Top Social

Peynirde Devrim Yaratan Marka: Muratbey

12/26/2012
Geçtiğimiz hafta Muratbey Peynirleri'nden bir davet aldım, Swissotel'de yapılacak toplantıda hem ürünlerini deneme fırsatı bulacak hem de firma hakkında daha detaylı bilgi sahibi olacaktık. Peynire olan düşkünlüğümden dolayı seve seve katılacağımı bildirdim. 

Bizim için çok hoş hazırlıklar yapılmıştı, güleryüzle karşılanıp peynir tabaklarıyla donatılmış masalarda yerimizi aldık. Ne yalan söyliyim daha önce bu kadar çok çeşit peyniri bir arada görmemiştim :) 

Sevgili Ayşe Tüter de aramıza katıldıktan sonra firmanın Pazarlama ve İletişim Danışmanı Gülnur Hanım firmayı tanıtan bir sunum yaptı bize.
İşte bu sunumda çok ilginç şeyler öğrendik, Muratbey markasına hayran olmamı sağlayan bu bilgileri sizinle de paylaşmak istiyorum:
  • Hepimiz için en önemli konulardan biri katkı maddeleri, ben şahsen artık etiket okumadan hazır ürün almıyorum. İşte bu noktada Muratbey'in ürünlerinde hiç bir katkı maddesi kullanmadığını öğreniyoruz, peki raf ömrünü nasıl uzatıyor derseniz tabii ki en eski yöntemlerden biriyle; tuz sayesinde. Ürünlerini tuzla koruyor, böylece katkı maddesine gerek kalmıyor.
  • Muratbey bir çok ürününde 100 gr ile bir kişinin günlük kalsiyum ihtiyacının %90'ını sağlıyor. Ki bu diğer peynirlerde bulamayacağınız bir özellik.
  • Çevreye karşı inanılmaz derecede hassas bir firma, göstermelik de değil üstelik oldukça samimi. Çok yararlı bildiğimiz peynir altı suları aslında doğa için tam bir felaketmiş, doğaya verildiğinde bitki örtüsünün kuraklaşıp yok olmasına sebep oluyormuş. Muratbey, peynir altı sularını toplayıp işlenmek üzere çözüm ortağı olan işletmelere veriyor ve tek bir damlasının bile doğaya gitmesine engel oluyor.
  • Çocuklara karşı kendini sorumlu hisseden bir firma, biz bloggerlar adına "Çocuklar Gülsün Diye" derneğine bağış yaparak çok güzel bir jest yapmış. Manisa'da yapılacak olan anaokuluna bizim de katkımız oldu böylece. Bence verilebilecek en güzel hediyeydi.
  • Ürün geliştirme konusunda çok çok başarılı. Naturena ürün grubu 77 farklı lezzetiyle İstanbul Sanayi Odası İnovasyon Ödüllerinde, ödül kazanan tek gıda firması olmuş.
Biz bir yandan sunumu dinlerken bir yandan da masadaki tüm peynir çeşitlerini deneme fırsatı bulduk. Çok çeşit olsun diye lezzetsiz ürünler yaratılmamış aksine çeşit bol, lezzetler müthiş. Peynir sevenler için bulunmaz bir marka bence Muratbey. Ayrıca peynir konusunda büyük zenginliğe sahip Türkiye gibi bir ülkede, bu zenginliği iyi değerlendirdikleri için kendilerini tebrik etmek lazım.



Muratbey, Naturena serisi ile gerçekten peynirde devrim yaratmış, peynirleri farklı baharatlarla tatlandırıp, farklı formlarda üretip tüketiciye sunuyor. Peynir yemeyen çocuklar bile sosis şeklindeki peynirlerle fikrini değiştirebilir, ya da misafirleriniz için şaraba eşlik edecek çok şık bir peynir tabağı hazırlayabilirsiniz. Web sitesine girip mutlaka peynir çeşitlerini incelemenizi tavsiye ederim. Anlatmakla olacak gibi değil :)

Benim çok beğendiğim ürünlerinden bir kaç seçme yapacak olursam;

Sürmeli adındaki beyaz peynirini hem sürerek hem de dilimleyerek kullanabiliyorsunuz, ayrıca beyaz peynir yemeyi sevmeyen çocuklar için de sürülebilir yapısıyla yenilebilir bir hal alıyor.
Muratbey hellim peyniri 100 gr'ı ile kalsiyum ihtiyacınızın %90'ını sağlayan ürünlerden biri. Kızartılıp sıcak sıcak yendiğinde tadına doyulmaz bir lezzet.
İşte eşi benzeri olmayan nefis ürünlerinden biri daha, Naturena serisinin krem peynirlerinden biri. (Misto). İsterseniz hazırladığınız sandviçlere sürebilirsiniz, kahvaltıda ekmeğe sürüp yiyebilirsiniz, en güzeli de aşağıdaki şekilde galetayı batırıp yiyebilirsiniz. Ben her şekilde bayıldım. İçeriğindeki baharatlar o kadar uyumlu ki damakta nefis bir tat bırakıyor.
Naturena serisinde farklı formlarda sunulan (üçgen, parmak, tel, dilimli) Peresta, barbekü sos, tane karabiber ve tane hardallı yapısıyla, tütsülü peynir sevenlerin gönlünü fethedecek. Ben ki karabiber sevmem ama bu peynire bayıldım.
Fotoğraf
Etkinlik sonunda, "Çocuklar Gülsün Diye" derneğine yaptığımız bağıştan dolayı Gülben Ergen'in gönderdiği hediyelerimizi aldık.
Yukarıdaki Fincan, kalem, rozet gibi daha bir çok ürün çeşidi içinden beğendiklerinizi satın alarak siz de "Çocuklar Gülsün Diye" ufak bir katkıda bulunabilirsiniz.

Tabii ki etkinliklerin en güzel yanlarından biri blogger arkadaşlarımızla bir araya gelip hasret gidermek, biz de bolca sohbet edip, gülüp, eğlendik bu sayede.

Böyle özenli bir organizasyon düzenledikleri için, Sn.Gülnur Hanım nezdinde Muratbey Peynirleri'ne ve Lorbi Tanıtım ve Halkla İlişkiler firması Genel Md.Yrd. Şule Hanım'a sonsuz teşekkürler...


* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız, şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.

* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız, şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
8 yorum on "Peynirde Devrim Yaratan Marka: Muratbey"
  1. merhaba, Muratbey benim de tercih ettiğim bir marka, yazıyı okuyunca daha da sevdim! sizi bayıla bayıla takip edeceğimden eminim:)) hemen tariflerinize dalıp karıştırayım biraz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel çok sevindim blogumu beğenmenize :) Bu arada ben de şimdi baktım sizinkine, ben de takip edicem mutlaka. Sevgiler...

      Sil
  2. Güzel ve bilgilendirici bir etkinlik olmuş, muratbey markasının bu kadar çok çeşit peyniri olduğunu bilmiyordum.
    ben sadece kaşarını alırım ara sıra,diğerlerini de deneyeceğim...
    Teşekkürler Özgecim...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de çok bilgilendirici ve lezzetli bir etkinlikti. Genellikle herkes kaşar peynirini biliyor, ama diğer ürünleri mutlaka denemelisin. Sevgiler...

      Sil
  3. bilgilendirici olmuş emeğinize saglık deneyecegim

    YanıtlaSil
  4. Peynire cok duskun olmayan ben bile aksamin bu saatinde peynir cesitleri ile dolu bir sofra kurmak istedim.Marka ile ilgili bilgilendirme icin ayrica tesekkurler Ozgecim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tubacım Muratbey'in çeşitleri peynir sevmeyenlere bile fikrini degiştirtebilir. Yorumun için ben tesekkur ederi. Sevgler...

      Sil