Top Social

Doğal Şampuan Arayanlara Bir Tavsiye

10/04/2012
Son dönemlerde insanlar bilinçlendikçe satın alma alışkanlıkları da değişmeye başladı. Ben marketten  bir ürün alırken mutlaka içerik kısmını okuyorum, içinde msg, glikoz şurubu, mısır şurubu v.b. maddeler varsa almaktan vazgeçiyorum. Bulyonları çoktan çöpe attım, et suyu ve tavuk suyumu kendim yapmaya çalışıyorum. Aşırı takıntılı değilim ama dikkat  edebildiğim kadar ediyorum.

Tabii sadece yediklerimizle olmuyor, tenimizden de direkt vücuda karışan maddeler var, kullandığımız şampuanlardaki, kremlerdeki tüm maddeler cilt tarafından aynen bünyeye kazandırılıyor. Eskiden çok önemsemezdim ama hamile kaldıktan sonra, özellikle şampuan ve kremler konusuna dikkat etmeye başladım.

Mesela Paraben, SLS/sülfat, fosfat, DEA gibi bazı maddeler hemen hemen bütün şampuan, temizlik maddeleri, sıvı sabunlar ve kremlerde karşımıza çıkıyor ve bu maddelerin beyin hasarından, hormonal bozukluklara kadar bir çok etkisi var.

Uzun zamandır, şampuanı bırakıp defne sabununa geçmeyi düşünüyordum, hamilelik vesile oldu ve bir ay kadar saçımı defne sabunuyla yıkadım, fakat ne yazık ki saçım o kadar kötü oldu ki buna devam edemedim, o arada doğal şampuan arayışına girdim ve  bir blogda aradığımı buldum.

Down Under Natural's NUDE adlı şampuan tam da aradığım gibiydi, Kanada'dan ithal edilen bu ürün %98 bitkisel ürünlerden elde ediliyor ve içeriğinde zararlı kimyasal maddelerin hiçbiri yok.
Bu ürünü Watson's mağazalarında görüyordum, hemen gidip aldım ve yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. O kadar memnunum ki, normalde bir çok doğal şampuan köpürmez ama Nude gayet güzel köpürüyor. Şampuanların aynı zamanda saç kremleri de var ama ben kullanmıyorum, şampuan saçlarımı yumuşacık yapıyor. En önemlisi doğal olduğundan kullanırken içim çok rahat.

Nude'un 3 çeşidi var:
  • Hacimlendirici (ince telli ve zayıf saçlar için)
  • Nemlendirici (kuru ve boyalı saçlar için)
  • Güçlendirici (normal saçlar için)
Benim saçlarım yağlı ama öyle bir seçenek olmadığı için normal saçlar için olanı aldım, saçımdaki yağlanma da azaldı, demek ki içeriğindeki bitkiler saçtaki yağı dengeliyorlar.
 

Şampuanın içindekiler kısmını istek üzerine aşağıya ekledim :) Kullandığınız ürünlerin içeriğindeki maddelerin ne işe yaradığını, zararlı olup olmadığını şu siteyi kullanarak öğrenebilirsiniz. Arama kutusuna ilgili maddeyi yazıp aratın. Hemen hemen tüm kozmetik maddeler mevcut sitede.

NOT: Bu yazıyı 3 yıl önce sadece beğendiğim bir ürünü sizinle de paylaşmak amacıyla yazmıştım. Reklam yapmak gibi bir niyetim yoktu, hele ki uzman kişi sıfatıyla ahkam kesmek gibi bir niyetim hiç yoktu. Ama göreceğiniz üzere aşağıda adını bile yazmaktan imtina eden bir çok kişi tarafından hak etmediğim suçlamalara maruz kaldım. Daha da devam ederse zaten yazıyı kaldırıcam, çok gereksiz tartışmalar dönüyor çünkü.  Ben sadece üstte linkini verdiğim sitede içeriklere bakıyor ve zarar derecesini kendime göre tartıp biçip karar veriyorum. Kimseye de bu zararsız alın kullanın demiyorum. Yorum yazacaksanız bunu da değerlendirip yazın.


129 yorum on "Doğal Şampuan Arayanlara Bir Tavsiye"
  1. bende kullanıyorum dorduncu aya gırdım sımdılık memnunum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de artık uzuuunn bir süre kullanıcam gibi. Çok sevdim çünkü.

      Sil
    2. ee sodyum sulfat var yazıyor ama ! ??

      Sil
    3. evet var içinde;ben de uzun zaman önce gördüm bu ürünü hep merak ediyordum,bugün aldım fakat biraz değişik yazılmış sülfat(sülfoasetat galiba) ama aynıymış içeriği ikisinin de..hayırlısı bakalım..

      Sil
    4. Merhaba, biraz değişik yazılmış dediğiniz madde Sodium Lauryl Sulfoacetate olup SLS ye isim olarak benzeyen ancak kimyasal yapı olarak tamamen farklı bir molekülmüş. Yapısal olarak daha büyük bir molekül olduğu için cilde nüfus etmiyor ve dolayısıyla tahrişe sebep olmuyormuş. Bu konuda yüzlerce makale var internette google'da içerikteki molekülleri "tam isimleriyle" aratırsanız doğru bilgiye ulaşabilirsiniz.

      Ama yok ben güvenmiyorum bunlara diyorsanız, mis gibi doğal sabunlar var. Ben maalesef yazıda da belirttiğim üzere memnun kalmadım sabun olayından.

      Sil
    5. Soldium Lauryl Sülfat ile Tocopheryly Acetate(Toxic -Kanserojen Hayvan Yağı Evitamin ) birleştirilince = Sulfo Asetat olur.
      Yani SLS DEN DAHA KÖTÜ ZARARLI MADDE OLUR. YAPIŞKANIMSIDIR SUİLE ÇIKMAZ. Ben Cilt Doktoruyum ve Kimyasal içeriği iyi bilirim. Kullanmayın Özge Hanım.

      Sil
    6. Bende eczaciyim ve sulfoasetat o kadarkolay olusmaz. Oda sicakliginda sulfo asetat olusumu 3 yil alir.

      Sil
    7. bende moleküler biyoloğum hücre içerisinde bu süreler oldukça kısalmaktadır,zaten saç dökülmesi birkaç dakikada olan bir şey de değildir.

      Sil
    8. Maalesef 3 - 4 ay önce saçlarım açıcı ile fena yandı. Saçlarım küstü ve hızlı uzamıyordu. Her iki sorunuma da çözümü Mega Keratin Setinde buldum. 3-4 haftadır denedim ve ilk kullanımda zaten yıpranmışlıktan ve kırıklardan eser kalmadı. etkisi hala devam edıyor. Hızlı uzama ve dökülmeyi durdurmada şu an çok verım aldım.

      Sil
    9. MÜRÜVET Hanım merhaba, tüm set 8 parçadan mı oluşuyor?

      Sil
    10. Tam adı mega keratin miymis

      Sil
    11. Doğal şampuan deyince Organik İçerikli Liquid Keratin şampuanı tek geçerim. çunku boyadan sertleşen saçımı yumuşacık yaptı hem de dökulmeye iyi geldi.

      Sil
    12. Canlarım benim iyi ki araştırmışsınız. Köpüren her şeyde SLS vardır. Burada sadece ismini değiştirmişler. Sodyum Lauryl Sulfate diye geçiyor burada. Sevgiler.:)

      Sil
  2. Ben yaklaşık 2 senedir kullanıyorum ve inanılmaz memnunum hatta Maya için bebek şampuanı almıyorum bu ürünü kullanıyorum. İnanılmaz memnunum. Kullandığımız her ürünün içeriği bir okusak eminim kullanmaktan vazgeçeriz. Özellikle diş macunları son 6 aydır florsuz olanını kullanıyoruz ailecek . Çocuk diş macunlarının içinde bulunan flor oranının biz yetişkinlerin kullandıkları ile aynı olduğunu biliyor muydun? Sadece görselliğine ya da markasına inanarak aldığımız çoğu ürün sağlığımıza o kadar zararlı ki? Bebek ürünlerinin özellikle mendillerinin içeriğini özellikle okumanı tavsiye ederim inanamayacaksın! Çok büyük bir sağlık sorunu bence firmaların göz göre göre bunu bizlere sunması içler acısı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilaycım senin bu ürünü kullandığını bilmiyordum, bak şimdi içim daha da rahatladı :) Dediğin gibi bebek şampuanlarından daha güvenilir olduğu kesin. Diş macunu konusunu henüz kurcalamamıştım ama aklıma soktun bak şimdi o konuda da bir girişimde bulunayım :) Öpüyorummm

      Sil
    2. Dünyanın en iyi diş macunu florid içermeyen Forever Bright

      Sil
  3. Benim de uzun zamandır şampuan arayışım vardı, organik bir şampuan denedim ki, saçlarım inanılmaz kötü oldu ve gittiğim her kuaför de bunu söyledi...
    Sonunda bıraktım...
    katkısız takıntım dışında bir de hayvanlar üzerinde deney yapmayan ürünleri kullandığımdan işim daha da zorlaşıyor..
    Bunu da araştıracağım çok iyi oldu bu yazı
    Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simge, o zaman bu ürün tam sana göre çünkü sitesinde göreceğin üzere hayvanlar üzerinde deney yapmayan bir ürün bu da. Ve diğer bitkisel ürünler gibi saçları sertleştirmiyor. Sevgiler...

      Sil
  4. Şampuanın arkasındaki içerik kısmını eklemen mümkün mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki ne demek, yazının en altına ekledim :)

      Sil
  5. Bayağı iyi valla. Ben de bıktım şampuanlardan. Zeytinyağlı sabun kullanmaya çalışıyorum. Ama ev dışında spor tesisinde vs sabun bayağı zor. Alıp deneyeyim. :-) öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bu şampuana benimde ihtiyacim var istanbul / eyúp civarlarind kaliyorum yasim 13 kullansam zarari olur mu nerde bulabilrim...

      Sil
  6. MErhaba, doğal bir şampuan ararken buldum sitenizi. Ancak bu şampuanın içinde 'Sodium Laureth Sulfoacetate' varmış. Acaba bu SLS'nin bir türevi mi? Bana adından öyleymiş gibi geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, sorunuz üzerine küçük bir araştırma yaptım, şöyle ki: "Sodium Laureth Sulfate" SLS olarak bilinen ve kanserojen olduğu söylenen bir madde. Ancak bu şampuanın içeriğindeki "Sodium Lauryl Sulfoacetate" isim benzerliğinden dolayı SLS ile karıştırılan ancak hindistancevizi ve palm yağından elde edilen cilt için tamamen zararsız bir madde. Türkçe kaynak da vardır belki ama ben şu adreste aradığımı buldum: http://pegasussoaps.blogspot.com/2007/04/sodium-laureth-sulfate-vs-sodium-lauryl.html

      Sil
    2. Palm yagı ürünleri de dogaya ve yagmur ormanlarının yok olmasına ve içerisinde canlarında yuvasız kalıp olmelerine neden olmakta. Doğal ürünler alırken bunlar dogayı ve hayvanları nasıl etkiliyor buda ayrı bir bilinç gerektiriyor.

      Sil
  7. bu şampuanı ben de çok sevmiştim. bu aralar ayrıca bütün makyaj malzemelerimi de hayvanlar üzerinde test yapmayan markalardan seçmeye çalışıyorum. sevdiğim bütün markalara elveda demek zorunda kaldım ama olsun. madem nude'de hayvanlar üzerinde deney yapmıyor öyleyse bende de +1'de şu anda:)

    peki gerçekten de kozmetik markalardan bildikleriniz nelerdir? Ben Inglot ve The Body Shop yapmıyor diye biliyorum. Esasında Peta'nın sayfasında uzuun bir liste var ama o markaların çoğu da Türkiye'de yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası makyaj malzemeleri konusunda bir fikrim yok, Body Shop ve Inglot'u biliyorum ben de.

      Sil
  8. sls yok demıssın fakat sls nın acılımı sodıum laureth sulfat gıbı bısey ıcerıge bakarsan yazıyor. yanı malsef sls var bu sampuanda da.. bı cogunda oldugu gıbı.:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 yorum üste bakarsanız orada da belirttiğim gibi bu üründe SLS yani Sodium Laureth Sulfat yok, "Sodium Lauryl Sulfoacetate" var ki bu da hindistancevizi ve palm yağından elde edilen ve zararsız olan bir madde.

      Sil
    2. Merhaba bende bu ürünü yaklaşık 2 aydır kullanıyorum.Herhangi bir sıkıntım yok ama önceki olan dökülmeme iyi gelmedi.Çok fazla dökülmüyor saçım ama banyo sonrası taramada yine aynı dökülmeyle karşlaşıyorum.Ben dediğiniz Sulfoacetate maddesini forumlardan araştırdım biraz.Bizim Sülfattan farkı yokmuş diye okudum.Farklı görüşler var bu maddeyle ilgili

      Sil
    3. YANILIYORSUN SEVGİLİ @ÖZGE ! HAKLISIN SEVGİLİ @ADSIZ !!!
      SLS DE ZATEN "HİNDİSTAN CEVİZİNDEN ELDE EDİLİYOR Kİ... ... ...
      "Sodium Lauryl Sulfoacetate", SLS'İN SADECE BİRAZ DEĞİŞİK BİR FORMU.
      ZARARLARI TASTAMAM ÇOK BENZER !!!

      Sil
    4. merhaba sizi tebrik ederim adsız. yorumlara bakıyorumda haykırırcasına zararlı diyorsunuz fakat özge ısrarla faydalı diyor özge sen ne yapmaya çalışıyorsun burada bir sürü bilgi edeinmeye çalışan masum insan var kendine gel.

      Sil
    5. O masum insanlara zaten söylüyorum bu konuda uzman olmadığımı, herkes kadar araştırdığım şeyleri kaynak gösterip yazmışım.

      Sil
  9. Bu ürünü arkadaşım bugün tavsiye etti şuan araştırıyorum ve yarın alıp denemeyi düşünüyorum. Umarım dediğiniz kadar iyi bir üründür. Saçlarımı seviyorum :)))

    YanıtlaSil
  10. bende kullanıyorum kesinlikle çok memnunum. daha ilk yıkamada arkadaşlarım parlaklıgını farketti. şiddetle tavsiye ediyorumm ;)

    YanıtlaSil
  11. BEN OTACI ISIRGANLI,10 BİTKİLİ ŞAMPUANINI KULLANDIM ŞİMDİ MECİTEFENDİ ISIRGANLI ŞAMPUANI KULLANIYORUM ÇOK MEMNUNUM

    YanıtlaSil
  12. Live Clean kullanıyordum çok severek ama uzun süre olunca etkisini kaybetti.hacim verici Nude aldım ama idare eder.cok mat yaptı belki bi kaç kullanım sonrası düzelir

    YanıtlaSil
  13. kararsızım arkadaşlar. karar veremiyorum. kim dogru kim yalan soyluyor çozemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yorumlardan bahsediyorsanız kimsenin yalan söylemek gibi bir durumu olamaz, herkes kendi deneyiminden bahsetmiş. Benim bu şampuanı kullanmamın tek nedeni tamamen bitkisel içeriğe sahip oluşu, yazımda da zaten saçımı parlatıyor, saçıma hacim veriyor v.s. diye bir yorumum yok. Çünkü benim için saçımı temizlemesi ve zararlı bileşen içermemesi öncelikli. Siz de kendiniz deneyip karar vermeniz lazım.

      Sil
    2. tatlım içindeki SLS zaten kanserojen dikkatnden kaçmış içeriğine tekrar gözat istersen!

      Sil
    3. Reishi mantarı ve ave organik argan yağlı sülfatsız ve tuzsuz şampuanları öneririm organik, ödüllü ürünler satan bir Lokman Hekim olarak.

      Sil
  14. Sevgili Adsız, üstteki yorumlarda 2 kez yazdığım gibi içeriğinde SLS yani Sodium Laureth Sulfat yok, Sodium Lauryl Sulfoacetate var. Ki bu maddeyi araştırdığımda zararsız olduğunu gördüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım bu ikisi aynı şey oluyor. sadece dil farkı var. sodium un türkçede sodyum olması gibi. yani ikiside sls.

      Sil
    2. organik şampuanalarda COCAMIDOPROPYL BETAİN ve parfüm de olmaması gerekiyor canım:
      COCAMIDOPROPYL BETAİN
      Amaç : Şampuan köpüğünü ve kalınlığını arttırmak.
      Sağlık etkileri: Deri iltihabı, kuruluk ve saç derisi iritasyonu.
      aubrey-organics ürünlerini incele istersen.

      Sil
    3. Ben maalesef bu konularda uzman değilim, ancak bazı kaynaklardan araştırıyorum içerikleri ve;

      COCAMIDOPROPYL BETAINE için şu iki kaynakta yazılanlara göre düşük seviyede cilt irritasyonu riski olmakla birlikte güvenilir bir madde.
      http://en.wikipedia.org/wiki/Cocamidopropyl_betaine
      http://www.ewg.org/skindeep/ingredient/701520/COCAMIDOPROPYL_BETAINE/

      Sodium Lauryl Sulfoacetate SLS ile aynı madde olmayıp buna alternatif olarak kullanılan, riskleri konusunda çok detay olmamakla beraber genel olarak güvenilir bir ürünmüş;
      http://chemicaloftheday.squarespace.com/todays-chemical/2012/9/25/sodium-lauryl-sulfoacetate.html

      Parfüm konusuna gelince dünya sağlık örgütü tarafından onaylanmış parfümler de var. Onaylanmamış parfümler adlarıyla açıkça yazılıyor, onaylı ise sadece parfüm diye yazılıp geçiliyor.

      Bahsettiğiniz ürünü de inceliycem mutlaka, öneri için teşekkürler.

      Sil
    4. üşük seviyede cilt iritasyonu yani güvenilir madde bravoo yaa anlayışınız mükemmel. siz nude nin satış temsilcisimisiniz? doğru söyleyin.

      Sil
    5. Benim adım sanım kim olduğum belli, siz niye yazmıyorsunuz adınızı ?? Ayrıca bu yazıyı bu kadar ilgi göreceğini bile düşünmeden yazmıştım, hoşuma gitti kullanıyorum diye. Kimyacı falan değilim, herkes kadar araştırıp kaynak belirterek yazdım. Herkes okuyup kendi kararını verir. Ayrıca şu anda bu şampuanı kullanmıyorum da zaten. Hamileyken ve sonrasında kullandım bir dönem. Memnundum da. Market şampuanlarına göre bir nebze daha içime sindi o kadar. Nerede çalıştığım da gizli değil, sosyal medyada takip edenler bilir.

      Sil
  15. doğal ve organik içerikli ürün konusunda bende çok araştırma yaptım ve trukid isminde bir markayı denedim mayıs ayında hatta tatil için aynı markanın güneş ürünüde varmış ikisinide tatil boyunca kullandım,otellerin suyu çok iyi olmuyor malumunuz,ben çok başarılı buldum şampuanı doğal meyve kokusu çok hoş geldi içeriği ve güneş kreminde a vitamini içermemesi çok önemliymiş onmu farkettim,sizin de marka ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum iyi günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merve Hanım, ben de bebeğim için Trukid'in güneş kremi ve şampuanını kullanıyorum. Benim ulaşabildiğim en güvenilir ürünlerden biri. Gönül rahatlığıyla kullanıyorum. Benim de bu konulardaki bilgim sizden daha fazla değil inanın, sadece yerli yabancı kaynakları okuyup öğreniyorum. Konu hakkında uzman kişileri dinliyorum ve size aktarıyorum. Sevgiler...

      Sil
  16. palm yağından bahsettiniz elde edilirken büyük bir doğa katliamına neden olmaktadır

    YanıtlaSil
  17. Merhaba, doğal şampuan olarak ben de içeriklere dikkat ediyorum. Watsonslarda satılan 'live clean' şampuanını tavsiye ederim. Paraben, sülfat, fosfat, petrol türevi yanı sıra SLS de içermiyor. Nude şampuana göre biraz pahalı kalıyor ama sağlığımız için değerli bence. Bu şampuan da istediğiniz gibi köpüren cinsten. Birçok çeşidini kullandım, argan yağlısı en güzeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Live Clean'i ben de gördüm fiyatı biraz yüksek geldi almadım. Ama deniycem mutlaka. Teşekkürler

      Sil
  18. Merhaba, bu şampuan piyasadaki market şampuanları ile kıyaslandığında gerçekten de çok daha masum görünüyor. Ben de kullandım ve sonuçtan memnun kaldım. Bu konu ile ilgilenenlere no poo akımına göz atmalarını öneririm. Sevgiler.

    http://sagliklidogalkozmetik.blogspot.com/2013/09/dunyada-no-poo-akm-ve-sampuansz-hayat.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi market şampuanlarına göre oldukça masum. No poo akımı ilginçmiş ama pek bana göre değil sanırım :))

      Sil
  19. Eczacım önerdi. Bıobaby diye bir marka çıkmış ve eczanelerde satışı yapılıyormuş. Temizleme sıvısı , bebek yağı, losyon şampuan pudra.... her bebişe yönelik ürünleri varmış ve kullanan herkes çok memnunmuş. Hatta şampuanını özellikle önerdi. kullanan varmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kullanmadım ama şimdi internetten inceledim, içeriğinde doğal ürünler kullanılmış. Güzele benziyor.

      Sil
  20. bu şampuanaı nerde bulabilirim marketlerde varmı veya aktarlarda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem Hanım, nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama İstanbul'da Gratis ve Watsons mağazalarında her zaman bulunuyor. Ben genelde oralardan alıyorum.

      Sil
  21. Selamlar
    Ben de iyi bir doğal şampuan arıyorum. Organik olması şart değil çünkü çok inandırıcılığı kalmadı.. watsons gibi yerlerde satılanların organik olduğuna inanmıyorum dünyada o kadar satışı karşılayacak organik üretim yok henuz. Migros gibi yerler. İçeriğinde Paraben, Phenoxyethanol ve SLS olmaması gerekiyor. Durance 'da erkek icin olanı var deneyen oldu mu?

    YanıtlaSil
  22. Paraben yanısıra phenoxyethanol da olmaması gerekiyor tabii SLS de. Ben de hem bu içeriği olmayan hem de güzel bir şampuan arıyorum. Durance'da erkekler için var hem şampuan hem duş jeli. Onu kullanıyorum ama başka önerilere açığım.

    YanıtlaSil
  23. Sls ile ilgili olarak google uk de sls in shampoo dangerous olarak aratırsanız ilk cıkan makalede cok rahat bi şekilde anlayabilirsiniz. İngilizceniz tam olmasada. Bu madde her kozmetik deterjan vb. Üründe var. Ve ciddi riskleri de mevcut lakin diger sampuanlar yanında devede kulak kalır gibime geliyor.

    YanıtlaSil
  24. Ben özellikle bebeğim için Biobaby markasının ürünlerini terih ediyorum İçeriğinde bebeğime zarar verecek herhangi bir madde yok. Hatta itiraf etmeliyim ki arada bir bende kullandım e çok memnun kaldım. Büyükler yine bir derece ama küçük çocuk ve bebekler için her şeyin en iyisini kullanmamız ve içriğini iyece araştırmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Bu bakımdan Biobaby markasına ve ürünlerine güveniyorum. tavsiye ederim.


    YanıtlaSil
  25. Evet Biobaby i bende çok uzun araştırmalar sonucu eczaneden temin ettim. Evet güzel bir ürün. Aynı zamanda bebeğim için gerekli olacak tüm mazlemeleri de biobaby olarak temin ettim. Çok memnunuz.

    YanıtlaSil
  26. İngredientsinda sls yaziyor ama. ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. artık sls yok diyenlere de inanmayınız. çünkü onun görevini yine kimyasal olarak gören diğer türevleri fakat başka başka adlarda konuluyor.





      Sil
    2. Yüzdeyüz doğal olmadıkça güven yok. Avrupa da parfümlerde dahi kırk çeşit kimyasal yasaklanmış.

      Sil
  27. Kendimizi kasmanın bir anlamı yok. Her seçiş bir vazgeçiştir . Buradan yola çıkarak , biz kendi üzerimize uygulayacağımız ürünleri en iyi şekile getirmek için doğal olmayan yollara , yani kimya ve molekül alanına giriyoruz. Bunların bileşeni bizlere extra fayda sağlıyor ancak bu seçimlerimizden ötürü .. Kışın çilek yeme lüksünü elde eden kişi ne kadar doğru bir adım atmıyor ise , bizlerde bunun endişesi sonucu bunun karmaşasını yaşıyoruz. Biraz daha açık bir dil ile .. En doğal temizlenme şekili sudur .. Ve dahasını başarabiliyorsak , yediğimiz yiyeceklerin özünü kullanarak doğal koku ve temizlenme yöntemleridir . Aklıma başka bir şey getiremiyorum. İşte bunları dahi piyasa üzerindeki şartlara uydurmak için çeşitli kimyasal maddeler yine rol oynayarak , uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Ama içlerindeki her kimyasal birikinti , bizler için iyi değil elbette .O nedenden dolayı diyorum ki şampuan yine çok mu gerekli ? Aslında bizlerin yaptığı çok doğru bir adım .Ulaşabildiğimiz en saf noktaya kadar ulaşıp , doğru olanını kullanmaya çalışıyoruz. Bende böyle yapmakla meşgulum ..

    Bu Nude değil de , Live Clean şampuanı %98 organik olduğunu idda ediyorlar. Sorun o ki bizler de kimyager değiliz en azından ben .. Ancak doğrunun derecesini bu konuda onlar sınayabilir . Live Clean Argan olanı kullanacağım. Normalde huyum değildir bloglara yazı yazmak ama ben de ilave edeyim istedim. Sonuç olarak her seçimimiz bir vazgeçiştir . Bizler de doğadan geldik işin özü budur ..

    YanıtlaSil
  28. bu arada,dökülmeye çok iyi gelen ve içinde sülfat OLMAYAN bir ürün de OTACI'nın dökülmeye karşı saç bakım şampuanı diye geçen ürünü..büyük marketlerde satılmıyor..rossman ve bir kaç parfümeride vardı..eczanelerde de var sanıyorum..ince ve kalın telli saçlara olmak üzere iki çeşidi var..250 ml lik silindir bir şişede satılıyor..uzun zamandır kullanıyorum,acayip memnunum ve tazvsiye ettiğim yakınlarım da memnun...her şey bi yana,sülfat olmayışı süper...

    Diğer bir konuda diş macunları.. parodontax ve sensodynin bir kaç çeşidinde sülfat yok,bilginiz olsun;dönüşümlü kullanıyoruz bu iki markayı..

    YanıtlaSil
  29. merhaba bizde biobaby tercih edenlerdeniz kesinlikle biobaby nin tüm ürünleri çok güzel ve faydalı. bebeğim için verdiğim en iyi kararların başında Biobaby ürünlerini kullanmak geliyor.

    YanıtlaSil
  30. Bu şampuanı bn de kullanıyorum, kötü bi haberim var ama. Nude serisinin üretimden kaldırılacağını duydum. Ben fazla fazla alıp depolamayı düşünüyorum :(

    YanıtlaSil
  31. Merhaba arkadaşlar ben kuaförüm yıllardır bu işi yapyırum öncelikle asla ama asla kuaförünüzün önerdiği saç ürünlerini kullanmayın çünkü kozmetik ürünlerin hepsinde ama hepsinde kimyasal vardır bu yüzden en fazla yumuşatır kırıkları falan düzeltmez slikon gibi yani kuaförler okadar önerceğine kendilerine kullansınlar değil mi :) Ben hiç bir zaman insanları kandırma taraftarı olmadım oyüzden size bu bilgiyi vermek istedim. Özge hanım bu üründe kozmetik malesef kozmetik ürülerin hepsinde ama hepsin deterjan var gerçi içeriğini incelemedim ama kozmetiğe asla güvenmiyorum. Ben malesef normal şampuan kullanıyorum e içine doğum kontrol hapını ezip (4tane) bide bepanten kapsul koyuyorum saçlarım 1 ayda inanılmaz uzadı birinden duymuştum öyle kullandım ama memnun kaldım ayrıca hiç krem kullanmadım asla çünkü saçı öyle güzel açması pek bi işe yaramıyor gerçekten saçı öldüren birazda krem döker saçı bu ürünlerle çalısıyorum ben bakın okadar iyi biliyorum ki sonuçlarını. Krem yerine ışampuandan sonra saçınızı sirkeli suyla durulayın yani ılık suya 4 bardak su 1 çay bardağı elma sirkesi koyun ve o suyla yıkayın krem gibi ama diplerine de uygulayın masaj yaparak ve asla bidaha yıkamayın yani öyle kalsın kurutmayın kendi kurumasına bırakın yüzünüze gelmemesine dikkat edin saçın pH derecesini oranlıyor ve içinde asit olduğu için okadar iyi temizliyor ki saçın dibini saçlarınız hem parlıyor hemde yumuşacık oluyor ben ateşliğimde bile sirkeyi yanıma yaklaştırmazdım ama inanın kokusu 1 saate uçuyor oyüzden kokuyu sıkıntı yapmayın sirkeninde özelliklerini okuyun isterseniz son derce güvenilir haftada bir kere uygulayın ama asit olduğu için tahriş edebilir. ayrıca zeytinyağıda tek uygulanmaz asla gözenekleri yağla tıkar ve saçı döker başka karışımlarla uygularsanız çok faydasını görürsünüz. Bu şampuanıda denicem umarım faydasını görürüm kendi bilgilerimide paylaşmak istedim teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampuana ekkenen doğum kontrol hapı saçı uzatıyor ama çalı gibi kupkuru yapıyor.

      Sil
  32. Ben profein şampuan kullanıyorum çok da memnunum değiştirmeye niyetim yok :)

    YanıtlaSil
  33. Bende doğal zeytin yağlı ve defne sabunu kullanıyorum. Ne yazıkki kepek oldu. Ve kafamı karıştıran birşey var, o da bu sabunlarında baya bi köpürdüğü için acaba sls katılmışmıdır diyorum. İçime kurt düştü şimdi. Sabunlar gayet doğala benziyor, kokuları yok ama aktar hepsinin içinde zararlı maddelerin olduğunu söyledi. Aktarlardan alınan sabunların ambalajlarında içindekiler hakkında bilgi yazmıyor. Ne tür maddelerin kullanıldığını yüzde yüz doğal olup olmadığını bilenler varmı? Hangi ürünü kullanıcağımı şaşırdım.

    YanıtlaSil
  34. Ben Doa nın şampuanını kullanıyorum gayet memnunum sülfatsız parabensiz tuzsuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa ben de DOA kullanıyorum.Kremiyle saçlarım yumuşacık oluyor.DOA saçımı gür göstermiyor.Sıkılınca da NATURALİVE marka şampuan kullanıyorum.Kesinlikle organik ben çok memnunum.

      Sil
  35. Merhaba ben keratin sac kaynak yaptirdim kuaförde almam önerilen sampuan cok pahali . Kullanmam gereken sampuanda sülfat ve paraben olmamaliymis keratine zarar verirmis sizce bu uygun olur mu bana

    YanıtlaSil
  36. son dönem şampuanlarda insanlar özellikle sls yani sodium lauret sulfate den kaçınmaktalar. insanlardaki bilinçlenme arttıkça bu maddeden kaçınma da haliyle artıyor, bunların alternatifleri türetiliyor. örneğin sodyum lauryl sulfoacetate gibi malzemeler sls den farklıymış gibi lanse ediliyor. özellikle ürünlerinde bu maddeyi kullanan şirketler ne hikmetse kendi sitelerinde sodyum lauryl sulfoacetate ile ilgili açıklamalarında, sls şöyle kötü böyle kötü dedikten sonra, genelde sodyum lauryl sulfoacetate hurma ağacı yağı (aslı palm yağıdır, bildiğiniz sanayağı ) ve hindistan cevizi yağından elde edildiğini söyleyerek cümleye başlarlar. çok güzel pek şukela ama paşam bu sls de aynı palm yağı ve hindistan cevizi yağından yapılmıyormu dediğinizde. kısa bir devre yanması söz konusu, evet ama

    YanıtlaSil
  37. her duştan sonra gözlerim kan çanağına dönüyor bununla...başka şampuanda böyle sorunum yoktu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki senedir kullanıyorum açıkçası böyle bir sorun yaşamadım.

      Sil
  38. Merhaba. Size bir sorum olacak. Annem sağolsun hayatım boyunca kepeğe karşı etkili şampuan kullandım ve saçlarımın kepekli olup olmadığını bilmiyorum : ))) Sizce bu şampuan kepekli saçlarda da işe yarar mı ? Ya da sizin bildiğiniz kepeğe karşı etkili zararlı kimyasal içermeyen doğal bir ürün var mı ? Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, maalesef ben de sadece sizin gibi bir kullanıcıyım. Uzmanlık alanım olmadığı için bir şey diyemem. Bence kepek şampuanı kullanmayı bırakın belki de ihtiyacınız yoktur.

      Sil
  39. Merhaba, bu sampuanı nerde bulabilirim. Ben 2-3 senedir sampuan kullanmiyorum bi sıkıntı olur mu vede bu sampuani sac dökulme sorunum oldugu icin çam yagi ile kullanıcam bi problem cıkar mi

    YanıtlaSil
  40. Merhaba bazi sampuanlar organik olmasina ragmen sulfat icerebilirler cunku als amonium lauryl sulphate ve sls sodium lauryl sulphate gibi ancak soyle bir durum var organik olsun diye ialdiginiz sampuanin iritasyon yapma sansi var siz en iyisi sulfatsiz sampuanlari tercih edin sulfat yaninda daha tehlikeli bilesenler de mevcut mesela cocamide dea nitrozamin (kanserojen) olusumu riski var ayrica dmdm gibi formaldehit salan koruyuculardan da uzak durun birde daha fazlasi derseniz esanlarin alerjenlerinden uzak durmaniz lazim size tavsiyem loft sülfatsiz sampuan serilerini (arindirici , onarici ve dokulme karsiti) deneyin tum bunlara dikkat etmis ler ve sonuclari mukemmel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Loft sulfatsiz sampuani nerden aldiniz acaba ?

      Sil
  41. Bende bu aralar Lush'a taktım.Lushın şampuanlarını inceliyorum onlar da doğal bir bilgin var mı varsa paylaşır mısın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lush hakkında bilgim yok maalesef. Ama doğal olduklarını duymuştum.

      Sil
    2. Lush dogalmis gibi empoze edilen ve icinde envai cesit paraben ve bunun gibi kimyasali bulunduran bir marka sabunlar iyi de diger urunleri konusunda pek dogal denemez

      Sil
  42. Doğal şampuan konusundaki seçim ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim Özge Hanım. :)

    YanıtlaSil
  43. Tavsiyeniz üzerine sampuani aldım ve kullanmaya başladım. İlk 1 haftada her yikamada saçlarım elimde kaldı resmen. Hacim, hafif sertliği, dolgunlugu gerçekten cok iyi fakat inanılmaz döktü saçlarımı. Kel kalmamak için 1 hafta sonucunda bıraktım kullanmayı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursel Hanım üzüldüm öyle bir sonuç vermesine, şahsen bende olmadı dükülme, sonuçta her şampuan herkese iyi gelmeyebilir.

      Sil
  44. hayırlı gece hayırlı yarınlar dılıyorum..tesadüf sayfayı görünce okudum okudum yazayım ıstedım..belkı yayınlanmaz saygı duyarım..ama 40 yasında ve evınde daıre gırsınde bıle su arıtıcı kullanan vatandaş olarak o kadar dıkkat etmeye çalışıyorum kı..velhasılı..ben dünyaca unlu dıye yutturulan dr var adı yazmıyım ..o bıle ınsanlara zararlı urunlerı avsıye edıyorsa artık duşunun bu meselenın urkutucu tarafını :( eger gercekden guvenılır urun almak ıstıyorsanız bu yazdığınız fıyatlarda urun doğal olmaz arkadaşlar ..olsa olsa makyajlanmış urun doğal dıye kakalanır bızlere :( ama bende dıkkat ettım son zamanlar ulkemız turkıyede yanı..meşhur bır doktor var şs dıye kısa ısımlı..onunda şampuanları sabunları vs vs urunlerı ve bunların hıcbırının yanı sls falan fılan olmadığına garantı verıyor bende denıyecegım bugünlerde ogrendım daha..sızlere de ınsanı saygımdan paylasnak ıstedım..haa fıyatlarını da uygun buldum doğrusu ..saygılarımla hayırlı sabahlar dılıyorum

    YanıtlaSil
  45. Merhaba Özge Hanım,

    İnce telli ve yağlı saçım var. Genelde kremsiz şampuan iyi geliyor. Yeni şampuan arayışına girdiğimi belirtmek isterim. Kimyasal içermeyen doğal olmasını araştırırken buldum bu siteyi. Bahsettiğiniz ve tavsiyesine bulunduğunuz down under naturals nude doğal şampuan kremli mi acaba ? İlk başta almayı düşünürken Nursel hanımın yazdıkları beni tedirgin etmeye yetti açıkcası. Mağazada sorsam satmak için elinden geleni yapacakları için pek güvenemiyorum açıkcası.Kremli ise başka ürünlere yönelmem gerekecek sanırım sizden gelecek cevaba göre hareket edeceğim. Araştırdıklarım diğer ürünler ise ; Doa ve Yves Rocher. Cevabınızı bekliyor olacağım iyi akşamlar !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu şampuan kremli değil, krem isteyenler için ayrıca saç kremi satılıyor. Ben aylarca kullandım dökülme sorunu olmadı.

      Sil
  46. Gözlerinizi açın arkadaşlar bu bir sektör doğal yazanlar doğal falan değil ben hiçbirine inanmıyorum no poo diye bir akım var saçlarınızı karbonatla yıkayıp elma sirkesiyle duruluyorsunuz şampuana gerek kalmıyor ve bir süre sonra saç suyla yıkanıyor bir araştırın derim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  47. Buypasa.com ‘dan bu ve buna benzer ürünleri çok uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz

    YanıtlaSil
  48. Arkadaşlar merhabalar; Keratherapy Perfect Match diye bir ürün var. London'dan eşim için almıştım ama ürün geçen ay bitti. Kozmetikçilerde bulamıyorum. Bildiğiniz, önereceğiniz bir site veya kozmetikçi var mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buse Hanım merhaba, burası forum alanı olmadığı için büyük ihtimal sorunuza dönüş yapan olmayacaktır. Siz isterseniz kozmetik bloglarında bir araştırın bu konuyu.

      Sil
    2. belki oltanıza takılmıştır diye düşündüm ama bu sabah dogatek diye bir yerde buldum. ilginiz için teşekkür ederim.

      Sil
  49. Merhaba, bende eşim için yurt dışından almıştım, bitince çok aramama rağmen İstanbul'da bulamadım. 2 dakikada beyazları kapatıyor ve su akmıyor. Bildiğin sprey. Sıkıyorsun ve saçındaki beyazları hemen kapatıyor.

    YanıtlaSil
  50. Ozge Hanim,
    SLS ve SLES yani SLS (Sodium Lauryl Sulfate) ve SLES (Sodium Laureth Sulfate) ayni ozellikte iki kimyasaldir.

    Bilgilerinize,

    YanıtlaSil
  51. down under naturals no tested on animals yazmaz NEVER TESTED ON ANİMALS yazar yani hayvanlar üzerinde test edilmediği garanti anlamına gelir buda benim gibi vegan yaşayan hayvan dostları için çok az olan ürünlerden hatta türkiyede bulunan tek ürün olduğu için elimi yüzümü vücudumu bile yıkadığım ürün anlamına gelir geri dönüşüm kutusu ise çevreci politikalara uygundur içiniz rahat kullanın ayrıca bundan daha doğal ürünlerde belki vardır ama hepside hayvanlara çektirilen acı işkence ve zulümlerle elde ediliyor güzelleşmek için illa kullanırım diyorsanız bence kendinizlede bi hesaplaşmaya girin derim ..ayrıca yüzde 98 vegan olan üründen daha doğal ürün olmaz zaten çünki saçta yaşayan milyonlarca organizma oluşumunu elbette bir miktar deterjan kullanarak söküp atması gerekir yada sabun gibi kostik kullanarak ama sabunu ciltten temizlemk için termal sular gerekir en azından çok yumuşak suyla çol bol durulamak gerekir şehir sularındaki kireç ve kimyasallar la sabun etkisi tam bir felaket olur tezek gibi olur saçınız:)) ayrıca fikir beyan etmek için kimse uzman olmak zorunda değil yeterki adını ve niyetini yazsın ki bu adsız yorumlara kafanızı takmayın bence akp türkiyesi işte ağzı olan konuşuyor bende yüksek kimya mühendisiyim o çok uzman kişilere hodri meydan neymiş sls yada diğer formları çok merak ettim ...özge hanım sizi destekliyorum hrikasınız bu ürünü tvsiye ettiğiniz için ...ama aynı ürünleri kullanmak yani yıllrca demek istedim iyi olmaz ara ara değiştirin rainforest body shop ürünleride iyi üründür ama patronları loreal firması orada açık var dikkat etmek lazım altera şampuanlarda vegan ürünler ama saç olayını bilmiyorlar ayrıca test olayıda gizli üzerinde yazmıyor çünki artık en olağan ürün neyse o ...benim esas tavsiyem jojoba yağıyla hazırlanmış ürünler kullanmanız çünki jojoba yağı saç derisi yağıyla neredeyse aynı sayılıyor yani molekül yapısı ve dizilimi gereğince kimya deneylerinde öyle sözün kısası jojoba yağı yalnız doğal formunda olmalı sentetikleri özellikle kullanılıyor birde saçınızı çok yıkamayın kendi yağıyla beslensin saça en büyük zarar yıkamanın verdiği yıpratıcı etkidir unutmayın birazda kirli olsun yani ölmezsiniz en güzeli temiz hava ve temiz sudur da onu bulmamız çok zor işte ......o elma sirkesi olayına gelince elma sirkesi sanki sektör değil kapitelistler hazırlamamaış onu hahahaha bu ne saflık ya elma sirkesi dediğin şeyin içinde gdo var biliyormuydun arkadaşım dikkat t saçların canavara dönüşmesin sen yinede no poo akımını uygula ama tavsiye etme bence ha kapitalizmi yıkmak istersen seninle birlikte mücadele edelim bunun yoluda önce vegan olmaktan geçiyor güzel insan ...bir an önce vegan olmanız ve hayvan dostu olmanız dileğiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler yorumunuz ve desteğiniz için :)

      Sil
    2. benim annem 40 yıldır her banyodan sonra kafasına sirke koyar bende 3 aydır sirke atıyorum saçlarımın dökülmesi durdu şu an otacı kullanıyorum daha sonra diğerlerine de denicem tabii içinde sls nin asla olmadığı şampuanlar sirkeye haksızlık etmeleyelim üstelik de ev üretimi değil market sirkesi atıyoruz kafamıza

      Sil
  52. Ozge hanim arastirdigim kadariyla sls sampuandaki tuz oluyomus ve bu sampuan sodium lauryl sulfoacetate icerdigi ve sls ile ayni sey olmadigi icin tuzsuz oluyor degil mi? Ben sacima brezilya fonu yaptirdim ve tuzsuz sampuan kullanmam gerektigini soylediler cunku tuz yani sodium brezilya fonunu bozuyormus. Bu sampuanin icinde brezilya fonunu bozacak bi madde olmamis oluyor sonuc olarak sanirim bu konuda bilginiz varsa paylasirsaniz sevinirim sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, maalesef bu konuda bir fikrim yok, kimya uzmanı olmadığım için bir yorum yapamıyorum. Konu hakkında uzman birine danışırsanız daha iyi olur.

      Sil
  53. Öncelikle benimde doğala yakın şampuan ile alakalı bi araştırmam oldu. Herkese teşekkür ederim ayrı ayrı dikitlerini beyan ettikleri icin yalnız su tartışma dikkatimi cekti , SLS ile sodium lauryl sulfoacetate benzer özellikler taşıyıp taşımadıkları ? Evet hepimiz Zaman'ında SLS bi cok malzeme kullandık kullanmaya devam da hala ettiklerimiz illa ki vardır. sodium lauryl sulfoacetate belki de SLS nin alternatifidir şimdilik masum gösteriliyordur belki. Evdeki tüm market şampuanlarını açtım hepsinde bu sodium lauryl sulfoacetate bu madde var . Belki raf ömrüne katkı sağlayan bi özellik sağlayabilir ürüne yanı bu maddede masum olmayabilir ?? Geç olur ama ileride buda çıkar. Neyse ki araştırmalarıma devam ederken su şampuana denk geldim kullanmayı düşünüyorum . AVALON ORGANİCS hayvanlar üzerinde de denenmiyormuş. İnternet sitesinden bakabilirsiniz http://www.avalonorganics.com/en/products/hair-care/shampoo

    YanıtlaSil
  54. yazıyı 2012de paylaşmışsınız, ama ben googledan doğal şampuan ararken gördüm. gereksiz tartışmaları görünce de inadına teşekkür etmek istedim size! çoook uzun zaman önce paylaştığınız bir bilgi başkasının arayışlarına çare olabiliyor :) ürünü denemek istiyordum zaten, yazınız çok yardımcı oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim yorumunuz için. Nedense insanlar saldırmak için yer arıyor, bir ara kaldırmaya karar vermiştim bu yazıyı ama sonra aman kalsın millet istediğiniz yazsın diyerek bıraktım. Ben de 4 yıl önce hoşuma gittiği için paylaşmıştım, uzman olmadığımı belirttiğim halde epey saldırgan yorumlar geldi. Oysa ki hepimiz birbirimizden bir şeyler öğreniyoruz. Tekrar teşekkürler

      Sil
  55. Yorumları çok okuyamadım. Ama ben de uzun zamandır kullanıyorum ve de çok memnunum. Tek şikayetim çok kısa zamanda fiyatının 2 katına çıkması oldu :(

    YanıtlaSil
  56. evet ben de deneyenlerdenim. Ancak son dönem keşfettiğim ve fiyatını uygun bulduğum doa kozmetiğin şampuan çeşitlerini deneyin derim. Ben kuru saçlar için olan sülfatsız şampuanı kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  57. Merhabalar ben Zigavus'un Papatya Ektraktlı şampuanını kullanıyorum. Saçlarım ince ve zayıf. Bana çok iyi geldi saçlarım kendine geldi.

    YanıtlaSil
  58. İşte önerim. Doa kozmetiğin sls siz şampuanlarıııııı
    http://www.doakozmetik.com/yagli-saclar-icin-sulfatsiz-sampuan-pmu4

    YanıtlaSil
  59. Peki arkadaslar bende kimyagerim mesela tuz yok ama tuz asitleri var zararli bir madde olarak sulfat bilesenleri var yine zararli bir koruyucu madde olan benzoat var. Parabensiz tuzsuz ve sulfatsiz bir sampuan onerisi olan varsa bana mail atabilir mi. Adresim: ugur.altun@fersan.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri geldiyse burada da paylaşırmısınız? ben de çaresizce arıyorum...

      Sil
  60. Davines ve Kerastase markaların sülfatsız parabensiz şampuanlarını kullanan var mı acaba

    YanıtlaSil
  61. Iyi günler sls ile sodyum lauryl sulfoacetat birbirine yakın maddelerdir.ikisi de hindistan cevizi ve palm cekirdeginden üretilir.şampuanlarda hep kimyasal maddeler vardır. Doğal olanlarda bile diğer türlü maliyeti çok yüksek olur.bunun yerine z.yag sabununu öneririm ben uretiyorum aynı zamanda kimyagerim

    YanıtlaSil
  62. doğal şampuan diye bu kadar uğraşmaya gerek yok liquid keratin doğal ve saf şampuan yapmış ve saflığı belli köpürmesi için gerekli olan o kimyasallar olmadığı için nerdeyse köpürmüyor ama saçlara çok iyi geliyor ne yağ kaldı saçımda ne de kepek ve saçlarım çok canlı görünüyor kimyasllar sönük görünmesini sağlıyormuş.

    YanıtlaSil
  63. SLES olan bir şampuana doğal demek? Keşke bu yazıyı içerğine bakmadan yazmasaydınız. Hem içerği de fotoğrafını çekip koymuşsunuz. Bence de yazıyı komple kaldırın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşağıdaki açıklamayı paylaşayım o zaman. Kaynak: https://slsfree.net/


      Our site has a lot of information on Sodium Lauryl Sulfate (SLS), however we also get quite a few questions about the ingredient Sodium Lauryl Sulfoacetate (SLSA). In this article I’d like to clarify any differences between SLS and SLSA and tackle a few common misconceptions.

      How It Compares to Sodium Lauryl Sulfate
      The two ingredients look and sound very similar. Often when people see SLSA on their shampoo label they cringe. They took all the precautions to avoid buying a shampoo containing Sodium Lauryl Sulfate and now they find that they have a shampoo with SLSA in it. Which to some sounds even worse, but there is good news. Unlike SLS, SLSA is completely safe for most skin types, including sensitive skin. It removes oils and bacteria without irritating the skin. What throws people off when they look at these two ingredients is the first two words being identical, and from there it’s assumed that they must be very similar.

      SLS is known to be a harsh chemical that not only damages certain hair types, but can penetrate follicle and pore openings causing skin irritation and other health issues. Contrary to SLS, SLSA is known to be a much milder, natural cleanser that is hydrophilic- it dissolves much quicker with water and rinses faster.

      There’s another question that readers ask, is SLSA bad for hair? The short answer is no. The fact is SLSA is beneficial for all hair types, it reacts favorably with most hair treatments, and as discussed won’t dry out or aggravate even the most sensitive of skin types.

      Pros and Cons of SLSA
      Sodium Lauryl SulfoacetateSLSA is a good substitute for the harsher, cheaper ingredient Sodium Lauryl Sulfate, but it’s not perfect. As discussed in the article, 4 Chemical Shampoo Free Brands You Should Try, we note there is some controversy over what’s considered “natural” and what’s “organic.” Some natural ingredients are harvested in fields where chemicals are used, and this obviously bothers some consumers. It’s not proven these situations actually translate into health issues, but consumers we listen to are becoming more and more concerned about the environmental effects of chemically fed fields.

      Okay, the good news for those of us who suffer skin irritation is that SLSA is less harsh as a cleanser. You could even go so far as to say it’s skin friendly. It comes in powder form and is used in bubble baths, bath bombs, and shampoos. Consumers still like their lathery, foamy shampoos, so SLSA provides a rich lather without skin irritation. It’s quite easy to buy, Amazon sells SLSA in two-pound bags.

      When starting this article we said SLSA was a gentler cleanser, but we didn’t say it was absolutely 100 percent non-irritating. If you add the word sulfate, then some people won’t even consider trying a shampoo containing SLSA under any circumstances. There are cases we have read where people did experience skin irritation using products containing SLSA. But was it specifically SLSA that was the cause, or was it a combination of other ingredients not mentioned?

      The majority of people that purchased shampoos, who understood the difference between SLS and SLSA, were quite pleased with the results and reported no adverse affects concerning skin irritation.

      Sil
  64. merhaba bende yeni kullanmaya başladım fakat saçımı yıkadıktan sonra açmakta çok zorlanıyorum saç kremi aynı markanın hindistan cevizlisini aldım oda çabuk yağlandırıyor ne yapayım bilemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben uzun zamandır kullanmıyorum, bir şey söyleyemiyorum o yüzden. Saç kremini sadece uçlara sürerseniz yağlandırma diye düşünüyorum.

      Sil
  65. Şaç işi zor iş ama bide benim gibi ömrünü bu işlerle uğraşmış adama sorun. Bi kere tamamen doğal bulmak çok zor ayrıca bulsan bile bu senin ihtiyaçlarını karşılamaz, saç bakımı, beslenme, psikolojik etkenler, mevsimler ve genel sağlık durumuda saçı etkiliyor. Yani bu iş tamamen şampuan ve kozmetikle olmuyor. Ama zararsız ve/veya kimyasalı az olan benim bildiklerim ve sizin için derlediklerim:

    1- Davines Nourishing => Özellikle egzamalı cild için sls bulundurmayan iyi bir şampuan. Her ciltte aynı etki yaratmayabilir.
    2- Avalon Organics => Sülfat ve paraben içermeyen şampuan özelliği yanında saç dökülmelerine ve cansız saçların güçlenmesine de yardımcı olan bir içeriğe sahip.
    3- Otacı Dökülmeye Karşı Saç Bakım Şampuanı => Yine seboreik dermatiti olup sls ve silikonsuz şampuan kullanmak isteyenler memnun kalabilir.
    4- Logona Organik Şampuan => Sülfatsız ve bir çok çeşidi mevcut.
    5- Doa Şampuan => Sülfatsız, parabensiz, silikonsuz şampuan.
    6- Natural Active => Sülfat içermeyen, saçları güçlendiren ve dökülmeyi durdurmaya yardımcı bitkisel şampuan.
    7- Uni Baby Şampuan => Eczacıbaşı eğer işleri karıştırmadıysa sülfatsız duru ve doğal bir şampuan ve ucuz.
    8- Giovanni => Sülfatsız. Gratiste bulabilirsiniz.
    9- Kerastase Densifique => Fiyatı biraz yüksek lakin saça canlılık, dolgunluk kazandıran şampuan, katkısı yok diye biliyorum. Özellikle erkekler memnun kalabilir.
    10- Live Clean => %98 bitkisel şampuan.
    11- Down Under Natural’s Nude => %98 bitkisel şampuan.
    12- Yves Rocher => Sülfat içermeyen yine çeşitleri olan bir şampuan.

    Aslında içeriğinde sls olmasından daha çok, silikon anlamına gelen yani sonu 'icone' ve 'xane' biten ürünleri aslan kullanmayın. Çünkü silikon hepsinden daha zararlı. Ve bunların içinden size en uygun gördüğünüzü deneyin, olmazsa farklı deneyin, umarım size faydalı olanı bulursunuz. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  66. Gerçek Defne Sabunu %90-100 defne yağı içerikli hangi siteden alabiliriz, markası nedir bilen var mı

    YanıtlaSil
  67. Peki şimdi hangi şampuanı kullaniyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Standart bir sey yok, şu anda urban care tea tree oil şampuan kullaniyorum.

      Sil
  68. Bingöllü fatih üretimi binox şampuan bana göre en doğal şampuan keratin Biotin b5vitamini e vitamini kafein provitamin 30 çeşit bitki özü var doğal olsun diye koku parfümü dahi atılmamış kokusuz çok memnunum

    YanıtlaSil