Top Social

Emekçi Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun

3/07/2014

Özel günlerin içinde en anlamlılarından biridir bence kadınlar günü, 1857'de daha iyi çalışma koşulları için greve giden, çoğu kadın 40.000 dokuma işçisinden 129'u polis müdahalesiyle hayatını kaybedince, 8.Mart o işçi kadınların anısına kutlanmaya başladı.

Kadın olmanın zorlukları, hele ki Türkiye gibi bir ülkede daha da fazla kendini gösteriyor, gazetelerde her gün ezilen, şiddet gören, eşi tarafından öldürülen kadın haberleri çıkıyor, iş hayatında ön yargılarla mücadele ediyorlar, toplum baskısı yüzünden yanlış kararlar verip mutsuz bir hayat sürdürüyorlar. 

Bunca zorluğa rağmen, iş hayatında, ev hayatında emek veren tüm kadınları kutlamak lazım. Her türlü zorluk bir yana, ben kadın olmakla gurur duyuyorum...


Geçtiğimiz hafta 8.Mart dolayısıyla The Marmara Otel'de yapılacak olan Audrey Hepburn temalı Kadınlar Günü Kutlaması için bir davet aldım. Gökçe doğduğundan beri akşam dışarı çıkmamıştım, 1 seneyi geçti. Eğlenmek benim de hakkım diyerek daveti kabul ettim. İyi ki de etmişim. #KadınlarEglenirse etiketiyle instagram ve twitter'da paylaştım o gecenin fotolarını. Gerçekten çok şık ve keyifli bir organizasyondu.

Davet girişinde verdikleri siyah keseden çıkan taçlarla her birimiz prenses gibi hissettik kendimizi. Gece boyu gelen şık ikramlar, bir köşede Avon'un makyaj standında Audrey Hepburn makyajı yapanlar, bir köşede fotoğraf kabininde eğlenceli fotoğraf çektirenler, harika bir orkestra ve müzikler. Biz Sevil (Birdemliksohbet.com), Özge (damaktandimaga.blogspot.com) ve Özlem (pastacikiz.com) ile birlikteydik ve çok eğlendik.

Bu harika gecede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, uzun bir süreden sonra gece dışarı çıkıp eğlenmek bana çok iyi geldi.

2 yorum on "Emekçi Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun"
  1. Özgecim o gün orada sizlerle olamadığım için o kadar üzüldüm ki. eminim harika bir gece oldu. sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım gerçekten çok keyifliydi, hem eğlendik hem sohbet ettik. İyi geldi hepimize. Keşke sen de olabilseydin aramızda. Ama sağlık olsun, başka bir organizasyonda inşallah bir arada oluruz. Sevgiler.

      Sil