Top Social

Zaman Yolcusunun Karısı

2/19/2014
İlk önce aynı adlı filminden haberim oldu, bir türlü izleyemedim. Daha sonra kitabıyla ilgili çok güzel yorumlar okudum ve filmini boşver kitabını okuyayım ben dedim. İyi ki de öyle yapmışım. Uzun süredir elimde bu kitap, vaktim olsa bir iki haftada biterdi ama ben ancak Gökçe'yi uyuttuktan sonra kendim de sızmadıysam eğer bir iki sayfa okuyabiliyorum. Dolayısıyla 4-5 aydır bitirmeye çabalıyorum.

Clare ve Henry'nin muhteşem aşklarına bu kadar uzun süre tanıklık edince, kitabı bitirip rafa koyduğumda bir eksiklik hissettim.

Konuyu anlatıcam, ama merak etmeyin kitabın büyüsünü bozacak bir şey söylemiycem;

Henry "Genetik Krono Bozukluğu" denilen bir problemle doğuyor ve 5 yaşındayken zamanda istemdışı yolculuklarına başlıyor. Geçmişe veya geleceğe ışınlanıyor, çırılçıplak bir halde, bilmediği bir yerde ve zamanda buluyor kendini. Ne zaman olacağını ve ne kadar süreceğini bilmeden.


Kimi zaman tehlikeli kimi zaman keyifli olan bu yolculuklardan birinde karşılaşıyor ilk kez Clare ile, Henry 36 yaşında, Clare ise 6. Clare 18 yaşına gelene kadar defalarca ziyaret ediyor onu. Gerçek zamanda ilk karşılaştıklarında yani gerçek anlamda tanıştıklarında ise Clare 20, Henry ise 28 yaşında. 

Kitap boyunca bazen Henry'nin bazen de Clare'in ağzından dinliyoruz yaşananları. Kitap sürekli farklı zamanlarda, Henry ve Clare'in farklı yaşlarından kesitler anlatıyor. İlk başta kafa karıştırıcı gibi gelse de kurguya alıştıktan sonra takip etmesi hiç zor olmuyor. Zaten takibi zor olsa ben bu kadar uzun zamana yayarak okuyamaz, konudan kopardım.

Sonuç olarak, mantığın olmadığı, zaman ve mekandan bağımsız, bir ömre yayılmış müthiş bir aşk hikayesi okuyoruz, zaman yolculuğu gibi bir kurgunun yanında... Öylesine güzel anlatılıyor ki insan elinden bırakmak istemiyor.

Şimdi ilk fırsatta filmini de izliycem, nasıl uyarlama yaptıklarını çok merak ediyorum. Ama size tavsiyem filmden önce kitabını mutlaka okuyun, çok keyif alacağınıza eminim.

Kitap ve Filmin Orjinal Adı: Time Traveler's Wife

* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız, şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.
* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız, şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
8 yorum on "Zaman Yolcusunun Karısı"
  1. Bilim kurgunun içerisine aşkı yerleştiren filmler gerçekten izlemesi çok keyifli filmler benim için de. Geçtiğimiz pazar biz de Zaman Tüneli isimli filmi izlemiştik. O filmi de listenize eklemenizi öneririm.

    YanıtlaSil
  2. adından dolayı merakımı cezbeden bir kitap ama şimdi filmi var dedin ya
    kesin ben önce filmi izlerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğum yorumlardan anladığım kadarıyla filmi pek başarılı değilmiş. Kitaptaki duyguyu filmde bulamayacağın kesin. O yüzden önce kitabı oku derim ben.

      Sil
  3. ----------Oooo-----
    -----------(----)------
    ------------\---(------
    -------------\_)------
    ----oooO----------
    ----(----)-----------
    -----)---/-------
    -----(_/--------
    Sayfada gezindim :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Time Traveles gerçekten çok güzel tavsiye ederim herkese.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, bugün yemek tarifi ararken tesadüfen sitenize rastladım. Yazılarınıza bayıldım. Kitap okumayı çok sevdiğinizi, çocukluğumuzda aynı anıları paylaştığımızı keyifle okudum. size kendi kitabımı göndermek isterim. Sevgiler Dillek Adres bilginiz için, mail adresim. gune.sonmez@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek Hanım güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim, gerçekten kitap okumak benim için vazgeçilmez bir şey. Sürekli çantamda kitapla gezerim :) Kitabınızı inceledim şimdi okumayı çok isterim. Hemen adresimi yazıyorum. Teşekkürler.

      Sil