Top Social

Mucize Bitki - Zerdeçal

5/29/2011
Doğanın Mucizesi Zerdeçal Her Derde Deva
Size çok çok önemli bir bitkiden bahsetmek istiyorum, aslında 2 hafta öncesine kadar hakkında hiç bir bilgim yoktu. Markette baharatların olduğu reyonun önünden geçerken eşim "şu baharatlardan biraz alalım, tv'de sürekli anlatıyorlar ne kadar yararlı olduğunu, biz de deneyelim bakalım" dedi. 

Zerdeçal, kişniş ve biberiye aldık azar azar. Aldık ama ben bunlarla ne yapacağımı hangi yemekte nasıl kullanacağımı bilmiyordum. Tabii hemen google'ı açtım zerdeçalla ilgili küçük bir araştırma yaptım. İyi ki de yapmışım, gerçekten inanılmaz bir bitki. 
Dönem dönem  Türkiye'de bazı bitkileri abartarak öne çıkarırlar ya, acaba bu da öyle bişey mi diye düşünerek yurt dışı kaynaklı araştırmalara da göz attım aynen onlar da bu bitkinin yararlarını doğruluyor. Ben tek tek anlatmıycam, şurada detaylıca anlatılmış. Onun dışında bir çok yerde de bulabilirsiniz faydalarını.

Biz artık soframızdan eksik etmiyoruz zerdeçalı, tuzluklardan birine doldurdum, çorbalara, yemeklere tuz gibi ekiyoruz. Çok baskın bir tadı olmadığı için rahatsızlık vermiyor, hatta geçenlerde kronik farenjitimden dolayı boğaz ağrım vardı, bir yerde okumuştum sütün içine bal ve zerdeçal koyup içtim çok iyi geldi hem de çok lezzetli bir içecek oldu. 

Kesinlikle deneyin ve alışkanlık haline getirin. Bu kadar yararı var, gözardı etmemek lazım.
2 yorum on "Mucize Bitki - Zerdeçal"
  1. Curcuma`yı keşf ettiğine sevindim.Bizim mutfakta onu çok kullanırız.Özellikle pilav,tavuk ayrıca kıymalı et yemeklerie az olmak şartıyla vazgeçilmezimiz!!!Tavukda ve pilavda dene çok hoşuna gideceğinden eminim.Pilavı dem almaya koyerken üzerine serpiştirirsen daha lezzetli ve aromatik olur.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten hem faydalı hem de lezzetli bir baharat. Biz de severek yiyoruz. Pilavın üzerine yerken serpmiştim ama demlenirken koymak daha iyi olabilir. Teşekkürler, sevgiler.

    YanıtlaSil