Top Social

Omleti bir de böyle deneyin

7/02/2012

Daha önceki yazılarımda bahsetmiştim, yumurta hayatımın vazgeçilmezlerinden biridir. O kadar severim ki, her gün yesem bıkmam. 

Geçenlerde omlet yaparken ufak bir değişiklikle çok güzel bir sonuç elde ettim. Ve bunca zaman neden düşünemedim diye kendime kızdım. Belki sizin bildiğiniz bir şeydir, ama benim gibi daha önce düşünemeyenler için, bir de bunu deneyin demek istedim.
  • Yumurtaları bir kabın içine kırıp çırpın, içine isteğinize göre malzeme ekleyin, mesela beyaz peynir ufalayın ve maydanoz ekleyin, ya da salamları ince ince doğrayıp koyun sizin tercihinize kalmış.
  • Teflon tavayı tereyağı ile güzelce yağlayın ve çırptığınız yumurtayı tavaya dökün. Orta dereceli ateşte pişmeye bırakın (kapak kapatmadan)
  • Bir süre sonra altı tamamen üstü de büyük ölçüde pişecek, o aşamada daha önceden rendelediğiniz kaşar peynirini omletin üzerine serpiştirin.
  • Vee spatula yardımı ile omletin bir yarısını diğer yarısının üzerine kapatın yani kısaca ikiye katlayın :)
  • İşte bu ufacık hareket çok güzel bir fark yaratıyor.
  • İkiye katladıktan sonra kaşarlar hafifçe eriyene kadar ateşte tutun ve daha sonra alıp servis yapabilirsiniz.
Hem puf puf oluyor hem de arasından kaşarlar eriyip uzuyor ve benim çok çok hoşuma gidiyor. Ben hep çırptığım yumurtaya ekliyordum kaşarı, o zaman da pişene kadar kaşar eriyip yok oluyordu. Asıl böyle yapmam lazımmış geç de olsa öğrendim :)

Umarım sizin de hoşunuza gider.

Afiyet olsun.



* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.
*  Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
11 yorum on "Omleti bir de böyle deneyin"
  1. Özgecim inan ki bu saatte canım resmen omlet çekti sayende :)
    Süper görünüyor ellerine sağlık ...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol canım, ilk fırsatta dene lezzeti görüntüsünden de güzel :)
      Sevgiler

      Sil
    2. Yahu bumu bukadar abartıp çok güzel dediğin omleti 20 senedir herkes biliyor 😀😀

      Sil
    3. Evet o da benim cahilliğim ne yapalım :) Ama yine de herkesin biliyor oluşu, harika olduğu gerçeğini değiştirmez.

      Sil
  2. Yumurtanın her türlüsünü denemiş bir insan olarak kokusu burnuma geldi :) Misss

    YanıtlaSil
  3. içine az biraz süt koymayı da dene bir dahaki sefere...

    ben önceden bütün halinde döndüremezdim. bu ara yapabiliyorum artık. meğerse iyice pişmesini beklemek gerekiyormuş. ben iyice pişmeden deniyordum. dolayısıyla dönmüyor. sonra karıştırmak zorunda kalıyordum. şimdi resmen havada çevirir ustalıktayım:)

    ben de bu ara mantarlısını denemek istiyorum. yaptın mı hiç?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden hep süt koyardım ama yumurtanın daha yoğun olmasını istediğim için sütü bıraktım.

      Ben de pek bütün halinde döndüremiyorum, altı pişiyor üstü sulu kalınca çevirirken etraf batıyor :)) Ama bu şekilde mükemmel oluyor araya kaşar koyup ikiye katlayınca hem hafif sulu hem de aradan kaşarlar sızıyor, bu ara tek favorim bu.

      Mantarlı hiç denemedim açıkçası sen denersen sonucu bana da bildir :)

      Sil
  4. Özge Hanım merhabalar,
    Yakından takipçisi olduğum başka bir blog vasıtasıyla keşfettiğim blogunuzu 2 gündür ofiste işi gücü bırakıp sondan başa doğru okumaya başlayan biri olarak ilk yorumu dayanamayıp bu posta yapacağım:)
    Sebebi de bu yöntemin kaşar yerine pastırmayla yapılanını benim de deneme yanılma yöntemiyle, biraz da mantıken düşünerek keşfetmiş olmam. Pastırmayı inanılmaz derecede çoook seven, galiba bu yüzden de pişirilince güzelim tadının biraz bozulduğunu -ki ben heba etmek diyorum:)- düşünen biri olarak pastırmalı yumurtayı pek tercih etmezdim. Ancak bu şekilde pastırma direkt ısıyla temas etmeyince tam kıvamında birleşiyor yumurtayla. Kaşarlı da harika görünüyor, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşe Hanım merhaba, yorumunuz beni çok mutlu etti. Ben de eskiden beğendiğim blogları baştan sona okurdum, şimdi böyle yorumlar gelince seviniyorum.

      Pastırma da çok iyi fikir, gerçi benim pek aram yok pastırmayla ama eşimin hoşuna gidecektir :) Ben arada salamlı kaşarlı yapıyorum. Pastırmalı da olsa mutlaka kaşar serpin araya çok güzel oluyor :)

      Sevgiler

      Sil
  5. Elinize sağlık gerçekten çok güzel oluyor ben hep yaparım.

    YanıtlaSil