Top Social

Bebek Oyalayıcı Alet Edevat

1/31/2014
Gökçe'nin 1 yaşına bir ay kaldı, bu bir senede bizim evden neler geldi neler geçti, ana kucağından, yürütece, salıncaktan bisiklete ne ararsanız var. Ben bir bebeği oyalamanın bu kadar zor olacağını düşünmezdim, Gökçe biraz, normalden çabuk sıkılan ve de çok hareketli bir bebekti, o yüzden bizim için daha da zorlu geçti.

En büyük şansımız, benden 1-2 sene önce doğum yapan arkadaşlarımız vardı ve onlardan çok şey geldi, normalde almayacağımız şeyleri de deneme fırsatı bulduk bu sayede. Belki siz de bu ürünlerle ilgili fikir almak istersiniz diye deneyimlerimizi yazmak istedim.

EV TİPİ ANA KUCAĞI
Gökçe üç ayını doldurmak üzereyken, artık hanımefendiyi kucağımda taşımaktan fena şekilde bunalmıştım, omzuma yatırıp uyutmak falan güzel tabii de, uyanık olduğu her saat kucağımda olmak istiyordu, eee tuvalete gidilecek, yemek yenilecek falan napıcam ben bu kuzuyu diye düşünmeye başladım haliyle. İşte o zaman en mantıklı gelen şey ev tipi ana kucağıydı. Uzun araştırmalar sonucu Bostancı Hello Baby'de güzel bir anakucağı bulduk. Bilinen markalardan değildi ama hem fiyatı uygundu (130 TL) hem de diğerleri gibi tel maşa değil gayet sağlamdı. Üç kademeli, ön barında da oyuncaklar sallanıyordu.
Tabii ki hayallerimdeki gibi olmadı, Gökçe'yi yatırayım, yarım saat oyalansın, ben işimi yapayım diyordum da, maalesef en fazla 10 dk. oyalandı. (Zaten zamanla anladık ki Gökçe herhangi bir yerde 10 dakikadan fazla durabilen bir çocuk değil :) 

Ama her şeye rağmen benim için bir rahatlama oldu, bazen biz yemek yerken ana kucağına koyuyorduk, o mızıklanana kadar yemeğimizi yiyorduk. Gün içinde az az da olsa biraz dinlenmemi sağladı. Ben işe başladıktan sonra da, annem buna yatırıp mamasını yediriyordu.

Bu arada Elif (Gökçe'den 5 gün önce doğan yeğenim) daha sakin bir çocuk olduğu için kardeşim epey bir rahatladı ana kucağı sayesinde, Elif'i yatırıp evi falan silip süpürüyordu. Elif sakin sakin sallanan oyuncaklarla oynuyordu o sırada. Yani her çocuk Gökçe gibi değil korkmayın :)

Her halukarda önerebileceğim ürünlerden biridir ev tipi ana kucağı, kademeli olanları öneririm, biz bazen tam yatırıp bazen de hafif kaldırıyorduk ki böylece etrafı izliyordu. Ama sonuç olarak en fazla 3-4 ay kullanıyorsunuz. Emeklemeye falan başlayınca bağlasan da durmak istemiyorlar :)

Hangi aylar için uygun derseniz: 3-6 ay arası kullanılabilir. (Hatta bizim aldığımız model 1-2 aylıkken bile bebeği yatırmaya uygun)

OYUN HALISI
Tiny Love oyun halısı da arkadaşımın oğlunundu, ondan bize geldi :) Aslında üzerinde sallanan oyuncaklar var aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi, ama Gökçe'yi sırt üstü onların altına yatırdığımız anda çığlığı basıyordu, dolayısıyla biz bu halıyı pek amacına uygun kullanamadık. 
Emeklemeye, sürünmeye başladığında üstünde takılsın diye yere seriyorduk. O anlamda işimize yaradı epey. Üstündeki oyuncaklarla da ayrı ayrı severek oynadı. Ama eğer para verip almış olsaydım çok acırdım verdiğim paraya, dediğim gibi pek amacına hizmet etmedi çünkü. Ha bir süre de o üstteki oyun barlarını yatağının üstüne koyduk, Gökçe'yi yatağa yatırınca bir on dakika da o şekilde oyalanıyordu (Bakınız; yazının en başındaki foto)

Bunu da 3 aydan sonra etraftaki objelere ilgi göstermeye başlayınca kullanabilirsiniz, belki sizin ufaklık altında yatıp sallanan oyuncaklarla oynar kimbilir.

YÜRÜTEÇ
Gökçe biraz aceleci bir çocuktu, 4 aylıkken oturma çabalarına girişti, 6 aylıkken desteksiz şekilde rahatça oturuyordu. 5 aylıkken sürünmeye başlayıp, 6 aylıkken de emekleme işini çözdü. Biz 6,5 aylıkken yürüteç almaya karar verdik çünkü artık hareketlenmişti ve kalkmak istiyordu. Evet doktorlar uygun görmüyor yürüteci, ama dediğim gibi Gökçe onda da uzun saatler durmayacağı için sorun olmaz diyerek aldık.
Hatta epey de plansızca aldık, bir gün E-Bebeğe gittik kız kardeşimle, Gökçe'yi ordaki yürüteçlerin birine koyduk, kendinden geçti, bizi bile unuttu :) Araba şeklinde, önünde direksiyon korna falan olan bir modeldi. Aynı zamanda yaylı olduğundan hoppala gibi zıplama seçeneği de vardı. Ben böyle güzel oyalandığını görünce tamam alıyorum diyerek aldım.

Yürümeye başlayana kadar (9.ay sonuna tekabül ediyor) bu yürüteç epey işimize yaradı. Hatta bir ara biz akşam yemeği yerken yürütece koyuyorduk, hiç bizi rahatsız etmeden kendi kendine oyalanıyordu biz de rahatça yemek yiyorduk. (Aman ne büyük olay diyorsanız henüz çocuğunuz yok sanırım :))

Yürüteç için de sanırım 6.aydan sonra almak uygundur, ayağa kalkıp sıralamaya başlayıncaya kadar kullanabilirsiniz.

HOPPALA

Bu da yine bir arkadaştan geldi bize. Kullanımı çok pratik, kancaları kapı eşiğine sıkıştırarak takılıyor, istediğiniz kapı eşiğine takabiliyorsunuz yani. 

Çok uzun bir süre kullanmadık, hatta ben hiç kullanmadım da annem gün içinde oyalansın diye arada koyuyordu Gökçe'yi, bazen salıncak şeklinde ayağını yere bastırmadan sallıyordu, başta Gökçe'nin daha çok hoşuna gitti, sonra ayağı basar şekilde zıplamayı da öğrendi biraz da öyle oyalandı. Toplasan 1 ay kullanmışızdır belki.

Ama Gökçe'nin yürüme süreci çok kısa olduğu için belki de bize faydası olmadı, yürümeyi öğrenince hiç bir yerde bağlı kalmak istemedi. 

BİSİKLET
İşte her şeyin ötesinde en çok kullandığımız, bizi en çok rahatlatan ürün, Smart Trike bisiklet. Eski müdürüm vermişti bunu, o vermese aklıma bile gelmezdi almak, en azından daha büyüyünce belki düşünürdüm alsam mı diye. Ama verdiği için kendisine sıklıkla dua ettim :) 
Kaç aydan itibaren bebekleri bindirmek lazım bilemiyorum, ama çevresinde koruması var ve üstelik emniyet kemerleri de var. Dolayısıyla dik şekilde oturan her bebek binebilir diye düşünüyorum. Gökçe yaklaşık 7 aylıkken binmeye başladı, gayet güzel eliyle gidonu da kavrıyordu üstelik :) Arkada yönlendirme kolu var, ittirerek bütün evi turluyorduk 5-6 kez. Hatta mutfakta buzdolabının önüne çekip, Gökçe magnetlerle oyalanırken yemek yapmışlığım da var. 

Fotoğrafta görüldüğü üzere kendi gezdiği yetmezmiş gibi, kedisine de tur attırıyor hanımefendi :))

En uzun süre işinize yarayacak alet bu sanırım, biz hala arada bir evde turluyoruz, yazın da annem buna koyup parka götürme planları yapıyor, yönlendirme kolu sayesinde istediğiniz gibi kullanıyorsunuz. Biraz büyüyünce yönlendirme kolunu ve kenar korkuluklarını çıkarıp kendi kullanımına da izin veriyor. Daha uzun süre işimizi görecek gibi.

Smart Trike biraz pahalı ama farklı markalarda benzer ürünler var, hatta kardeşim E-Bebek ikinci elden 90 TL ye aldı bir benzerini. 

Kesinlikle tavsiye edeceğim ürünlerden biri.

EV TİPİ SALINCAK

Anneanne ve Dede, doğumgününü beklemeye gerek yok biz hediyemizi önceden alıcaz diyerek hem Elif'e hem de Gökçe'ye birer salıncak aldılar. Gökçe yaz boyunca hemen her gün salıncağa binmişti, bizim apartmanın bitişiği çocuk parkı, hatta salonumuzun yan camı direkt parka bakıyor. Onun dışında 300 mt yakında 3 tane daha çocuk parkı var. 
Annem sabahtan çıkarıyordu Gökçe'yi ben de iş dönüşü alıp çıkıyordum. Tüm yazı salıncaklarda geçirdi bu minnoş. 6 aylıktan beri salıncaklarla haşır neşir yani.

Kış gelince tabii kısıtlandı bu park gezmeleri, hava güzel olduğunda kışın da bazen çıkıyorlar. Annem evde de olursa hem o eğlenir hem de ben biraz rahat ederim dedi. Ama tabii ki Gökçe ondan da hevesini aldı :) Şimdi pek yüzüne bakmıyor. Aslında belki biz almakta biraz geç kaldık. Çünkü dediğim gibi yürüme olayı başlayınca hiç bir yerde duramıyorlar. 

Bu salıncak Yonca Çocuksu diye geçiyor, internette bulabilirsiniz. Çok kaliteli, sağlam bir salıncak. Üstelik tam olarak yattığı için daha bebekken alıp bunda sallayarak bile uyutulabilir minikler. 3.aydan sonra bunda sallanmaktan keyif alacaklarını düşünüyorum. Uzun süre kullanabilirsiniz. Fiyatı da diğer bir çok şeye göre çok uygun 150 TL civarında.

İşte bizim eve Gökçe'yi eğlendirmek uğruna giren zımbırtılar bunlar, maalesef hiç biri 2-3 aydan fazla kullanılmıyor, ama siz o 2-3 ay biraz rahat etmek uğruna seve seve alıyorsunuz : )

Dediğim gibi çoğu arkadaşlardan geldi, para verip alacak olsam bir çoğunu elerdim muhtemelen. Ama içlerinden birini seç deseniz kesinlikle bisikleti seçerdim. Sizin de kullanıp memnun kaldığınız ürünler varsa yorumlarınızı bekliyorum.

* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız, şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.
* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız, şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
8 yorum on "Bebek Oyalayıcı Alet Edevat"
  1. Daha bunlar var değil mi :) bizde akraba falan cok yok o yüzden hic umudum yok pasa pasa alacagiz hepsini artik:)
    Ikiz kizlari var bizim akrabalarin onlar sanirim 2 ayliktan itibaren salincaklarda uyutuyorlar cok memnunlardi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var var daha neler var, bir başladın mı almakla bitmiyor, ama dediğim gibi biz şanslıyız o konuda, oyuncak mesela hiç almadım ama ev oyuncak dolu :)

      Bu salıncağı tavsiye ederim hem ekonomik hem de büyük rahatlık, dediğin gibi küçükken rahatlıkla uyutabilirsin orada. Biz beşik sallamakla uğraşıyorduk :)

      Sil
  2. aayyy bayıldım çok tatlı maşallah :)) az önce fotolar açılmadı, yorum yazmıştım, o da yüklenmedi. şimdi fotoları görünce oh iyi ki yayınlanmamış, çok boş bir yorum olurmuş gökçeyi görmeden :) kendisi binmiş salıncaklara, bisikletlere bir de oyuncak almış yanına yaaa yerim :) maşallah. bizim oyuncağımız saçma sapan kapaklar, termos, çırpıcı aletler falan :p hakkaten çok güzel yazmışsın, çok faydalı bir yazı bebeği olacaklara/bebeği küçüklere. barış da gökçe gibi olduğundan hiç bir şeyde çok durmadı. ana kucağı mıydı o, onda oturdu bir süre biz yemek yerken, en çok onu kullandık. en çok da slingim olmadığına pişmanım ben, ama sling diye bişey olduğunu gördüğümde biraz geç kalmıştım...mesela memedeyken bile ayakta olabilirdim belki, belki yemeğimi rahat yerdim tek başımayken falan filan...bir de ben evi ıvır zıvırla doldurmak istemedim, sonra nereye koyucam gibi sebeplerle. dediğin gibi biri verseydi tamam..hoppala çok güzelmiş ama çok beğendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkürler, beğenmene sevindim. Bu arada Gökçe de artık o saçma sapan şeylerle oynuyor, bir dünya oyuncak var sepetlerde ama o pet şişeye mandal atma oyunu oynuyor :)) Ya da kavanoz kapaklarıyla eğleniyor :) Sling olayını ben biliyordum bende o tarz bişey vardı da Gökçe pek sevmedi onun içinde olmayı. Sonra Boba Carrier tarzı bir şey aldım onu da çok az kullandım bir iki kez dışarı çıkarken taktım o kadar. En iyisi pusete koyup gitmek :)

      Sil
  3. merhaba :)
    Minik Gökçe' yi okurken sanki biri benim 15 aylık Elif Nisa' mı anlatıyor yahu hissine kapıldım aynı şeyleri yaşadım bende :) ve kesinlikle evet yürüteç en işe yarayan alet bu süreçte:) bisikleti ben küçük şimdi diye düşünüp almamıştım, ananesıde oturabileceği müzikli bir araba almıştı şuan o var ona biniyor, müzik dinletiyor bol bol :) 15. ayımız bitiyor ama dediğiniz gibi neler geldii,, neler geçti :) anneme göre dur bakalım daha neler göreceksin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu miniklerin hepsi aynı sanırım :) Herşeyden çabucak sıkılıyorlar. Bakalım neler görücez daha :)

      Sil
  4. Aynı bizim evdeki alet edavatlar, bende böyle bir yazı yazayım diyordum :) O güzelim oyuncaklardan tahta kaşıklara dönüş bizim içinde geçerli.. Bebek kurabiyesini yaptım bu arada tadı da çok güzel oldu ... Tarif için merci...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım her bebekli evin kaderi bu gelip geçen alet edevatlar :) 1-2 ay sonunda bir kenarda kaderine terk ediliyorlar. Bebek bisküvisini beğenmene sevindim. Ben her hafta bir tepsi yapıyorum, rondoda çekip kapalı bir kutuya koyuyorum, kahvaltılarına 1-2 çorba kaşığı ekliyorum. Hem tok da tutuyor.

      Sil