Top Social

Ayşe Kulin'in Hayal'i

4/22/2014
Son dönemde en hızlı okuduğum kitap oldu Ayşe Kulin'in son romanı. 1 haftada bitirdim, elimden bırakamadığım romanlardan oldu. 

Aslında Veda ve Umut kitaplarıyla başladı hikaye, büyük dedesi maliye nazırı Ahmet Reşat ve ailesinin hayatını okuduk ilk önce, daha sonra kendi hayat hikayesiyle devam etti Hayat ve Hüzün'de. Hüzün kitabının bittiği yerde biraz yarım kalmıştı Ayşe Kulin'in hikayesi, ben şahsen merak ediyordum nasıl başladı yazarlık serüveni diye. İşte bu merakımı da "Hayal" sayesinde giderdim.

Ayşe Kulin hakkında ön yargılarınız varsa, bu kitapları okumanızı öneririm, çok yanıldığınızı göreceksiniz. Bir çok kişi zengin bir aileden gelmiş, hiç zorluk çekmemiş, hayat mücadelesi vermemiş, keyif için yazarlık yapan biri sanıyor kendisini muhtemelen. Kitapları okuyunca bunun çok yanlış bir algı olduğunu anlıyorsunuz. Hele ki Hayat ve Hüzün kitaplarını okurken zaman zaman ağladığımı hatırlıyorum.


Hayal, trajikomik hikayelerle dolu bir kitap, çok keyifle elimden bırakamadan okudum, hele ki yapımcı yardımcısı olarak Danimarkalılarla Kapadokya'da film çekme hikayesi var ki, mutlaka okumalısınız. 

Eğer benim gibi Ayşe Kulin'in tüm kitaplarını okuduysanız, o kitapların yazılma hikayeleri de çok ilginizi çekecektir. Özellikle isminin duyulmasını sağlayan "Adı Aylin" romanının yazım ve basım macerası epey ilginç.

Bin bir zorlukla bastırdığı ilk kitabını (Güneşe Dön Yüzünü) eline aldığında karşılaştığı kötü sürpriz, olmaz bu kadar dedirtti bana, o kadar üzüldüm ki anlatamam.

İyi niyeti yüzünden hayatı boyunca yanlış anlamalarla mücadele etmiş, olmadık işler gelmiş başına. Kendi hayatını tüm samimiyetiyle anlatmış, ben kendisini zaten severdim, hayatını okuduktan sonra daha da bir sever oldum.

Siz popüler kültüre karşı olabilirsiniz, bestseller okumuyor olabilirsiniz ama ben yine de ön yargılarınızı bir tarafa bırakıp okumanızı tavsiye ederim. 
4 yorum on "Ayşe Kulin'in Hayal'i"
  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, ben hiç imza gününe katılmadım. Bütün kitaplarını okudum ikisi hariç. Gizli Anların Yolcusunu okuyup sevmeyince Bora'nın Hikayesi ve Dönüş'ü okumadım. Ama diğer kitapların hepsini tekrar bile okuyabilirim.

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim ilk okuduğum roman Adı Aylin'di, 14 sene olmuş okuyalı :) Gizli Anların Yolcusu bana çok saçma geldi, içimi baydı. Yazım tarzı bile Ayşe Kulin gibi değildi. Sevemedim bir türlü. Bora'nın Hikayesini de hiç merak etmedim o yüzden :)

      Sil