Top Social

Uyumsuz Defne Kaman'ın Maceraları

6/24/2012
En son yazımda tatile gidiyorum demiştim, hala tatildeyim :) Ee bu yazı da neyin nesi derseniz, dayanamadım, tatilde okuyup bitirdiğim kitabı bir an önce yazmak istedim. Siz de ne okusam diyorsanız belki bir fikir vermiş olurum.

"Uyumsuz  Defne Kaman'ın Maceraları: Su" romanı bir dörtlemenin ilk kitabı. Yazarı Buket Uzuner. Çok severek okuduğum romanların yazarı. "Kumral Ada Mavi Tuna", "Uzun Beyaz Bulut - Gelibolu", "İstanbullular" özellikle tavsiye edeceğim kitaplarından. Henüz okumadıysanız onları da okunacaklar listenize ekleyin bence.

"Uyumsuz  Defne Kaman'ın Maceraları: Su" romanına gelecek olursak; 
İstanbul en sıcak yazlarından birini yaşarken, Komiser Ümit de köyünde geçireceği tatil için saatleri saymaktadır. O sırada gazeteci Defne Kaman'ın annesi, ninesi ve ablası olan birbirinden ilginç 3 kadın ofise gelip Defne Kaman'ın kaybolduğunu bildirirler. Kendisi Kadıköy İskelesinden vapura binmiş ve inmemiştir. Bir daha da gören olmamıştır. En son kadın cinayetleriyle ilgili bir yazı dizisi yaptığı bilinmektedir.

Bundan sonrası çok akıcı ve aynı zamanda çok da öğretici. Öncelikle Şamanizm hakkında bir çok bilgi alıyorsunuz. Roman boyunca Kutadgu Bilig'den şifreleri çözerek Defne Kaman'ın izini sürüyorsunuz. Kadıköy sokaklarında dolaşıyorsunuz özellikle benim çok aşina olduğum mekanlarda geçtiği için romanı birebir yaşadım sanki. Hele ki roman kahramanları Denizatı Cafe'ye gittiklerinde nedense bir mutlu oldum. Çok severek gittiğim bir yer olduğundan gözümün önünde canlandı tüm anlatılanlar. Çok severek okudum, hele ki Su'yun çokça yer kapladığı bu romanı deniz kenarında okumak ayrı bir keyifti. 

Bir de bu roman Buket Uzuner tarafından imzalandığı için ayrı bir değerli benim için; geçtiğimiz aylarda Nişantaşı'nda dolaşırken bir kitabevinin önünden geçiyordum, bir girip bakayım bir kaç kitap alırım belki dedim, tam bu kitabı inceliyordum ki görevlilerden biri yanıma gelip "Buket Hanım üst katta kitaplarını imzalıyor isterseniz imzalatabilirsiniz" demez mi. Körün istediği bir göz Allah verdi iki göz :) Ben hemen kitabı kapıp Buket Hanım'ın yanına çıktım. Hatta kendisiyle bir de hatıra fotoğrafı çektirdim. Benim için hoş bir anı oldu.


3 yorum on "Uyumsuz Defne Kaman'ın Maceraları"
  1. Hem de Buket Uzuner tarafından imzalanmış olması ekstra keyifli olmuştur. Serinin 2. kitabını dört gözle bekliyoruz..

    YanıtlaSil
  2. Buket Uzuner'i seymeyen varmıdır? Bütün kitaplarını büyük bir beğeni ile okumuşumdur. Tavsiyene uyarak bu kitabıda okunacaklar listesine alıyorum. İyi tatiller.

    YanıtlaSil
  3. Bende okudum muhteşemdi......

    YanıtlaSil