Top Social

Mayonezli Patates Salatası

2/20/2012
mayonezli patates salatası

Geçen akşam yemek yerken aklıma geldi, patates olmasaydı napardık diye düşündüm. Ben şahsen mutfağımda çok fazla kullanıyorum patatesi. Çeşit çeşit salatalar yapıyorum yemeklerin yanına, fırında kremalısı, baharatlısı, haftasonları omleti derken haftanın en az 3 gününde patates bir şekilde yeniliyor.

Yılbaşında yaptığım ve bloga koymaya fırsat bulamadığım leziz bir patates salatasını sizinle paylaşmak istedim bugün.

Bu tarif biraz rus salatasına benziyor (siz amerikan da diyebilirsiniz ama orjinali rustur). Ben rus salatasını, mayonezle olan aşkıma rağmen biraz ağır buluyorum. Patatesli olan bu salata daha hafif ve yemesi keyifli bence. 

Malzemelerin tam miktarını veremiyorum çünkü standart bir ölçü yok, patatesinizin miktarına ve keyfinize göre malzemeleri artırıp azaltabilirsiniz. Nasıl yapıldığına gelirsek;
  • İstediğiniz kadar patatesi (3-4 tane diyelim) tencereye koyup üzerine su ekleyip haşlayın. İyice yumuşayınca kapatın suyunu süzün ve püre haline gelecek şekilde iyice ezin.
  • 10 tane kadar salatalık turşusunu minik minik doğrayıp patateslere ekleyip karıştırın.
  • 1 büyük ya da 2 orta boy havucu rendeleyip onu da patatesle karıştırın.
  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı kadar mayonez, 2 diş de sarımsak rendesini ekleyip karıştırın. (yoğurt ve mayonez ölçüsünü tahmini verdim çok ya da az gelebilir, şöyle söyliyim patates karışımının kremamsı bir hal alması lazım. Çok fazla yoğurtlu olmayacak.  Hatta yoğurt olduğu çok fazla anlaşılmayacak)
Yılbaşında aynı salatadan minik havuçlar yaptım, patates salatasını elimde havuç şeklinde yuvarladım, rondoda çektiğim havuçla üstünü kapladım, ucuna da maydanoz koydum. Şekilleri biraz yamuk oldu ama yine de sevimliler, ne dersiniz :)
havuç şeklinde patates salatası
Havuç Şeklinde Patates Salatası



* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.
*  Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
11 yorum on "Mayonezli Patates Salatası"
  1. Super olmuslarr eline saglik yaratici!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol canım benim senin kadar olmasam da bir şeyler yapıyorum işte :)

      Sil
  2. Sana pes diyorum
    ayrıca çok gurur duyuyorummm
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Teyzoş, sizden aldığım genler sayesinde oluyor bunlar :) Daha size yetişmeme çoook zaman var, yavaş yavaş öğreniyoruz.

      Sil
    2. Emel Karakaşlı21 Şubat 2012 10:07

      Senin azmin herkese örnek olsun

      Sil
  3. ellerine sağlık, yarın ilk iş ben de yapacağım:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Sana da şimdiden afiyet olsun :)

      Sil
  4. Sevgili Özge siteni yeni takibe aldım,ama çok hoşuma gitti burdaki atmosfer ve paylaştığın her şeyi ilgiyle okuyorum.Aslında rus salatasının içine Mayonez karışık Smetan diye başka süt ürünü de kullanılıyor.Zann edersem Türkiyede hala yok.Ama tadı Crema`ya yada Krempeynire çok benziyor.Evde olmadığı zaman kullanmıştım bir kerelik Krempeyniri tadı aynı oldu salatanın.istersen dene bir kerelik :)Başarılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloguma hoşgeldin diyorum o zaman, böyle güzel yorumlar almak beni çok mutlu ediyor. Krem peynir koymak ilginç bir fikirmiş, denemek lazım, eminim lezzetli olacaktır. Çok teşekkürler öneri için. Sevgiler.

      Sil
  5. Patatesli salataları denemişliğim çoktur. Sende bu tarifi görünce hemen yaptım. İçinde bezelye olmadığı için favorim oldu. Çok lezzetli ve pratik... Sarımsak koyamamama ve evde mayonez çok az kalmış olmasına rağmen çok lezzetli oldu. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu salata benim de favorilerimden, hem çok kolay hem de evde elimin altındaki malzemelerle yapılıyor. Ani gelen misafir için ideal :)

      Sil