Top Social

Fairy Lokma Şenliği ve Sakızlı Lokma Tarifi

8/28/2012
Ramazan'ın bitimine 3 gün kala Fairy'nin düzenlediği harika bir etkinliğe katıldım. İlk önce Fairy'nin davetlisi olarak Berna Laçin, Gülhan Kara ve blogger arkadaşlarla birlikte güzel bir iftar yemeği yedik, ardından da İstinye eski tersane alanında düzenlenen Fairy Lokma Şenliği'ne katıldık.

İstinye eski tersane alanı Ramazan Şenliklerine ev sahipliği yapmış ay boyunca, Fairy'de o gece dağıttığı lokmalarla damakları şenlendirdi.

Ramazan boyunca toplam 8 şehirde (Bursa, İzmir, Denizli, Konya, Ankara, Gaziantep, Trabzon ve İstanbul) 175 bin kişiye 3,5 ton lokma dağıtılmış. Bizim de katıldığımız son durak olan İstanbul'da Berna Laçin'in katılımıyla 2,2metre çapındaki dev tencerede lokmalar dağıtıldı. 

Ben ömrümde bu kadar çok lokmayı bir arada görmedim diyebilirim, çok leziz bir görüntüydü :) Biz de o gece doya doya lokma yedik. Tencerenin başında Berna Laçin'le beraber poz vermeyi de ihmal etmedik.
Fairy daha önce de Kurufasulye, Hamsi Tava ve Kavurma şenlikleri düzenlemişti, artık geleneksel hale gelen bu şenliklerde katılımcılar lezzetli yemekleri tadarken aynı zamanda Fairy'nin yağ çıkarma gücüne de tanıklık ediyorlar.

Ben kısa bir süre önce Bulaşık Makinemdeki bir arıza için servis çağırmıştım, bulaşık makinesinde Fairy Platinum tablet kullanmamı önermişlerdi, hem çok iyi çözünüyor hem de yumuşak olduğu için bulaşıkları çizmiyor demişti. Ben de 2-3 haftadır Fairy tablete geçmiştim, gerçekten çok memnun olduğumu söyleyebilirim.

Biz lokmaları yedik ama yiyemeyenler için sakızlı lokma tarifini de aşağıda paylaşıyorum;

Şimdiden afiyet olsun.


SAKIZLI LOKMA TARİFİ

Malzemeler:
2 su bardağı un
10 gr yaş maya
1/2 su bardağı ılık su
1 su bardağı su
2 parça damla sakızı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

Şurup İçin:
2 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:
Şurubu hazırlamak için; su ve şekeri bir tencereye alıp şeker eriyene ve hafifçe ağdalaşana kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatıp ocağı kapatın ve soğumaya bırakın.

Hamur için; mayayı, 1 tatlı kaşığı şeker ve yarım bardak ılık su ile ezin. Unu bir kaba eleyin. Bir tutam tuz ekleyip harmanlayın ve ortasını havuz gibi açın. Damla sakızını havanda döverek toz haline getirin. Eritilmiş mayayı unun ortasına dökün. Azar azar 1 bardak suyu ekleyerek karıştırın. Damla sakızını ilave edin. Cıvık kıvamlı bir hamur haline gelince üzerini örtüp ılık ortamda kabarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika bekletin.

Derince bir lokma tavasında sıvıyağı kızdırın. Hamurdan 1 avuç dolusu alıp avucunuzu kapalı tutarak baş ve işaret parmakları arasından hamuru lokmalar halinde sıkın. Yağlı bir kaşık yardımıyla hamuru alıp kızgın yağa atın. Lokmalar kızarınca delikli kepçe ile alıp soğuk şuruba alın. Lokmaları servis tabağına alıp servis yapın.

8 yorum on "Fairy Lokma Şenliği ve Sakızlı Lokma Tarifi"
  1. Ne güzel bir etkinlik olmuş. Hem Berna Laçin'in hem lokmanın hayranıyım:)

    YanıtlaSil
  2. rahmetli babaannem geldi aklıma. o da yapardı sırf ben istiyorum diye...

    çıktığı günden beri fairy annemin vazgeçilmezi oldu. kaç senelik alışkanlığı calgonit'i bilem bıraktı. güzel deterjan vesselam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de lokmayı çok severim hele çıtır çıtır oldu mu tadından yenmez :) Fairy gerçekten başarılı bir deterjan, elde yıkama deterjanı da süper, yağlı tavalara bir damla yetiyor, reklam gibi oldu ama valla abartmıyorum ben çok beğendim.

      Sil
  3. O gece sizinle olmayı isterdim ama olmadı şahane bir akşam olmuş. Oh sefanız bol olsun. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısmet değilmiş :( Bir dahaki sefere görüşüp tanışmak dileğiyle sevgiler...

      Sil
  4. ÇOK SEVERİM..

    YanıtlaSil