Top Social

IKEA Sayesinde Mutfağım Düzene Girdi :)

5/21/2012
"Ikea evinizin herşeyi" sloganı bence çok doğru bir slogan, özellikle pratik çözümler arıyorsanız, Ikea bu konuda harika fikirler sunuyor. Ben evimdeki büyük parça eşyaları Ikea'dan almadım, ama raf, konsol, ayna, dolap içi düzenleyici gibi, son dokunuş için gerekli olan bir çok şeyi oradan aldım ve almaya devam ediyorum.

Uzun süredir mutfak dolaplarımı bir düzene sokmak istiyordum. Özellikle tencere kapaklarıyla savaş halindeydim, kapaklarını kapatıp koysam dolapta çok yer kaplıyor, tencereleri iç içe koyup kapakları bir yere yığsam bişey alırken yuvarlanıyor, tangır tungur ses yapıyor, sinirim alt üst oluyor. Ikea mutlaka buna bir çözüm bulmuştur dedim ve yanılmadım :)

Şöyle bir alet yapmışlar, tencere kapak tutucu olarak:
Görünüşte çok basit bir şey, ama kaldırdığı dağınıklık gerçekten büyük :) Fiyatı da 9,95 TL. İlk başta tereddüt ettim işimi görür mü gerçekten diye. Sonunda amaaan neyse illa ki bir işe yarar deyip aldım. Ve sonuç inanılmazdı. Sevinçten ağlıycaktım o kadar yani :) Bir anda dolabım yarı yarıya boşaldı. Hatta neyle doldursam diye düşünmeye başladım :) 

Bir de yine çok çok faydalı Raf Ayıracı diye bir ürün var, dolaplarınızın içinde ilave raf olarak kullanıyorsunuz. Tam da ihtiyacım olan şeydi. 3 tane aldım, daha da alıcam sanırım :)

Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz üzere bu beyaz raflar dolaplarda ekstra alan yaratmanıza yardımcı oluyor. Bunların bir de dar olanı var dikdörtgen şeklinde. Üst üste monte etme imkanınız da var ayrıca.


Ikea sayesinde üstelik çok uygun fiyata mutfağımda alan yarattım. Özellikle mutfağı küçük olan, neyi nereye sığdıracağını şaşıranlara şiddetle öneririm.
12 yorum on "IKEA Sayesinde Mutfağım Düzene Girdi :)"
  1. bende sürekli ikeadayım ama raf ayracı nasıl kaçmış gözümden,en yıkn zamanda gidip almalıyım,önerdiğin için sağol canım,malum ikea o kadar büyükki çoğu şey gözden kaçabiliyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zamandır satılıyor raf ayraçları, ben daha önce bir tane almıştım dar uzun olandan, ama nedense diğer raflara almayı ihmal etmişim. İnsan karıştırsa daha neler çıkacak da dediğin gibi gözden kaçıyor.

      Sil
  2. özge ben de senin kapitoneli örtülerini görmüş oldum bu arada, ayrıca raf ayracının muadili bir şey koçtaş'ta da var. üst rafa takılıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kapitone örtüler için anneme epey bir direnç göstermiştim evlenirken. Ama en sonunda pes edip çok istiyorsan yap ben kaldırırım nasıl olsa dedim. Tabii sonradan hoşuma gitti, öylece kaldılar :)

      Koçtaş'takileri görmedim ama o üst rafa takılanlardan Ikea'da da vardı sanırım. Koçtaş genelde Ikea'dan esinleniyor da :)

      Sil
  3. Tencere kapakları için olan tam bana göre.Hemen sipariş edeceğim.Sizin sayenizde benim dolaplar da düzene girecek.Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. raf ayracına benim de ihtiyacım var, bardakları düzenlemek için çok iyi fikir, önerin için teşekkürler, güle güle kullan aldıklarını:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, umarım senin de işini görürler. Sevgiler.

      Sil
  5. Özgecim benim de aradığım bir üründü raf ayracı. Hatta eşime bir marangoza mı yaptırsak fikrini bile sunmuştum. Ama bir türlü fırsat bulupda ilgilenemedim. Şimdi senin sayfanı dolaşırken görüdm inanılmaz sevindim. İlk fırsatta İKEA'ya gidiliyor ve bu harika raf ayraçlarından alınıyor:)))))
    İKEA gerçekten bizlere büyük kolaylık ve rahatlıklar sunuyor.
    Çok teşekkürler tekrar. Hııı unutmadan bana da beklerim:) http://fatoscatadlar.blogspot.com/dayım bende.
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok basit görünen ama çok işe yarayan bir ürün bu. Ben o kadar rahat ettim ki anlatamam, dolaplarımda inanılmaz yer açıldı. Hem de tangır tungur kayıp düşen tencere kapaklarından kurtuldum :)

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Yazının yayın tarihi 2012 :)) Su anda ne kadar bilemiyorum.

      Sil