Top Social

15 Dakikada Hazırlanan Nefis Tartoletler

11/25/2012
Market gezmeyi çok sevdiğimi söylemiş miydim, özellikle rafları tek tek incelerim ki bilmediğim yeni bir ürün çıkmışsa hemen alıp deneyeyim :) Yine böyle bir inceleme sırasında Sinangil'in Tartolet paketini gördüm. 

İçinde 18 adet hazır tartolet kalıbı ve krema karışımı varmış, hemen alıp sepete attım. Bir misafir geldiğinde yaparım dedim.
Geçen haftasonu teyzemler ve kuzenlerim çaya geleceklerini söyleyince dolapta duran paket aklıma geldi. Bir taraftan hazırlarken, bir taraftan da acaba lezzetli olacak mı, sadece görsel olarak güzel olup tadı kötü mü olacak diye düşünüyordum. Ama sonuç umduğumdan da güzel oldu. Yiyenler tadına da görüntüsüne de bayıldılar. Bundan sonra erzak dolabımdan eksik olmayacak bir ürün oldu kendisi.

HAZIRLANIŞI
  • Kutudan çıkan 18 adet tartoleti bir tabağa diziyorsunuz, 
  • Yine kutudan çıkan krema karışımını 1 bardak sütle çırpıyorsunuz, kesinlikle krem şanti gibi değil muzlu muhallebi gibi bişey oluyor ve gayet lezzetli. 
  • Sıkma torbası ya da kaşık yardımıyla kalıplara kremayı paylaştırıp üstlerini de istediğiniz meyveyle süslüyorsunuz. Ben evde muz ve kivi olduğu için onlardan koydum birer dilim. 
  • En üste de meyveler kararmasın diye tart jölesi hazırlayıp sürdüm. 
Aşağıda fotoğraflarıyla aşamaları görebilirsiniz.








































































* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.
*  Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.


10 yorum on "15 Dakikada Hazırlanan Nefis Tartoletler"
  1. Harika bir şeymiş bu ya. Ben de en kısa zamanda almalıyım. Uzun süredir tartolet yapmak istiyorum; ama bir türlü kaliteli kalıp bulamamıştım. Madem hazırı var, alır bunlardan yaparım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben de bir süredir tartolet yapmak istiyordum, mini kalıbım yoktu, bir de çok uğraştırıcı evde hamur yapıp minik kalıplara yerleştirip pişirmek bence :) Hazır yapılmışı varken hiç gerek yok yani.

      Sil
  2. HARİKA :) bende alayım bari ama her markette bulamıyorsun bunları nereden aldın acaba yani hangisinden :)

    şahaneler ve çok pratikkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Migros'tan almıştım, büyük marketlerde bulunabiliyordur diye düşünüyorum. Kesinlikle çok pratikler. Erzak dolabımda sürekli bulundurucam artık. Bir misafir gelince 15 dk hazırlarım :)

      Sil
  3. ellerine sağlık canım....
    çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  4. merhaba özge hanım tartların kararmaması için tart jolesini nerden aldınız acaba bilgi verebilirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marketlerde satılıyordu minik tart jölesi onlardan kullandim.

      Sil
  5. Sütle ıslatın ya iyor tarifte siz uslatmismiyfiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sütle ıslatın derken neyi kastettiğinizi anlamadım, sadece kremayı sütle çırpıp tart kalıplarına dolduruyorsunuz, sütle ıslatılan bir kısım yok.

      Sil