Top Social

Banyo Keyfimiz

2/06/2014
Hamile kaldığım andan itibaren, yediğim ürünler yanında cildime sürdüklerime de çok dikkat etmeye başladım. Özellikle paraben, alerjen parfüm, alkol içeren ürünlerden uzak durdum. Daha karnımdayken bu kadar özen gösterdiğim bebeğime, doğduktan sonra hangi ürünleri kullanacağım da büyük bir soru işaretiydi, o dönemde katıldığım Johnson’s® Baby Bebek Bakım Semineri'nde kafamdaki soru işaretleri de kayboldu.

Gökçe doğduğundan beri kullandığımız Johnson’s® Baby'den geçtiğimiz hafta harika bir hediye paketi aldık, bu vesileyle banyo keyfimizi sizinle de paylaşmak istedim. 

İnsan anne olmadan önce içinde nasıl bir annelik güdüsü olduğunu bilmiyor. Oysa bebeği doğduğu andan itibaren bir anda içinden bir anne ruhu çıkıyor, daha önce hiç yapmadığı şeylerin bile sanki yıllardır yapıyormuşçasına üstesinden geliyor. Hatta bir süre sonra bebeğin gözüne baktığında ne istediğini anlayacak kadar uzmanlaşıyor.

Bebekli hayata alışma sürecinde bizi en korkutan şey banyo seanslarıydı. Başlangıçta, bir yeri incinir mi, üşütür mü diye panik oluyorduk. En önemlisi de, bebekler gözüme su kaçmasın diyerek gözünü kapatacak durumda olmadığı için gözüne şampuan kaçıp ağlamasından korkuyorduk.  Tabii bir süre sonra anladık ki bu korkumuz tamamen yersizmiş. Doğduğundan beri Johnson’s® Baby Şampuan kullandığımız için, gözleri hiç yanmadan, kızarmadan rahatça yıkanıyor.

Bu sayede banyo seanslarımızın keyfini çıkarmaya başladık. Şimdi 10 aylık oldu,  bizim evde her banyo saati bir eğlenceye dönüşüyor.  Gökçe kovada yüzen plastik ördek ve kurbağayla oynamaya dalmışken ben de rahatça kafasını şampuanlayıp yıkıyorum.  Gözleri yanmadığı için keyifle oynamaya devam ediyor.

Alkol ve paraben içermeyen ve uzmanlar tarafından da önerilen bir şampuan olduğu için Johnson’s® Baby kullanırken benim içim çok rahat.

Bebeklerin cildi çok hassas olduğu için kullanılan şampuan daha da önem kazanıyor, ben vücudu için Johnson’s® Baby Bedtime Duş Jelini kullanıyorum, tabi kafasını yıkarken akan şampuan vücuduna da değiyor, bu yüzden bebeklerin hassas ciltlerine uygun bir şampuan kullanmak çok önemli.

Bu arada Johnson’s® Baby Bedtime Duş Jeli o kadar güzel kokuyor ki, itiraf ediyorum arada bir ben de kendim için kullanıyorum. Hatta banyodan çıkmadan önce ıslakken vücuduma Johnson’s® Baby yağ sürüyorum ve öyle kuruluyorum. Nemi hapseden cildim uzun süre kurumadan yumuşacık kalıyor.

Sonuç olarak Johnson’s® Baby bizim ailede  keyifli anların baş aktörü. Kızım henüz konuşamasa da her banyodan sonra bana Teşekkürler Annecim dediğini gözlerinden okuyabiliyorum….
2 yorum on "Banyo Keyfimiz"
  1. Merhaba,bende bu şampuanı alacaktım ancak içinde sls oldugunu görünce vazgeçtim .İncelemenizi tavsiye ederim .Bu yüzden Trukid'i seçtim.
    Blogunuzu bugun kesfettım , takipteyım , bende beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trukid ben de kullanıyorum ama daha çok vücudu için. Diğer şampuanların gözlerini yakıp yakmayacağından emin olamadığımdan saçları için Johnson's Baby ye devam ediyorum. Bu ürün dışında Johnson's Baby organik ürünleri de var, onlara da bir göz atın isterseniz, sls içermiyorlar bildiğim kadarıyla.

      Sil