Top Social

Muzlu Muffin

6/05/2011
Muzlu Muffin'le tanışmamız, yaklaşık 2 sene önce, yiyemediğimiz yumuşamış muzları atmaya kıyamayıp değerlendirmek istemem sayesinde oldu :) 
Muzlu kek tarifi ararken, internette muzlu muffin tarifiyle karşılaştım, yeni tarifleri denemek en sevdiğim şeydir, hemen denedim ve o günden sonra normal kek olayına son verdim. 

Vişneli, çilekli, havuçlu her çeşit muffin'i deniyorum. Hem görüntüsü hem sunumu güzel, hem de hazırlaması inanılmaz kolay, yaklaşık 15-20 dk. da fırına girmeye hazır oluyorlar. 


Muffin yaparken dikkat edilecek 1-2 nokta var, ilki kesinlikle mikser kullanmıyoruz, malzemeleri bir kaşıkla birbirine girişecek kadar karıştırıyoruz, fazla karıştırılırsa yapısı bozuluyor. Diğer nokta kuru ve sıvı malzemeleri ayrı kaplarda karıştırıp sonra birbirine katıyoruz.

Aşağıda, yakın çevremde hemen herkesin yediği ve çok sevdiği bu tarifi anlatıyorum, umarım siz de deneyip seversiniz. Şekersiz muzlu muffin yapmak istiyorsanız şeker eklemeyebilirsiniz. Muzlar olgun olduğunda yeterince tat veriyor.


Muzlu Muffin




Miksersiz 15 dakikada katıp karıştırıp fırına atacağınız nefis bir muzlu muffin tarifi

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  8-10 adet
Kategori:  kek
Anahtar Kelime:  kek, muzlu muffin, muzlu kek, muffin
 -

Malzemeler:
2 adet olgun muz (küçük anamur muzu kullanıyorsanız 4-5 tane de olur)
1 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
isteğe göre fındık, ceviz, veya damla çikolata (Ben cevizi tercih ediyorum)

Hazırlanışı:
  • Büyük bir kapta, un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını kaşıkla karıştırın, isteğinize göre fındık, ceviz veya damla çikolatayı da ekleyin
  • Diğer bir kapta muzları bir çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin.
  • Yumurtayı ayrı bir yerde çırparak muzlara ekleyin
  • Şeker, süt ve sıvıyağı da muzların olduğu kaba koyarak kaşıkla malzemeleri birbirine karıştırın
  • Son olarak unlu karışımın ortasını açıp muzlu (sıvı) malzemeleri ortasına dökün, kaşıkla unu yedirene kadar karıştırın (çok fazla değil, malzemeler birbirine karışacak kadar)
  • Daha sonra muffin kalıplarına bir parmak boşluk bırakarak dökün 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30dk. kadar pişirin.
  • Muffinler dokunduğunuzda yumuşak olacak, pişmediğini zannetmeyin. Kürdan batırma testiyle içinin piştiğinden emin olabilirsiniz.

  • Muzlu Muffinleri nasıl yaptığımı aşağıda izleyebilirsiniz 

     

    Muzlu Muffin Tarifi
    64 yorum on "Muzlu Muffin"
    1. Özgecim,
      Hayatımdaki ilk muffini senin tarifinle yaptım.Herkes bayıldı.
      Paylaşım için çok teşekkürler

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Sevgili pimbee ben de ilk muffinimi bu tarifle yapmıştım. Çok sevindim beğendiğine. Sevgiler...

        Sil
    2. Hazirlamak yaklasik 7 dk surdu. Pisirmek de kisa surecek sanirim... Su an firindaki 10. Dakikalarina girdiler ve coktan kabardilar bile :) sabirliyiz bekliyoruz :) pisince tekrar yorum yazicam. . Olta sahibine Tesekkurler :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Süper, heyecanla bekliyorum ikinci yorumu :) Gerçekten çok pratik bir muffin tarifi bu, ve bence çok çok lezzetli.

        Sil
      2. tek kelimeyle şahaneeee oldu :) hatta ben üstünü de süsledim... yiyenler bayıldı... benim kağıt kalıplarım kare ve oldukça iriceydi 9 tane çıktı dolayısıyla... artık her fırsatta bu tarifi uygulayarak muffin pişireceğim... bkz: http://instagram.com/p/ieMFeGER6N/

        Sil
      3. Beğenmenize sevindim :) Valla benim de favori tariflerimdendir kendisi. Her fırsatta pişiririm. Afiyet olsun. Sevgiler...

        Sil
    3. Çok güzel, harika, on numara... Ailece yiyoruz şu an :)... Muzdan başka ne konabilir içine?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Ohh süper afiyet olsun :) Muzu çıkardığımız zaman keke o şekilde nem katacak bir şey eklemek gerekli yerine o yüzden bu tariften muzu çıkarmıyorum ama ona ek olarak böğürtlen, çilek v.s. eklenebilir.

        Sil
      2. Bu tarifi armut ile denedim, yumuşamış orta boy 3 armut kullandım. Ceviz yerine de badem kullandım. Sonuç çok başarılı oldu;) Armut keke gereken ıslaklığı sağladı.
        Muzlu halini de çok seviyoruz o ayrı:)

        Sil
      3. Bu yorumunuza yorum yazmayı atlamışım :( Öneriniz için çok teşekkürler, armut da harika bir fikir, ben de deniycem. Sevgiler...

        Sil
    4. Denedim bayıldık! Süper bir lezzet çıktı ortaya. Hatta o kadar güzel görünüyorlar ki yönlendirerek blogumda da paylaşacağım :) Yaptığım en iyi muffin Çok çok teşekkürler tarif için :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Beğenmenize çok sevindim. Benim de en sevdiğim ve herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ettiğim bir tarif bu. Afiyet olsun.

        Sil
    5. Merhaba Özge tarifini deniyorum minik oğlum için ve heyecanla sonucu bekliyorum teşekkürler şimdiden

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Umarım beğenirsiniz, bana sorsalar blogdan en garantili kek tarifini ver bize diye muzlu muffini verirdim :)) Benim favorimdir kendisi. Hem kolaylığı hem lezzetiyle :)

        Sil
    6. Özge hanım şeker miktarını azıcık eksiltsek çok yavan olur mu?Şu şeker meselesi benim canımı çok sıkıyor.İki yaşına yaklaşan oğlum var.Versen bi türlü vermesen bir türlğ.Şekersiz kek vs doğal olarak yemiyor.Pekmezle yapılanlarda kimse kusura bakmadın yavan oluyor.Ben bile yerken hoşlaşmıyorum.Çareyi şeker miktarlarını olabildiğince azaltmakta buldum.Hani muz varya bunun içinde o yüzden umutluyum daha az şeker koymak için

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Merhaba, bu kek muzdan dolayı lezzetli oluyor o yüzden ben de yarım bardak şeker kullanıyorum. Ama daha da azaltırsanız belki tatsız olabilir. Normalde keklerde 1 su bardağı şeker kullanılır çünkü, yani bu yarı yarıya az zaten. Ben de kızıma 1,5 yaşına kadar hemen hemen hiç şekerli bir şey vermedim ama şimdi 2,5 yaşında ve benim yaptığım keklerden yiyor. Zaten kekin içine koyduğunuz şekerin 1 dilime düşen miktarı epey az oluyor. Arada bir yediği için de sıkıntı yapmıyorum.

        Sil
      2. Özge hanım merhaba
        Bu sabah cevabınızı görmeden yaptım tarifi çok güzel oldu.Puf puf.Hemen bir tane yedim.Gidip gelip dokunuyorum pamuk gibi ya☺Evet şeker çok değil hakkısınız.Zaten gerçek şekere beyin gelişimimiz için gereksinim var diyip kendimi avutuyorum☺Ellerinize sağlık.

        Sil
      3. Çok sevindim beğenmenize, bu benim ilk denediğim muffindi. Ondan sonra çeşit çeşit tarif denedim ama hala en favorim bu tariftir :) Şekeri takmayın bence, arada bir kaçamak yapılabilir :))

        Sil
      4. Özge hanım birde benim şu ara sık sık yaptığım fıstıklı bir kek tarifim var.Sizinle paylaşmak isterim.Tadı ve dokusu çok güzel.Damak zevkinize güveniyorum.Beğeneceğinizi düşünüyorum.Sevgiyle kalın...

        Sil
      5. Çok sevinirim paylaşırsanız :) Mail adresimden haberleşelim. obeydag@gmail.com

        Sil
    7. Merhabalar
      Tarifinizi denedim.yiyen herkes çok beğendi.Nemli dokusu,lezzeti nefis... Cafe Fernando nun muzlu kekinden bile daha güzel oldu. Ben damla çikolata ile yaptım ama ceviz de çok yakışır.Bir dahaki sefere aynı tarifin elmalı cevizli versiyonunu deneyeceğim.Emeğinize sağlık..
      Banu

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Çok teşekkürler güzel yorumunuz için :) Ceviz gerçekten çok yakışıyor o şekilde de deneyin. Elmayla yaptığınızda muz kadar nem vermeyebilir, o yüzden aynı yumuşaklığı yakalayamazsınız belki ama yine de lezzetli olacağını düşünüyorum. Afiyet olsun.

        Sil
    8. Merhaba Özge, Bu muffin biliyorsun bana midi-fırın aldırdı. Muffin ilk denememde güzel olmayınca sen demiştin, "bu muffini yapıp beğenmeyen yok" diye. Ben de muffini pişiremeyen fırınımı değiştirdim ve yeni model bir midi-fırın aldım:))) Tekrar denememde harika oldu! O kadar beğenildi ki, ben sadece yarım bir kek yiyebildim. Tadı damağımızda kaldı, hemen tekrar yapacağım. Bu sefer damla çikolatanın yanısıra fındık da koyacağım. Ellerine Sağlık:)))

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Nihayet sana fırın aldırabildiğim için çok mutluyum :))) Bu tarif en garantili tariflerden biri, hem kolay hem herkesin hoşuna giden bir kek. Fındıklı da harika oluyor. Sevgiler...

        Sil
    9. defalarca yaptım harika bir şey bu. bu muffini havuçlu yapsak nasıl olur sizce? bu dokuda havuçlu kek tarifi bulamadım bir türlü de :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Beğenmenize çok sevindim, açıkçası benim de vazgeçilmezlerimden biri bu muffinler :) Aynı tarifi havuçlu denemedim ama blogda havuçlu cevizli kek tarifim de böyle nemli yumuşacık oluyor tavsiye ederim.

        Sil
    10. Hep seydada yiyordum 😁Ben de simdi ilk defa yapicam resim atarim ;)

      YanıtlaSil
    11. Aheyy demedim bakalım😃ama 220 degil yanlislikla 200de pisirdim ilk 5dk yimm yimm umarım d
      Güzel olur😃

      YanıtlaSil
    12. İkinciye deniyorum bu tarifi fakat yine olmadı, bi türlü içi pişmiyor. Neyi yanlış yapıyor olabilirim ��

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Ölçüleri birebir uyguluyorsanız pişmemesi için tek sebep fırınla ilgili olabilir. Farklı fırınlarda bazen ısı ayarları değişik olabiliyor. Isıyı biraz düşürün isterseniz, hemen dışı yanıp içi çiğ kalmasın. Yavaş yavaş pişsin.

        Sil
    13. Sizi nurselin mutfağında tanıdık tariflerinizi çok sevdik..az önce muzlu muffin tarifinizi yaptım sıcak sıcak tadına baktımm muhteşem olmuş..

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Çok teşekkür ederim, Nursel'in bana en büyük faydası daha çok kişiye tariflerimi ulaştırabilmem oldu. Bu tarif benim de en sevdiklerimden biri, afiyet olsun :)

        Sil
    14. Bakalım şuan firindalar nasıl olacak merak ediyorum :)

      YanıtlaSil
    15. Zeytinyağı koysak nasıl olur acaba?söz hangi yağı koydunuz?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Zeytinyağ kullanabilirsiniz ben de genelde sızma zeytinyağ kullanıyorum.

        Sil
    16. Ölçüler 200 mg lık bardaklarla mı

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Fark etmez aslında, ben eskiden 200 mg lık bardakla yapıyordum, şimdilerde cup ölçeklerimle yapıyorum, değişmiyor sonuç. Diğer tüm malzemeler de aynı ölçüyle yapılacağı için birbirine orantılı oluyor :) Sevgiler...

        Sil
    17. Bu tarife bayıldım her hafta bir kere yapıyorum artık😉Öğretmenler odasının favorisi oldu herkes tarifini alıp denedi..elinize emeğinize sağlık özge hanım👍

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Ohh harika, afiyet olsun :) Benim de çok sık yaptığım bir tarif bu. Herkes çok seviyor.

        Sil
      2. Özge hanım bu tarifi kakolu denediniz mi?kako yakışır mı acaba merak edıyorum ve denemek istiyorum önce size bir sorayım dedim😉

        Sil
      3. Kakaolu denemedim ama deneyebilirsiniz guzel olur bence. Undan 2 kasik çıkarıp yerine 2 kaşık kakao koyarak deneyin.

        Sil
      4. Siz güzel olur diyorsanız enkısa zamanda deniycem ve sonucu sizinle paylaşıcam.çok teşk ederim..

        Sil
    18. Tarif icin cok tesekkurler. Hem pratik hem de super lezzetli. Cup olculeri kullanarak ve cikolata parcaciklari ekleyerek yaptim super oldu!

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Afiyet olsun, ben de dün yaptım yine :) En sık yaptığım tarifim bu sanırım. Sevgiler...

        Sil
    19. Yumurtayı da mi mikserle cirpmiyoruz

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Aynen öyle :) Yumurtayı da çatalla çırpıp dökün, hatta ben bazen üşenip muzun üstüne direkt kırıyorum tel çırpıcıyla elde çırpıyorum. Sonuç değişmiyor :)

        Sil
    20. Merhaba;
      Muzlu muffini denedim. Gerçekten çok güzel ve özel bir lezzet. Herkes bayıldı. Bence içine en çok damla çikolata yakışıyor. Hatta çikolatasız düşünemiyorum bile. Kek tariflerinizin birçoğunu denedim, hepsi güzel. Ama elmalı ve muzlu muffin açık ara önde. Bunun dışında size bir önerim olacak: Reklamcı kökenlisiniz ya da sanırım ajans deneyiminiz var. Eğer böyle ise blogunuzdaki tarifleri, kişiye özel (butik) bir tarzda bastırıp uygun bir fiyata okura sunmanız çok büyük bir avantaj olur. Bloglarda pek çok güzel tarif görüp deniyoruz,
      sonra unutulup gidiyor, yazayım vs. derken kayboluyor genelde. Keşke herkesin blogunda bir tarif defteri olsa ve her okur oraya favori tariflerini ekleyebilse.. Sonrasında ise talep ettiğinde güzel bir tasarımla fotokopi çıktısı ile bu favori tariflere ulaşabilse.. Böyle bir şey üzerinde düşünün derim. Selamlar..

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Merhaba, güzel sözleriniz için öncelikle çok teşekkür ediyorum. Bu arada reklamcı kökenli değilim, ajans deneyimim hiç olmadı :)) İstatistik mezunuyum, 16 yıldır genellikle ağır sanayi sektöründe, pazarlamanın analiz tarafında çalışıyorum :) Tabii ki 16 yıl önceye dönebilsem çok farklı bir yol çizerdim kendime ama hayat insanı farklı yerlere savuruyor işte. Dediğiniz gibi kişiye özel kitap bastırma şansım yok ama böyle siteler var mesela lukapu gibi, siz istediğiniz tariflerden seçip bastırabilirsiniz. Bir de eğer kullanmıyorsanız pinterest kullanmanızı öneririm. İnternette rastladığınız ve kaybetmek istemediğiniz tarifleri burada oluşturacağınız panolara pinleyebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum, o olmasa ne yapardım bilmiyorum. Sevgiler...

        Sil
    21. Merhaba özge hn, Tarifi çok denemek istiyorum. Bir kafede yediğim muzlu muffin gibi olsun istiyorum :) ama şekeri yumurta ile çırpmadan unla beraber karışımın içine katmayı ilk defa gördüm. Bu yüzden çok çekindim. Acaba ben mi yanlış anladım tarifi?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Merhaba, kek ya da muffin yapımında tek bir yöntem yok, çok farklı şekillerde yapılabiliyor, blogda kurabiye gibi unu açıp ortasına yumurtayı ve diğer malzemeleri kırıp kaşıkla karıştırılan bir muffin tarifi bile var ve mükemmel oluyor. Yazdığım şekilde yaparsanız sonucu beğeneceğinizi düşünüyorum.

        Sil
    22. Ben de denedim muffin tarifinizi ama korka korka yani.Sonuc muhtesem 12 tane nefis muffin yaptım nihayet:)
      Tesekkür ederim..

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Hiçbir tarifimde korkmanıza gerek yok :))) hele ki muzlu muffin benim de en sık yaptığım ve hep aynı sonucu aldığım bir tarif. Beğenmenize çok sevindim, sevgiler..

        Sil
    23. Tarifiniz yaptım ve çok güzel oldu. Puf puf. Oğlum severek yedi. bende tarifi blogumda yazdım. Teşekkürler paylaşım için

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Afiyet olsun cok sevindim begenmenize. Blogunuzda link vererek paylaştığınız icin de teşekkürler.

        Sil
    24. Merhaba!! Bir kaç yıldır aslında tarifiniz ile muffin yapıyorum ama dün yaptıklarım aşırı aşırı güzel olunca bir yorum yazmak istedim :) Tarifin en sevdiğim yanı da hem az malzemeli olması, hem de mikser derdi olmaması <3
      Çok teşekkürler!!!!!

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Ben tesekkur ederim yorumunuz için. Gerçekten ben de çok sık yapıyorum, pratik geliyor bana da. Sevgiler...

        Sil
    25. Merhaba,

      Bu tarifiniz le yıllardır muffin yapıyorum. Hatta çekinmeden yaptığım tek muffin! Yaptığım ilk günden beri tutan ve yiyen herkeste hayranlık uyandıran bir lezzeti var. Pratik olması da cabası. Elinize emeğinize sağlık :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Ne mutlu bana, çok seviniyorum böyle yorumlar gelince. Benim de yıllardır bıkmadan yaptığım nadir tariflerden. Afiyet olsun.

        Sil
    26. Az önce denedik. Harika oldu, çocuklar bayıldı. Teşekkürler💚

      YanıtlaSil
    27. Merhaba. Şimdi tarifi denicem. Ama ek olarak kuru üzümlü kek de yapmak istiyorum. Tarif söyler misiniz?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Üzümlü kek olarak tarifim yok, temel bir kek tarifine kuru üzüm koyabilirsiniz.

        Sil