Top Social

Geçip Giden Yaz ve Fotoğraf Hakkında Bir Kitap...

9/18/2011
Şile'nin bir köyünde sahilde...
Bu aralar biraz depresif bir ruh hali içindeyim, tek sorumlusu yavaş yavaş bitmekte olan yaz. Maalesef doyamadım yaza hem geç geldi hem de erkenden gidiyor. Ben zaten kış boyunca yaz ne zaman gelecek diye sayıklayan biriyim, dolayısıyla isyan ediyorum bu duruma.

Eğer güneyde yaşıyorsanız, sizin için bu yazdıklarım anlamsız gelebilir, ben İstanbul'da yaşıyorum ve maalesef artık havalar denize giremeyecek kadar rüzgarlı.

Önceki yazılarımda okuduysanız bayram tatilini de Karadeniz gezisiyle değerlendirdik. Ve ben bu yaz tatile çıkamadım. (benim için tatil=deniz kum güneş olduğu için Karadeniz gezisi tatilden sayılmıyor, görmek istediğim bir yerdi gittim gördüm o kadar) Bu kış benim için çoook zor geçecek.

Aslında yazmak istediklerim tamamen başkaydı birden kendimi içimi dökerken buldum, verdiğim rahatsızlıktan dolayı üzgünüm. Fotoğrafları karıştırırken üstteki fotoyu buldum ve size bir kitap önermek istedim. Amacım buydu.

Ben deniz kenarında kitap okumaya bayılırım, bir yandan güneş sizi ısıtırken, hafif bir meltem eser, bir yandan da dalgaların sesi gelir, ben kitaba dalıp giderim.(yine konudan uzaklaşıyorum galiba) Bu yaz okuduğum kitaplardan biri de fotoğrafta gördüğünüz "Dijital Fotoğrafçının El Kitabı"ydı, Scott Kelby isminde bir fotoğrafçıya ait. Benim okuduğum, serinin 3 kitabından birincisi. Scott Kelby'nin oldukça esprili, eğlenceli bir anlatımı var. Kitabında teknik bilgiden çok, basit reçeteler veriyor, şunu yapmak için f değerini 4, ISO değerini 100 yapın v.s. gibi. Benim gibi fotoğraf konusunda giriş seviyesinde bilgi sahibiyseniz çok faydalı olabiliyor. 

Kitapta 12 bölüm var. Bunlardan bazıları:

- Net Fotoğraflar İçin Profesyonel İpuçları
- Çiçekleri Profesyonelce Çekin
- Profesyoneller Gibi Manzara Çekmek
- Profesyonelce Portre Fotoğrafçılığı 
- Profesyonel Seyahat ve Şehir Hayatı Fotoğrafları
Post Comment
Yorum Gönder