Top Social

Bahçesinden Portakal Geldi

3/02/2013

Şu 9 aylık hamilelik boyunca hiç bir şeye aşermedim. Ama bir şey var ki aşermek değil de aşkla bağlandım kendisine :) Portakal... Normalde dolapta durur durur da yemek aklıma gelmez, yumuşayınca sıkayım da suyunu içerim derim. Aram yoktur genel olarak meyvelerle. 

Ne olduysa, bu hamilelik döneminde portakala dayanamaz oldum, resmen evde bitecek diye korkuyorum, her gün koklaya koklaya yiyorum.

İşte bu sebepten bugün kapıma gelen paket beni sevinçten uçurdu. portakalbahcem.com kocaman bir sepet portakal göndermiş bana. Sırf portakal değil hatta içinde limon ve greyfurt da var.

Daha önce kendilerini Twitter'da takip etmeye başlamış ve biraz fikir sahibi olmuştum. Sitelerinde kim olduklarını şöyle anlatıyorlar:

100 yıllık aile geleneğimiz bahçelerimiz
Bizler uzun nesillerden beridir Finike’de çiftçilikle uğraşan ailelerin şuandaki kuşaklarıyız. Dedelerimiz yaklaşık yüz yıl önce pamuk tarlalarını sökerek yerine Rodos Adasından geldiği söylenen portakal fidanlarını dikerek narenciye üretimine başladı. Bu zaman içerisinde portakal, limon, greyfurt ve mandalina cinslerinin üretimi yapıldı. Yaklaşık 25 yıl önce ise nar üretimine başlandı. Dedelerimizin yıllar önce yaptığı satış şeklini değiştirerek günümüz teknolojisiyle birleştirerek ve çağımıza uyarlayarak bu lezzetli ürünleri tüm Türkiye’ye pazarlamayı amaçlayan Finikeli çiftçileriz. Ürünlerimizin tamamı Finike’de yetiştirilmektedir.


Bu arada Finike Portakalı'nın özelliği Finike Ovası'nın narenciye üretimi için en mükemmel şartları mucizevi şekilde biraraya getirmesiymiş ve bu yüzden de Finike portakalı kendine has aroması, asit dengesi, bol sulu oluşu ve mideyi rahatsız etmemesiyle çok özel bir cinsmiş. Ve bunun yanında butik üretim yapısı ile farklı ve ayrıcalıklıymış. (Türkiye'de üretilen portakalın sadece %10'u gerçekten Finike portakalıymış)

Marketten aldığımız portakalla arasında ne fark var derseniz onun cevabını da şu şekilde veriyorlar:
Marketlerden satın aldığınız ürünler hem daha parlak ve göz alıcı olması hem de hızlı çürüme ve bozulmaya karşı uzun ömürlü olabilmeleri için özel yöntemlerle bazı kimyasal koruyucular ile yıkanarak mumlanmaktadır.
Portakalbahcem.com’dan satın alacağınız ürünler, siz sipariş verdikten sonra bahçeden toplanır ve özel ambalajında adresinize gönderilir. Daha da önemlisi dünyanın en lezzetli portakalı olan Finike Portakalını sınırlı üretiminden dolayı her markette her zaman bulamazsınız.
Bu kadar yazıdan sonra ben bizzat deneyen biri olarak tabii ki fikrimi söyliycem; tek kelimeyle mükemmel bir lezzet. Daha kabuğunun üzerinden mis gibi kokuyu alıyorsunuz, lezzeti de nefis. Yerken kabuklarını incecik soydum, keklerde kurabiyelerde kullanmak üzere saklıycam.
Washington Portakal 4kg
Mutlaka sitelerine girip inceleyin, Washington portakalından, kan portakalına, Yafa Portakalından, Finike Portakalına farklı çeşit portakallar var. Onun dışında, greyfurt, limon hatta nar da mevcut. 4kg ve 9kg lık paketlerde gönderim yapılıyor hem de kargo ücreti fiyatlara dahil.

Kısacası ben çok sevdim bu bahçeyi. Bundan sonra sık sık kendilerini ziyaret edicem. Umarım siz de seversiniz.


* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız, şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.

* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız, şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
5 yorum on "Bahçesinden Portakal Geldi"
  1. ozgecim bende ozendim valla mis gibi bende isteyeceğim.canım annem geldi aklıma portakal ve hamilelik ikilisinde:))o kadar çok yedi ki babam kilo kilo alıyordu gene doymuyor du annem uykudan uyanıyordu portakal biz bitirecegiz diye korkuyordu bulamazsa fanta alıyorduk.bide kıvırcık çok yedi.şimdilerde ise tiksinti gelmis çok yediği için bende nar yemistim ve insanın nasıl canı cektigini o zaman anladım.şimdi bu kadar yazıyı niye mi yazdım.en bomba haberi sona sakladım da ondan

    hazirmmisin....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten hamilelikte insan daha bir başka istiyor bazı şeyleri. Gerçi ben öyle kilo kilo yemedim portakalı, günde 2-3 tane falan ama yerken çok mutlu oluyordum :)

      Sil
  2. Fikir olarak gayet iyi düşünülmüş ve güzel bir girişim yapmışlar.
    Ancak fiyatları pahalı geldi bana. Pazarda ya da manavda daha ucuz değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net olarak bişey söyleyemeyeceğim çünkü aynı kalitedeki portakal pazarda ne kadar hiç bilmiyorum. Ama İstanbul'da çok da ucuza bulunmuyor zaten. Bu fiyatların içinde kargo ücreti de var, sipariş veriyorum ertesi gün kapıma geliyor, benim de işime geliyor açıkçası. O yüzden fiyat konusuna çok takılmıyorum.

      Sil
  3. Doğru söylüyorsunuz ben işin kargo ve kapıya gelme kolaylığını hiç düşünmemiştim.
    Daha önceki yorumu yazdıktan sonra araştırınca üç tane site daha buldum.
    Bunlarda portakal satıyorlarmış bilginiz olsun.

    www.finikedenportakal.com
    www.sebzeevi.com
    www.finsera.com

    YanıtlaSil