Top Social

Birlik olma zamanı...

10/25/2011


1 haftadır Türkiye acı üstüne acı yaşıyor. Daha 24 şehidimizin acısıyla yanarken yürekler, Van'daki depremle sarsıldık. Elim klavyeye gitmedi günlerdir, ne yazsam ne desem boş.

Söylenecek çok şey var aslında hem terörle ilgili hem de yıkılan binalar yüzünden hayatını kaybeden yüzlerce insanla ilgili, ama susuyorum.  Çünkü yıllardır terörü lanetliyoruz, tepki gösteriyoruz, isyan ediyoruz. Depremle yaşamayı öğrenmeliyiz, önlem almalıyız diyoruz. Ama değişen bişey yok, biz büyük bir oyunun içinde küçük oyuncularız sadece. Birileri nasıl isterse öyle yürüyor herşey. Olan hep zavallı, suçsuz insanlara oluyor.
Japonya'daki o korkunç deprem sonrası binaların altında kalıp ölen bir kişi bile olmaması (Tsunami bambaşka bir konu ki ona da çare bulacaklardır mutlaka), Türkiye'de ise bir depremde binaların kağıttan yapılmışcasına yerle bir olması... Kaderimiz midir bu, boyun mu eğmeliyiz, böyle gelmiş böyle gider mi demeliyiz. İnsanına değer vermeyen bir ülkede yaşıyoruz maalesef.. Kabullenip oturacak mıyız...

Yine de pazar gününden beri tüm ülkenin seferber olması, insanların yardım toplamak için elinden geleni yapması, bir felaketle birlikte milletimizin tek yürek oluşu insana umut veriyor. En azından organize olmak konusunda daha iyiyiz önceki yıllara göre. Hele ki sabah Twitter'da dolaşan şu haberi okuyunca gözyaşlarımı zor tuttum, "Sokakta kağıt toplayan çocuklar topladıkları karton kolileri Kadıköy Belediyesi'ne getirdiler"

Eğer siz de bir şeyler yapmak isterseniz:


Türk Kızılayı Bağış Yöntemleri
SMS yoluyla: Tüm operatörlerden 2868’e 5 TL karşılığında boş mesaj 
Banka: Tüm bankalardaki Türk Kızılayı hesabı 
İnternet: www.kizilay.org.tr 
Telefon: 168 ücretsiz bağış ve iletişim hattı 
PTT: 2868 numaralı Türk Kızılayı posta çeki ve Tüm Kızılay Şubeleri

AKUT'a bağış yapmak için

SMS yoluyla: Tüm operatörlerden AKUT yazarak 2930’a 5 TL karşılığında mesaj atabilirsiniz.
Sample picture
1 yorum on "Birlik olma zamanı..."
  1. Bazı belediyeler (şişli, kadıköy gibi) ve Yurtiçi Kargo da deprem bölgesine ücretsiz koli gönderiyor. Özellikle kışlık giyecekler, temizlik malzeleri, bebek bezi, bebek maması gibi orada iş görebilecek her türlü malzemeyi kolileyip en yakın yurtçi kargo şubesine ya da yardım toplayan belediyelere iletebiliriz.

    YanıtlaSil