Top Social

Bu aralar bu diziye bağımlıyım...

8/03/2012

Son dönemlerde izlediğim filmlerle ilgili yazı yazamadım çünkü maalesef film izleyemiyorum bu ara. Sıcaklar yeterince bunaltıcı, bir de oturup tv başında 2 saat film izlemek işime gelmiyor.

Ama geçen günlerde Cnbc-e de bir diziye rastladım "Rizzoli & Isles" diye ve bir anda bağımlısı oldum :) Cnbc-e'de izlediğim 4-5 bölüm 2.sezonun son bölümleriymiş. Tabii hemen ilk sezon bölümleri temin edildi ve izlenmeye başlandı. Şimdi her boş bulduğum zamanda bu diziyi izliyorum. Hatta geçen haftasonu 5-6 bölüm izledim 2 gün boyunca.

Eee ne anlatıyor bu dizi derseniz; aslında Tess Gerritsen'in çok satan romanlarından uyarlanmış bir diziymiş. Jane Rizzoli Cinayet Büro Dedektifi, Maura Isles ise Adli Tıp Doktoru. Ve bu iki kadın tamamen zıt iki karakter olmakla birlikte çok yakın arkadaşlar. Her bölüm bir cinayet var ve 50 dk boyunca bu cinayetin nasıl çözüldüğü işleniyor. 
Bu şekilde anlatınca çok klişe, bir sürü benzeri olan bir dizi gibi aslında, ama karakterler o kadar şeker, konunun işlenişi o kadar güzel ki insan hiç bitmesin istiyor. C.S.I gibi işte derseniz, ben C.S.I da izlemiş ama çok sevmemiştim çünkü cinayetler son dakikada o kadar hızlıca çözülüyordu ki, sanki her şey oldu bittiye geliyordu. 

Eğer cinayet filmlerinden, dizilerinden hoşlanıyorsanız ve biraz da eğlenceli olsun diyorsanız bence bu diziye bir göz atın.


Rizzoli ve Isles'ın karakterlerinden de biraz bahsedelim:

Jane Rizzoli İtalyan bir ailenin erkek gibi yetişmiş kızı, kadınsı giysilerle, topuklu ayakkabılarla işi yok. Tek aşkı işi. İşine tutkuyla bağlı ve de çok başarılı bir dedektif. Bir erkek kardeşi var o da ablasına olan hayranlığından polis oluyor. Birlikte çalışıyorlar. Ailesi orta halli bir aile.

Maura Isles ise küçükken çok zengin bir aile tarafından evlat edinilmiş ve çok iyi koşullarda yetişmiş. Onu bakımsız bir halde görmeniz imkansız. Her daim şık elbiseler, topuklu ayakkabılarla gezer. O da işinde son derece başarılı bir adli tıp doktoru.

Rizzoli'yi bu kadar şık görebileceğiniz nadir sahnelerden biri :)



3 yorum on "Bu aralar bu diziye bağımlıyım..."