Top Social

Bebek Şekerlerim ve Oda Süslemesi...

4/12/2013
Bebek hazırlıklarının en eğlenceli kısmı bebek şekerleri ve oda süslemelerinin hazırlanmasıydı. Ne yapacağıma karar verirken internetten ve bloglardan epeyce faydalandım, kimler neler yapmış inceledim. O yüzden ben de birilerine faydam olur, fikir verir belki diye yazmak istedim.

Bebek şekerlerine daha hamile kalmadan önce karar vermiştim aslında, Noni'nin blogunda kızı için hazırladığı şekerler o kadar hoşuma gitti ki ben de ilerde bunlardan yapayım diye bir kenara yazmıştım. Bir de baştan sona kendi yaptığım bir şey olması fikri de hoşuma gitti. 

Tek sorun etiketi nasıl tasarlayıp bastıracağımı bilmiyordum, o konuda da sevgili Yağmur çok yardımcı oldu, etiketlerimin tasarımını yaptı ve matbaalarında bastırıp bana gönderdi. Böylece işin en zor kısmı halloldu.

Ben önce minik kavanozlardan aldım, internette 105 li paketler halinde satılıyor (Paşabahçe 40cc kavanoz diye aratınca çıkıyor), desenli kurdelelerden 4 tane kullandım, içlerine de Pelit Valonia'nın badem şekerlerinden koydum. Ben sonucu çok beğendim, sade ve zarif oldu. Yalnız o kurdeleleri bağlamak pek kolay olmuyor aklınızda olsun, ilk başlarda epey zorlandım ama alışınca hallettim :)


Her türlü süsleme malzemesi için tek adres Eminönü tabii ki, Kurukahveci Mehmet Efendi'nin yanındaki sokaktan girin sağlı sollu bir sürü mağaza var, hepsinde de çeşit çeşit oda süslemeleri, bebek şekerleri ve aklınıza gelmeyecek her şey mevcut. İmkanınız varsa haftaiçi gidin, c.tesi günleri bir facia oluyor çünkü.

Canım arkadaşım daha doğrusu kardeşim Aslıcım bu konuların uzmanı, ben uzun uzun dolaşamıyorum diye bir gün gidip şekerleri koyacağımız sepetler, kurdeleler, lolipop şekerler, süsler ne varsa aldı benim için. Akıllı telefonlar saolsun, Whatsapp'ten fotoğrafları çekip yolladı hangisini beğendiysem aldı :) Gitmiş kadar oldum.

Kızımın odası melekli olduğu için kapı süsünü de özellikle meleklerle süslü seçtim. Aynı melek figüründen çubuklar alıp onlarla da sepetleri süsledik.

Benim aklımda yoktu ama Aslı lolipop şekerler almış, onların üstüne de Hoşgeldin Gökçe etiketlerinden yapıştırdık ve İkea'nın beyaz teneke saksılarını kurdeleyle süsleyip içine koyduk, ziyarete gelen çocukların çok hoşuna gitti :)

Son olarak yine Aslı'nın hazırladığı nefis kurabiyelerimiz vardı ikramlık, o kadar hoşuma gitti ki tadıyla görüntüsüyle mükemmeldi. Ben şeker hamuru sevmem ama bu kurabiyelerde incecik kullanıldığı için hiç rahatsız etmiyordu insanı.

Vee ben doğumdayken hummalı şekilde hastane odasını süsleyen kızlar; canım kuzenim Aslı ve bütün ikramları hazırlayan canımın içi arkadaşım Aslı, doğuma girdiğimi söylediğimde koşa koşa gelen ve odanın hazırlanmasında büyük emeği olan canım arkadaşım Ayşen, size kocaman kocaman teşekkür ediyorum, sayenizde her şey çok çok güzel oldu.

* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız, şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.
* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız, şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
14 yorum on "Bebek Şekerlerim ve Oda Süslemesi..."
  1. Bütün her şey çok güzel olmuş Özge Hanım.Eminönü'nde bir de Havuzlu Han var. Belki duymuşsunuzdur 0-1 yaş arası tüm bebek ihtiyaçlarını karşılayabileceğiniz bir yer.Gereksinim duyarsanız aklınızda olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, Havuzlu Han'a da yolumuz düştü tabii :) Bebek alışverişimizi oradan yapmıştık.

      Sil
  2. Aman Allahım ya elbette şaşırmamak lazım bu kadar zevkli ve ayrıntıcı bir annenin süslemelerine ama yine de rüya gibi olmuş bayıldım !
    Nasıl güzel anılar böyle !
    Bu fikirleri bi kenara yazmalı belki bana da kısmet olur dimi :)
    Sana da mis kokulu kızına da sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımm çok teşekkürler, en kısa zamanda sana da nasip etsin Rabbim inşallah. Ben sana yardımcı olurum süsleme konusunda:)

      Sil
  3. Canım çok güzel olmuş gerçekten. Eline sağlık. :-) Benimde bir gün ihtiyacım olursa yardım alırım senden. Çok öptüm. Gökçe'yi öp benim içinde. Sevgiler... :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki canım ne zaman ihtiyacın olursa ben buradayım. Sevgiler...

      Sil
  4. herşey çok güzel herşey çok özenli..bu hazırladıklarınız beni fena şekilde heveslendiriyor:))

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. O guzel yuzunde minik bir tebessume sebep olabildiysem ne mutlu bana :) hersey gonlunce olsun tatlim, ikinizi de operim...

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık hepsi harika olmuş, ben de ilham verebildiysem ne mutlu bana, kocaman sevgilerimi gönderiyor minik Gökçe'yi öpüyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nonicim ilham ne demek direkt çaldım fikrini :) Daha çocuk planımız yokken görüp çok beğenmiştim senin şekerlerini. Başka bir alternatif aramadım bile. Oturup tek tek ellerimle hazırladım. Biz de Nil'i öpüyoruzz.

      Sil
  8. Güzel Paylaşım Olmuş. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Özge Hanım;
    Böyle paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
    Pembe kapaklı su şişelerini nerden aldınız, etiketleri nasıl yaptınız?
    Teşekkürler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pembe kapaklı su şişesi dedikleriniz hediyelik şeker kavanozları mı acaba? Onları internetten almıştım, şekerleri eminönünden. Üstündeki yazıları da grafiker bir arkadaşım hazırlamıştı sticker şeklinde.

      Sil