Top Social

Jöleli ve Kekli Muhallebi

1/21/2014
Size bugün çok değişik bir tarif veremiyorum ama daha önce denediğim bir fikri paylaşıcam. Bu ara işlerimin yoğunluğundan dolayı kafayı toparlayamıyorum. Bir de Gökçe'nin birinci yaşına bir ay kaldı, onunla ilgili telaşlarım var. 

Deneyip sizinle paylaşmak için sabırsızlandığım bir kaç tarif var aslında ama mutfağa girmem için Gökçe'nin uyuması gerekiyor, çünkü hanımefendi tam bir mutfak kuşu oldu. Beni mutfakta yakalayınca oyunu falan bırakıp paçamdan çekmeye başlıyor. Al beni kucağına ben de bakıcam demek istiyor :) Tek kolumda Gökçe, diğer elimle yemek karıştırmaya uğraşıyorum. Gökçe pür dikkat ve büyük keyifle beni izliyor :) Sol kolum yakında kullanılmaz hale gelecek, o yüzden mümkün olduğunca o uyanıkken mutfaktan uzak duruyorum.

İşte durum bundan ibaret... Aşağıdaki tatlıyı epey zaman önce yapmıştım, evde limonlu haşhaşlı kek vardı, son üç dört dilim kalmış, bayatlamış ve kimse yemek istemiyordu. Atacak değilim ya değerlendireyim bunu dedim.

Küçük kaplara elimle keki ufaladım, üstlerini biraz sütle ıslattım (diğer türlü kuru kalıyor, muhallebiyi dökünce yumuşar sanmayın yumuşamıyor)

Diğer tarafta şu tarifle güzel bir muhallebi yaptım, onu da keklerin üzerine döktüm. Muhallebi biraz donsun diye dolapta beklettim 

Muhallebinin üstüne nar koydum (herhangi bir meyve olabilir, muz mesela)

En üste de çilekli hazır jöle yapıp biraz ondan koydum, narları kapatacak kadar

Dolapta jöle iyice donunca servise hazır oldu. Her katı ayrı bir lezzet, yiyenler bayıldı :)

* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız, şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.
* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız, şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
4 yorum on "Jöleli ve Kekli Muhallebi"
  1. renkleri mükemmel olmuş tadı kim bilir ne kadar nefistir elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, gerçekten çok lezzetliydi :)

      Sil
  2. hakkaten çok fena görünüyo yahu! daha çok hazır yapılmışını yemeyi tercih etmeme rağmen, benim bile mutfağa girip yapasım geldi:)) ellerine sağlık..
    özellikle paçasından ufaklıklar çekiştiren tüm arkadaşlarıma önereceğim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkürler, valla ben de bunu yapalı epey zaman oldu ama lezzeti hala aklımda. Aşırı tatlı sevmeyenler için hafif ve lezzetli bir seçenek.

      Sil