Top Social

Fotoğraf Makinam (Küçücük fıçıcık içi dolu turşucuk)

7/28/2011
Bugün izninizle size fotoğraf makinamdan bahsetmek istiyorum; onunla ilk kez internette araştırma yaparken karşılaştım, amacım profesyonel bir makina alıp, eğitimlere katılıp, fotoğraf çekmenin inceliklerini öğrenmekti.  (aslında başlangıçta tek derdim arkası bulanık öndeki objenin net olduğu -ki sonradan öğrendim buna net alan derinliği deniyormuş- fotoğraflar çekebilmekti)


Nasıl bir makina almalıyım diye araştırırken en önemli kriterlerden birinin yüksek optik zoom özelliği olduğunu anladım. 


Profesyonel makinalar çok büyük ve çantaya atıp her yere taşınacak gibi değiller, dolayısıyla manuel ayar yapılabilen, yüksek optik zoom özelliği olan, kompakt bir makinanın benim için en iyisi olduğuna karar verdim. Bu şekilde baktığım zaman karşıma Canon Powershot SX 210 IS çıktı.


Dışarıdan bakıldığında sıradan bir dijital fotoğraf makinası gibi görünmekle beraber, profesyonel makinaların bir çok özelliğine sahip. İsterseniz Auto moduna alıp herşeyi makinaya bırakın, isterseniz manuel ayarlarla kendi seçimlerinizi yapın. Özellikle fotoğraf merakı yeni başlayanlar için fazlasıyla  tatmin edici bir makina. (ileri vadede belki yetmeyebilir ama başlangıç için ideal)           

                             
Türkiye'deki fiyatı 900TL civarında olmakla birlikte, ben Hollanda'ya giden bir arkadaşımdan rica etmiştim, 200€ ya geldi bana. Dolayısıyla almayı düşünürseniz mutlaka bir şekilde yurtdışından almaya bakın.

Ayrıca bu fotoğraf makinesine sahipseniz ekstra bir video kameraya ihtiyacınız olmayacak çünkü bu minik dev HD kalitede mükemmel video çekimi de yapıyor.

TEKNİK BİLGİ 
DETAYLI İNCELEME
6 yorum on "Fotoğraf Makinam (Küçücük fıçıcık içi dolu turşucuk)"
  1. ahanda özgeeee...abimlere fotograf makinesi araştırıyordum. canon'un bu modelini beğenmiştim ben de. indirimini takip edeceğim. 270 dolar şimdiki fiyatı. memnun musun? özellikleri süper gözüküyor ama kullanana da sormak lazım:)

    YanıtlaSil
  2. Canım şöyle söyliyim eğer fotoğrafçılık konusunda ileri seviyede ise abin bu makina yetmez ama benim gibi yeni başlayanlar için süper bişey.Ben çok memnunum. Sürekli yeni özelliklerini keşfediyorum. Bir de prof.makineleri çantana atıp taşıyamadığın için bu çok kolaylık sağlıyor. Hatta kendine de al bir tane.270$ iyi fiyat TRde çok pahalı.

    YanıtlaSil
  3. süper makine bende var en iyisi

    YanıtlaSil
  4. vallahi Özgecim yatıp kalkıp makina diyorum . Zira blogger hayatım bitecek. Bu makşnada bize yeter gibi. bakalım kısmet olursa bende arkadaşıma getirte bilirim belki. Tabii herşey maddiyata bakıyorz. Zİra evin tüm eşyalaı beni değiştir demeye başladı. Arkadaş daha 8 senelik evliyiz nerdeyse tüm beyaz eşyaları değiştirecezğiz. Buzdolabı içinde kesin karar verdim Bosch dan şaşmayaalım dedik ve bu hafta içinde alacağız. Onun içinde ben fotoğraf makinası diyemiyorum :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım fotoğraf makinası gerçekten önemli bir alet bloggerlar için. Şöyle söyliyim ben blogumu açmak için iyi bir makine almayı bekledim :) Çünkü görselliğin blog için en önemli unsurlardan biri olduğunu düşünüyorum. Umarım sen de en kısa zamanda güzel bir makine sahibi olursun. Sevgiler

      Sil