Top Social

Şarap Açmayı Eğlenceye Dönüştüren Alet

2/28/2012
şarjlı şarap açacağıGeçtiğimiz Pazar günü arkadaşlarla bizde toplandığımızdan bahsetmiştim. Pastalar börekler yendi, çaylar içildi. Muhabbet güzel olunca geceye şarapla devam edelim dedik. Tirbuşon nerde falan derken aklıma dolapta duran ve daha önce kullanma fırsatı bulamadığım Homend Şarjlı Şarap Açacağı geldi. 

Şimdi diyceksiniz ki madem kullanmıyorsun ne işi var sende bu aletin. Şöyle ki; yılbaşından bir iki hafta önce Benim Günlerim blogunun sahibi sevgili Berna sitesinde bir çekiliş düzenledi. Benim katıldığım ilk blog çekilişiydi bu. Kahvaltı için değişik öneriler yollamamız gerekiyordu. Ben de pancake tarifimle katıldım. Ve çekiliş sonucunda ben kazandım, ödülüm Homend Wineup 2201 Şarjlı Şarap Açacağı'ydı.

Biz çok fazla şarap tüketen bir çift değiliz aslında, ama yine de arada bir canımız istediğinde bir türlü düzgün şekilde çıkmaz o lanet mantar. Ya parçalanır, ya içine itmek zorunda kalırız falan. (tamam bizim elimizdeki tirbüşonda da problem olabilir ya da biz beceriksizizdir) Sonuç olarak bende stres yaratıyordu şarap açma olayı. 

Pazar günü şarap içmeye karar verince Şarjlı Tirbüşonu denemenin tam sırası dedim. Kutuyu çıkarıp açtım, herkes şaşkın şaşkın bana bakıyordu o nedir diye. Şarjlı tirbüşon olduğun söyleyince herkes merakla nasıl çalışacağını beklemeye başladı,  önce şişenin kapüşonunu kestik (Mantarı saran kağıda kapüşon deniyormuş, ve kutudan bunu kesmek için bir alet de çıktı ama ben bunu daha sonradan gördüm o yüzden ilkel yollarla kestim, artık bir sonraki sefere inşallah) Kapüşonu çıkardıktan sonra Wineup'ı şişenin ağzına yerleştirip düğmeye basıyorsunuz tibüşonun ucu önce mantarın içine giriyor sonra da yukarı çekip mantarı sorunsuzca çıkarıyor. Bu arada çalışırken yaydığı mavi ışığa bayıldım. Şarj ünitesine koyduğunuzda da, alet şarj olurken gece lambası gibi çok tatlı bir mavi ışık yanıyor. Harika bir görüntü bence.


şarjlı şarap açacağı
Sonuç olarak çekilişte kazanmasam, böyle bir aleti almak aklıma gelmezdi, çünkü  çok şarap içmediğimiz için elzem bir şey değildi ama denedikten sonra en sevdiğim mutfak aletleri arasına girmiş bulunuyor. Hatta sırf bunu kullanmak için şarap içme bahaneleri yaratabilirim :)

Özellikle sık şarap tüketen arkadaşlar, Homend Wineup'ı mutlaka almalısınız. Çok kullanışlı ve kullanması keyifli bir alet.
4 yorum on "Şarap Açmayı Eğlenceye Dönüştüren Alet"
  1. süpermiş vallaa... gelirken şarabımla gelicem bir dahakine :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii tabii bekleriz :) Çok eğlenceli gerçekten, sen açarsın bu sefer :)

      Sil
  2. eski usulden vazgeçmem. benim de mantarı şişenin içine itme suratiyle açma deneyimim olmuştur. mantar parçalanır içinde kırıntılar kalır. çay süzgeciyle süzdüğüm de olmuştur o kırıntıları:) ama tirbüşonla açmanın keyfi başka. çevirerek yavaşça vidayı mantara geçirirsin. o sırada tirbüşonun kolları havaya kalkar. sonra o kolları aşağıya itersin ki mantar yukarı çıksın. tok bir ses çıkar:)güzeldir yani:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir an hayal ettim ve o sesi duydum sanki :) Yine de ben bu aleti çok sevdim, kırk yılda bir şarap içicem mantarla falan uğraşamam artık :)

      Sil