Top Social

Hatır İçin Çiğ Balık Yedik

3/06/2012
sushico sushi yapımBana sushi sever misin diye sorsanız alacağınız cevap hayatta ağzıma sürmem olurdu, bundan 1 hafta önce. Ne değişti derseniz geçtiğimiz Pazar günü Nişantaşı Sushico'da kendi ellerimle sushi yaptım, ee tabii ki tadına da baktım :)

Bumerang üyesi bloggerlara yönelik düzenlenen deneyim günlerinin ilkinde, biz 12 blogger Sushico'ya sushi yapmak için davet edildik. Bu tarz organizasyonlar hem yeni şeyler öğrenmek hem de blogger arkadaşlarla tanışmak açısından çok yararlı oluyor. Ben de genellikle tüm davetlere katılmaya çalışıyorum. 

Pazar günü Nişantaşı Sushico'ya girdiğimde diğer arkadaşlar kahve eşliğinde sohbete başlamıştı, ben de hemen aralarına katıldım. Biraz sohbetten sonra bizim için hazırlanan masanın başına geçtik hep birlikte. Şefimiz Yutaka Hasino'nun hijyenle ilgili olarak ellerinizi yıkadınız mı, yüzükler çıkarılsın, kesme tahtasının üstüne bir şey koymayın şeklindeki sorularını ve uyarılarını atlattıktan sonra Sushi hakkında bir ön bilgilendirme alıp işe giriştik. 
sushico sushi yapım

Genel kanının aksine bütün sushilerde çiğ balık kullanılmıyor, ancak tabii ki bütün sushiler yosun yaprağına sarılıyor. Her ne kadar çok faydalı olduğunu öğrendiysem de yosun yosun kokuyor sonuçta :) Ama yapması gayet eğlenceliydi. Yaptıklarımdan da 2-3 tanesini yedim. Çok kötü değildi ama benim damak tadıma uygun olmadığını söyleyebilirim.
sushico sushi yapım


3 farklı çeşit pirinçli sebzeli sushi yaptıktan sonra sıra çiğ balık olayına geldi. Birer minicik parça kesip hepimize dağıttı şef, o minik parçayı merak ettiğim için tattım. Ama sonrasında şu aşağıda görülen sushileri yaptık ki, o kadar büyük bir çiğ balığı yemem mümkün değildi maalesef. İsteyen arkadaşlara verdim :)
sushico sushi yapım

Çok çok eğlendiğim bir etkinlik olduğunu söyleyebilirim, öncelikle Türkçe konuşan Japon şefimiz inanılmaz şekerdi, yarım yamalak Türkçe'siyle her şeyi harika anlattı ve esprileriyle bizi gülmekten kırdı geçirdi. Sushico çalışanları çok ilgiliydiler, bizi çok güzel ağırladılar. Ve bizi etkinliğe davet eden Bumerang'dan Hilal Hanım o kadar sıcak ve içtendi ki sanki yıllardır tanışıyor gibiydik. Bu da bizim keyifli bir gün geçirmemizde en büyük etkendi.
sushico sushi yapım

sushico sushi yapım

sushico sushi yapım

Etkinlik sonunda sertifikalarımız şefimizin elinden aldık, bize bir de sürprizleri vardı, isimlerimizin yanına japon harfleriyle de ismimizi yazmışlar. Çıkarken kendi hazırladığımız sushileri özenle paketleyip verdiler, içine minik bir soya sosu, wasabi ve zencefil turşusu eklemişler.

sushico sushi yapım

Ben Bumerang'a üye olalı çok uzun zaman olmamıştı ama bize gösterdikleri bu ilgiden çok etkilendim ve iyi ki üye olmuşum dedim. Tüm ekibe içten teşekkürler.

8 yorum on "Hatır İçin Çiğ Balık Yedik"
  1. yosundan dolayı ben de pek sevmem sushi'yi. 2 sene önce tanıştım kendisiyle ama daha da yüzüne bakmam:)
    yosuna alışkın olanlar, bizdeki börülce salatası gibi şerit halinde kesilmiş yosunu yiyor chopstickle..:S:S:S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence pek Türk damak tadına uygun değil ama çok severek yiyen arkadaşlarım da var.

      Sil
  2. Yedik mi yedik valla :)) benim de ilk susho deneyimimdi ve sanırım çiğ balık yosundan iyiydi.. Çok eğlenceli bir gündü tanışma fırsatı bulduğumuz için de ayrıca mutluyum :) izmire bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de çok güzel bir gündü, İzmir'e yolum düşerse ararım mutlaka, sen de İstanbul'a gelince ara hiç bir şey yapamasak bir kahve içeriz :)

      Sil
  3. Özge'cim gerçekten çok keyifli bir gündü ve sende yazında bu keyfi aynen yansıtmışsın :)

    www.handeledim.com

    YanıtlaSil
  4. ooo süpermiş valla, bayıldım :) çiğ balığı öylece yiyemem ama sushi güzel şey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani ben şahsen tercihimi balığın pişmişinden yana kullanıyorum :) Ama etkinlik gerçekten eğlenceliydi.

      Sil