Top Social

Diğerleri Hikaye Carl's Jr. Şahane

3/15/2012
hamburger
Geçenlerde tesadüfen keşfettiğimiz bir Fast Food restoranından bahsetmek istiyorum size. Haftasonu Kanyon'da Ayhan Sicimoğlu'nu dinlediğimizi anlatmıştım ya, işte orada o kadar üşüdük ki kendimizi sıcak bir ortama atalım diyerek Cevahir AVM'ye gittik. Biraz alışveriş yaptıktan sonra karnımız acıktı, her ne kadar zararlı olduğunu bilsek de haftasonları fast fooddan vazgeçemiyoruz. Normalde Burger King'de Whopper yeriz yıllardır. Ancak son zamanlarda farkettik ki çok özensiz olmaya başladılar, ekmeğin içine genelde yanmış bir köfte, araya da bir domates sıkıştırıp whopper diye veriyorlar. Üstelik ilave soslarını da parayla satıyorlar. Maliyeti düşürelim derken kalite de yerlerde gezinmeye başladı.

Cevahir'de ne yesek diye gezerken Carl's JR'ı gördük. Aa bak yeni bir fast food restoranı açılmış, denesek mi derken kendimizi önünde bulduk. Famous Star With Cheese menüsünü seçtik, acaba ne boyutta bişey gelecek falan diye düşünürken, kasadaki kız elimize birer boş içecek bardağı ve masa numarası verdi, siz içeceklerinizi alıp oturun menüleri masanıza getiricez dedi. İlk şoku yaşadık böylece. Sınırsız içecek opsiyonu varmış, istasyonlardan istediğiniz içeceği doldurabiliyorsunuz. Evet bir bardağı bile zor bitirirken sınırsız oluşu anlamsız gibi gözüküyor ama biraz kola alıp sonrasında gazozla devam edebilme özgürlüğünüz var. Bir de masaya servis olayı çok hoşuma gitti, kasanın önünde ayakta dakikalarca beklemek zorunda kalmadık. Yerimize oturduktan 3-4 dk. sonra da menülerimiz geldi zaten. Beklediğimden de hızlıydılar. 

Bu arada beni benden alan bir şey daha oldu o da mayonez ve ketçaplarının Heinz marka oluşu. Ben uzun süredir evde de bu markayı kullanıyorum. Çünkü diğer ketçaplarda hissedilen o asitli yakıcı tat Heinz'da yok. Çok doğal bir domates aroması var. Eğer soslar yetmediyse yanınızdan geçen garsondan istediğinizde önlüğün cebinden çıkarıp veriyor :) 
Belki küçük bir ayrıntı ama diğerlerinde sanki sayıyla verdikleri ve asla yetmeyen peçete problemini burada yaşamıyorsunuz çünkü masalarda peçete mevcut istediğiniz takdirde ıslak mendil de veriyorlar.

Restoran kısmı yeterince büyük, hatta  bir de balkon kısmı var, sigara içenler ve açık havada oturmak isteyenler için ideal. Ayrıca burada oturunca AVM deki kalabalık ve curcunadan uzakta sakince yemeğinizi yiyebiliyorsunuz.

Bu detaylardan sonra en önemli kısma gelelim, yiyeceklerin kalitesi; patatesler daha önce hiç bir yerde yemediğim kadar çıtır çıtır ve lezizdi. 10 üzerinden 10 veriyorum. Hamburgerleri fazlasıyla doyurucu (whopper boyutunda) ve kendilerine has sosları sayesinde çok çok lezzetliydiler. Fiyatları da kalitesine göre makuldü bence, bir menüye 11TL civarında bir şey ödedik.

Sonuç olarak biz fazlasıyla memnun kaldık. Tek problem şu anda yaygın olmaması. Şimdilik sadece Cevahir'de var. Umarım en kısa zamanda Anadolu Yakası'na da gelirler.

Bu arada internette araştırınca gördüm ki, Carl's Jr. dünya genelinde 1300'ün üzerinde şubesi olan 70 yıllık geçmişe sahip bir Amerikan restoran zinciriymiş. Ve Avrupa'daki ilk restoranı da 2011 yılında Türkiye'de Cevahir AVM'de açmışlar. Bu kararda Türkiye'deki genç nüfusun etkili olduklarını söylüyor ve Türkiye'nin Avrupa'ya giriş kapısı olmasını diliyorlarmış.
4 yorum on "Diğerleri Hikaye Carl's Jr. Şahane"
  1. Çok canım çekti :) İstanbul'a gelince beraber gidelim mi ?? Ama abartalım üstüne de donut yiyelim benim Cevahir AVM de yediğim donutların tadı hala damağımda
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımm sen İstanbul'a gel, gideriz tabii ki. Valla yemekle ilgili herşeye varım ben :) Cevahir'de nerede yedin acaba donut? Krispy Creme mi?

      Sil
  2. vallahi özgecim ben bir sendir fastfoot yemedim canım çok çekti şimdi :(( böhüüü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senemcim bir senedir yememişsin bari yediğin zaman iyisini ye de değsin di mi:)Tabii ki hiç yememek en iyisi de insan dayanamıyor :(

      Sil