Top Social

Fırında Domatesli Peynirli Ekmek

5/13/2014

Pazar günleri ne kadar detaylı hazırlıyorsam kahvaltıları, c.tesi günleri de o kadar geçiştirmeye yönelik oluyor. Evin erkeği c.tesileri yarım gün çalışıyor, dolayısıyla kahvaltıda yalnızım. Ve ancak Gökçe'nin uyuduğu sırada bir şeyler yiyebiliyorum. Uyanık olursa bana rahat vermiyor çünkü, hem kucağıma oturmak hem de yediğime ortak olmak istiyor. O zaman da ben ne yediğimi anlamıyorum. 

Son haftalarda fırında ekmek kızartmaya takmış durumdayım, çok tarifi verilecek bir şey değil belki, eminim herkes fırında kaşarlı ekmek pişiriyordur. Ama ben biraz çeşitlendirdim, kaşarın altında tereyağ ve beyaz peynir de var sizin görmediğiniz. Sonuçta kabukları çıtır, kendisi yumuşak ve lezzetli bir ekmek çıkıyor ortaya. 

Bu haftasonu da tam ekmeklerimi kızarttım, bir iki de fotoğraf çektim Gökçe uyandı, kokuyu almış olmalı, onun üstüne bir de kapı çalmaz mı. Beklediğim kimse de yok, bu kim derken, sürpriz bir kargo geldi. Ama bu sefer bana değil Gökçe'ye :) 

Mikidoo adında, bebek ve çocukların ihtiyaçlarına yönelik olarak 2012 yılında kurulmuş, online bir alışveriş sitesiymiş hediyeyi gönderen. İçinden çok şeker kırmızı bir t-shirt çıktı. Gökçe'nin kedi ve köpek aşkını biliyormuş gibi kedi baskılı hem de :) 
  
Benim kuzumun yükselen burcu aslan, giyime daha şimdiden düşkün, paketi aldı açtı, kedili t-shirt'ü görünce ıhh ıhh diye bana uzattı giymek istiyormuş :) Giydirdim, gitti aynaya baktı bir de.

Mikidoo'ya teşekkür ediyoruz hem Gökçe hem ben çok sevdik hediyelerini. Kumaş ve baskı gayet kaliteli. Çocuklarınız için farklı tasarımlı bir şeyler arıyorsanız siteye girip bir bakın çok özgün tasarımlar var. 

Biz t-shirt aşkına düşünce ekmekler de neredeyse soğuyordu, neyse ki çok soğumadan yetiştik, Gökçe de kahvaltıma ortak oldu, şapırdaya şapırdaya yedi bir dilim ekmeği :) Lafı bırak da, nasıl yaptığını anlat derseniz, hemen anlatıyorum.

Malzemeler
  • 4 dilim ekmek (Bayat ekmek olursa daha iyi olur)
  • 4 parça inceck kesilmiş Tereyağ
  • 4 parça ince dilimlenmiş Beyaz peynir
  • 1 tane domates
  • 4 dilim Muratbey Taze Kaşar Peynir 
Hazırlanışı
  • Öncelikle ekmek dilimlerinin üzerine incecik birer parça tereyağı koyun, (sürmüyoruz sadece incecik bir parçayı üstüne koyuyoruz, o sıcaklıkla eriyip ekmeğe yumuşaklık ve lezzet veriyor)
  • Daha sonra yine her bir ekmek diliminin üstüne ince bir dilim beyaz peyniri koyuyoruz (İsterseniz beyaz peynirsiz de yapabilirsiniz ama ben böyle çok seviyorum)
  • Sonra bir domatesin kabuklarını soyun (ince kabukluysa soymadan da olur) ince birer dilim keserek ekmeklerin ortasına koyun.
  • En üste de bir dilim kaşar peyniri koyun
  • Fırının orta rafına tepsiyi yerleştirin ve ızgarasını açarak ekmekleri kızartın (fırın ayarında değil ızgara ayarında yapıyoruz)
  • Kaşarlar eriyip kızarmaya başlayınca fırından alıp afiyetle yiyebilirsiniz. (Dikkat edin peynirler çok sıcak oluyor yanmayın :)

* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız, şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.
* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız, şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
10 yorum on "Fırında Domatesli Peynirli Ekmek"
  1. Ay ben bayılırım buna, biraz da fesleğen <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Dilekcim kesinlikle fesleğenle nefis olur, evde yoktu elimin altında o yüzden bu seferlik böyle oldu :)

      Sil
  2. Kekik de domates ve kaşarla harika gidiyor;)

    YanıtlaSil
  3. En kısa sürede deneyeceğim.
    Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık, Gökçe'de güle güle giysin cicisini :)

    YanıtlaSil
  5. Domatesli ekmeğiniz çok güzel görünüyor.Şuan öğlenden sonra tam çay ile bu ekmeğin zamanı eline sağlık ara ara bende yapıyorum,Sucuklu kaşarlı güzel oluyor.Bende blog açtım yaptığım yemekleri paylaşıyorum.Hepimize bereketli olsun

    YanıtlaSil