Top Social

"Dr.Oetker Profiterol" denedim, onayladım...

1/19/2012
dr.oetker profiterol

Çocukluğumda annemin yaptığı ve benim en sevdiğim tatlı eklerdi (aslında profiterolle aynı ama ekler diyorduk biz ona). Önce hamurları pişirip içine beyaz krema dolduruyor, üstüne de çikolata sos döküyordu. Ekler topları fırında kabarır dışarı çıkarınca da sönerdi o arada kremayı sıkmak gerekirdi. Bu yüzden yapması biraz zahmetliydi ve annem de pek sık yapmazdı.  

Dr.Oetker profiterol paketini görünce aklıma bunlar geldi acaba çok mu zor olur, uğraşmaya değer mi derken aldım bir tane, olursa olur olmazsa bir daha almam dedim. 1-2 ay erzak dolabında bekledikten sonra yılbaşında tatlı kontenjanından menüye dahil oldu kendileri.

Sonuç mu, bence mükemmel bir tatlı oldu. Yapması inanılmaz kolay ve eğlenceliydi. Normalde profiterol benim sevdiğim bir tatlı değildir, ağır gelir içimi bayar ama bu çok güzel oldu. İçine konulan muhallebi benzeri krema hem hafif hem lezzetliydi. 

Paketin arkasında yazıyor ama ben fotoğraflarla anlatıcam yine de.

dr.oetker profiterol

İlave edilecek malzemeler
Hamur için: 125 ml su - 50 gr margarin - 2 yumurta
Krema için: 500 ml buzdolabında soğutulmuş süt
Çikolata Sos için: 500 ml süt
dr.oetker profiterol
Hamuru yapmak için su ve margarini bir tencereye alın margarin eriyip su da kaynamaya başlayınca paketten çıkan un karışımını ilave edip kısık ateşte hamur haline gelene kadar kaşıkla karıştırarak 1 dk.kadar pişirin. (yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi bir hamur olacak)
Hamuru ocaktan alıp 10-15 dk kadar soğumaya bırakın, soğuduktan sonra üzerine 2 yumurtayı ilave edip 5 dk çırpın. (ilk başta korktum yumurtayı ekleyince hamur epey sıvı bir hale geldi eyvah toparlanamayacak dedim ama çırptıkça katılaştı, korkmayın)
dr.oetker profiterol
5 dakika çırptıktan sonra yukarıdaki gibi epey yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
dr.oetker profiterol
Fırın tepsisini yağlayarak ya da benim yaptığım gibi yağlı kağıt sererek, hamurdan yarım tatlı kaşığı kadar alıp başka bir kaşıkla sıyırarak aralıklı şekilde tepsiye dizin. (Başta çok küçük gibi görünüyor ama o kadar çok kabarıyor ki ben bazılarını biraz fazla hamurdan yapmıştım kocaman oldular) Yaklaşık 40 kadar top çıkıyor hamurdan. Ben bir tepsiye sığdıramadım.
dr.oetker profiterol
Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 20 dk pişirin, daha sonra fırın ısısını 150 dereceye düşürüp profiterol topları pembeleşinceye kadar yaklaşık 15-20 dk daha pişirin. Fırından çıkarıp iyice soğuması için bekleyin.
dr.oetker profiterol
Profiterol topları soğurken içine konulacak kremayı hazırlayabilirsiniz. Paketten çıkan krema karışımı ve soğuk sütü önce düşük sonra yüksek devirde mikserle 3-4 dk.çırpıyoruz.
Hazırladığımız kremayı, krema sıkma torbasına doldurup profiterol toplarının altından delik açarak sıkıyoruz. 
dr.oetker profiterol
Dolduğunda ordan burdan fışkırıyor krema o zaman sıkmayı bırakın :) (Ben krema torbasını sevmiyorum sert olan şırınga gibi krema sıkma aparatları var ya ondan kullandım çok da kolay oldu, bir elimde topu tutup diğeriyle şırıngayı sıktım)
dr.oetker profiterol
Son olarak da çikolata sosunu hazırlıyoruz, bunun için paketten çıkan karışıma sütü ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak 2-3 dk kaynatın. Soğuduktan sonra topların üstüne dökebilirsiniz. Yalnız çikolata sosunu yemeden hemen önce dökün topların üzerine çünkü durdukça topları yumuşatıyor. 
dr.oetker profiterol



* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.
*  Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.


21 yorum on ""Dr.Oetker Profiterol" denedim, onayladım..."
  1. çok lezzetli görünüyorlar
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler, gerçekten göründüğü kadar lezzetliydiler.

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle katılıyorum sana Özge.. Ben de denemiştim bunu, gerçekten çok başarılı! Afiyet olsun..:)

    YanıtlaSil
  4. İmge'cim teşekkürler, gerçekten başarılı ve yapması da kolay bir tarif.

    YanıtlaSil
  5. abla super gorunuyor yaaa :) ellerıne saglık.. en kısa zamada yapacağım :)

    YanıtlaSil
  6. Gamzee sen de almıştın di mi ben alırken. Kesin yap çok güzel oluyor, ama iki kişi bitiremezsiniz çok fazla çıkıyor çünkü, o yüzden bir misafir geleceği zaman yap :)

    YanıtlaSil
  7. ozge ellerine sağlık harika görünüyorlar... eger bu güne kadar denemediysen birde Dr. Oetker Tiramisu dene muhteşem oluyor....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, tiramisu tarifini denemedim, İtalyan usulü tiramisu yapıyorum genellikle, çok pratik, blogda var hatta. Ama denerim Dr Oetker'inkini de mutlaka.

      Sil
  8. Merhaba
    Galiba arkasinda yazan tariften biraz farkli bu yazdiginiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok tamamen arkasındaki tarife göre yapıldı, zaten hazır karışımlar olduğu için farklı bir şey yapma şansınız yok. Aynı şekilde yapmak lazım.

      Sil
  9. Yanıtlar
    1. Hiç zor değil aslında, biraz vakit alıyor sadece. Bence deneyin mutlaka.

      Sil
  10. Hemen hemen her evde bulunan malzemelerle yapılabilecek bir tatlı olan profiterol, yapımı zor gibi gözükse de aşamalarına uyulduktan sonra herkesin yapabileceği bir tatlı.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba ben sizin puding tarifinizi yaptım ama sonuç çok kötü oldu.Acaba ben mi yapamadım.Siz halen yapmaya devam ediyor musunuz? Bu arada sitenizi ilgiyle takip ediyor ve tariflerinizi deniyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taner Bey, kakaolu pudingi sürekli yapıyorum, ölçüleri birebir sonuç veriyor. Çok kötü derken neyi kastettiniz tam anlayamadım ama ben hep iyi sonuç alıyorum.

      Sil
  12. Merhabalar peki ertesi gün yiyceksek eger profiterol toplarini nerde muhafaza etmeliyiz yumusamamasi icin ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Piştikten sonra soğusun, kapaklı hava almayan bir kaba koyup saklayabilirsiniz.

      Sil
  13. Krema tabancası yok su an baska neyle yapabilirim kaşıkla koysam olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaşıkla içine koyabilirseniz olur tabii ki ama biraz zor olur bence.

      Sil
  14. Söndüler, içlerinde krema koyacak yer bile kalmadı :( ne yapsam ki? Ve bundan sonra sönmemesi için me yapabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Inanin neden söndukleri konusunda bir fikrim yok, ben üstündeki tarife göre yapmıştım fotoğrafta göründüğü gibi oldular.

      Sil