Top Social

Operasyon: Argo Farklı Bir Gerilim Filmi

1/21/2013
Bu ara bir film izleme aşkı geldi bize. Oscar Adayları da belli olunca, izleyelim şunları fırsat varken dedik. 1,5 ay sonra gelecek olan evimizin yeni üyesi sayesinde uzunca bir süre filmlerle ilişkimiz kesilebilir zira :)

Argo (Operasyon Argo) filmi de en iyi film dahil 7 dalda oscar adayı. Ben Affleck hem yönetmiş hem de başrolde oynamış. Yönettiği bir önceki film The Town'ı da çok beğenmiştim, aynı şekilde bu filmde de yönetmenliği ve oyunculuğuyla başarılı bir performans sergiliyor.

Film tarihi ve dramatik öğelerin yanı sıra bence fazlasıyla ve asıl olarak gerilim filmi. Bu kadar sakin bir filmde bu kadar gerileceğimi düşünmezdim. Bu arada Tahran olarak gösterilen mekanların bir çoğu Türkiye'de çekilmiş. Ama dikkat etmezseniz siz bile Tahran olduğunu düşünebilirsiniz.

Filmin konusu şöyle; İran Devrimi sonrası Şah Rıza Pehlevi Amerika'ya sığınır, Şahın İran'a iadesini isteyen bir grup İranlı gösterici 1979 yılı Kasım ayında Tahran'daki ABD elçilik binasına saldırır ve elçilikte çalışan 52 kişinin 444 gün sürecek esareti başlar. 

Bu hengame sırasında 6 Amerikalı binadan kaçarak Kanada elçiliğine sığınırlar, İranlı göstericiler bu 6 kişinin yokluğunu fark etmeden önce sağ salim ABD'ye getirilmeleri gerekir. CIA ajanı Tony Mendez inanılmaz absürdlükte bir operasyon planlar, işte bu operasyonun adı da "Argo" olarak tarihe geçer.
1997 yılında Clinton tarafından açıklanana kadar gizli kalan "Argo Operasyonu" gerçek bir hikaye oluşuyla da çok etkileyici.

Abartıdan uzak, sade anlatımıyla, başarılı oyunculuklarıyla ve sonuna kadar devam eden gerilimiyle beni fazlasıyla tatmin eden bir film oldu. Mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.


* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız, şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.

* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız, şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
2 yorum on "Operasyon: Argo Farklı Bir Gerilim Filmi"
  1. film sever olarak merak ettim valla :)

    YanıtlaSil
  2. Film abartıldığı kadar şaşalı değil ancak bende filmi beğenmiştim.Yazınızda da belirttiğiniz gibi bende sahnelerin çoğunun Türkiye'de çekildiğini düşündüm.Farkettiğimden değil ancak malum ABD-İran arası çok iyi değil.İzin vereceklerini düşünmüyordum.

    YanıtlaSil