Top Social

Üç Katlı Jöleli Pasta

3/10/2014

Çocukken jöleye bayılırdım, hala da çok severim. O şeffaf kımıl kımıl haliyle, basit bir muhallebiye bile değişik bir hava katıyor. Bu üç katlı pastayı annemin bir arkadaşı yapardı, en sevdiğim tatlılardandı. Uzun zaman sonra bir gazetede tarifine rastlayıp kesmiştim, ilk evlendiğimde misafirlerime sık sık yapardım, haftasonu çaya gelecek arkadaşlarıma ne yapsam derken aklıma geldi. Hem bloga da eklerim güzel olur dedim :)

Yapması çok kolay, ancak bekleme süresi itibariyle biraz oyalayıcı. Çok hafif bir tatlı oluyor. Görüntüsü de şık. Mutlaka denemenizi öneririm.

Malzemeler
  • 2 paket çilekli jöle (vişneli jölenin tadını sevmiyorum, çilekli jöle daha çok yakışıyor)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 1 su bardağı vişne (ben yazdan dondurmuştum onları çözdürüp kullandım, yoksa marketten vişne kompostosu alıp içindeki vişneleri de kullanabilirsiniz)
Hazırlanışı
  • Öncelikle bir kaba 2 paket jöleyi boşaltıp üstüne 2 su bardağı sıcak su ekleyerek eritin. Jöle eridikten sonra 2 bardak soğuk suyu da ekleyip karıştırın.
  • Diğer tarafta bir kabın içine 1 kutu bisküviyi elinizle ufalayın, üzerine 1 su bardağı jöle ekleyip kaşıkla karıştırın. Çamur gibi bişey olacak.
  • 20-22 cm çabında bir kalıp kullanabilirsiniz. Ben kelepçeli çember kullandım çok rahat oldu.
  • Kakaolu karışımı kalıbın tabanına iyice yayın. Ve hemen dipfrize atarak donmasını bekleyin. (Ben dipfriz dolu olduğundan dolaba koydum o yüzden süreç biraz uzadı)
  • Bisküvi donarken diğer tarafta bir bardak yoğurtla 1 su bardağı jöleyi iyice karıştırın. Bisküvi donduktan sonra üzerine yoğurtlu karışımı dökün. Tekrar dipfrize atıp donmasını bekleyin.
  • Yoğurt donduktan sonra üzerine jöleden 1 parmak kadar döküp vişne tanelerini dizin dipfrizde donmasını bekleyin. Daha sonra çıkarıp jölenin geri kalanını da dökün ve dondurun. Daha sonra normal dolap katında muhafaza edebilirsiniz. (Bu kısımda eğer vişneleri dizip üstüne jöleyi boca ederseniz, tüm vişneler yerlerinden oynayıp yukarı çıkıyor, o yüzden jölenin içinde kalması için bu şekilde bir miktar döküp donduruyoruz bu sayede vişneler sabitleniyor, sonra jölenin tamamını dökünce dipte kalıyorlar)
  • Pasta iyice donunca kenarlarını bıçak yardımıyla kalıptan ayırıp çemberi çıkarın.
  • Donmuş vişne kullanacaksanız mutlaka iyice çözdürün ve suyunu iyice süzün.
Not: Daha önceden küçük kare borcamda yapıyordum, o zaman ters çevirmek gerekiyor dolayısıyla kalıbı streç filmle kaplayıp, tüm işlemleri tersten yapıyorsunuz. Yani önce jöleyi döküp vişneleri ekleyip donduruyorsunuz, sonra yoğurtlu katı döküp donduruyorsunuz son olarak da bisküvili kısmı ekliyorsunuz, donunca da bir tabağa ters çeviriyorsunuz.

Ben bu sefer aşağıdaki gibi bir pasta çemberi kullandım, bu çemberler ayarlı olduğu için istediğiniz boyutta pastalar yapabiliyorsunuz.  Tchibo'dan almıştım ama bir çok yerde benzerleri satılıyor.

* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız, şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.
* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız, şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
20 yorum on "Üç Katlı Jöleli Pasta"
  1. Gercekten cemberde yapmak mesakatli is. Ben borcami tercih ederim ;) cemberde yapip ter cevirsen olmaz mi ?
    Hafta sonu yasadi desene arkadaslarin eline saglik cnm afiyet bal olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilcim çemberde yapmak daha kolay aslında, çevirmek daha zor bence. Çemberi bir tabağa oturtup sırayla bisküvi, yoğurt ve jöle katlarını döşüyorsun, donunca çemberi çıkarıyorsun, işlem tamam. Diğer türlü çevirme stresi var :)

      Sil
  2. Görüntüsü ye beni diyen bi tatlı olmuş. Yapıp yemek lazım o zaman :)
    Ellerine emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, görüntüyü beğenmene sevindim. Yeni makinamla hala kaynaşamadık da sonuçlar pek istediğim gibi olmuyor henüz :) Bakalım zamanla daha iyi fotolar çıkacak inşallah :) Bu tatlıyı mutlaka dene, çok leziz gerçekten.

      Sil
  3. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. of süper canım çekti özgeeeee Eline sağlık

    YanıtlaSil
  5. Harika gözüküyor özgecim ellerine sağlık. ben de kesinlikle deniycem.

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Betülcüm, dene mutlaka, şimdiden afiyet olsun :)

      Sil
  6. Harika olmus canim. Ellerine saglik...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Harika görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Cilek yerine muzla olmazmi.?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz mı tabii ki olur, bence gayet de güzel olur :)

      Sil
  9. Benim kullandğım jölenin tarifinde soguk su ekleyin demiyordu,markadan dolayı mı bu fark?yine de soguk su eklemeli miydim?hemen donmaya basladı,zor oldu katları bekletmek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Markaya göre farklılaşıyor olabilir, ben donunca ocağa koyup biraz ısıtıyorum çözülüyor. Bazı jöleler dediğiniz gibi çabucak donmaya başlıyor.

      Sil
  10. Annem vişne yerine izmir üzümü ve küçük doğranmış şeftali kullanırdı. Çok güzel olurdu uzun süredir bu tarifi arıyordum. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:) Bence de şeftaliyle harika olur, mevsimi gelince deniycem mutlaka.

      Sil