Top Social

Minik Gurmeler İçin Ispanaklı Bebek Maması

5/21/2014

Bu aralar içimden pek yazmak gelmiyor, zaten evde mutfağa bile giresim yok, zorla bir şeyler yapıyorum karnımız doysun diye. Dolayısıyla yeni tariflerim de yok yazacak. O yüzden bugün Gökçe için hazırladığım ve onun severek yediği bir mamayı paylaşayım istedim. Blogumu takip eden annelere de fikir verir belki.

Ben bunu geçtiğimiz haftalarda Feyza'nın blogunda görmüştüm, Gökçe değişik şeyler yemeyi seviyor, bir deneyelim dedim, bayıla bayıla yedi. Ondan sonra 2-3 kez daha yaptım. Tadı gerçekten nefis oluyor. Hatta biraz değiştirip kendiniz için bile yapabilirsiniz, üzerinde et veya tavukla çok lezzetli olacaktır, deneyip yazıcam ilerde.

Feyza rondodan geçirmemiş, Gökçe o şekilde sevmeyeceği için ben rondodan geçirip verdim çorba şeklinde. Bir de, o suyla yapmış ben sütle yaptım, süt ıspanaktaki demirin emilimini azaltacaktır belki ama demiri de başka kaynaktan alsın, önemli olan lezzetli bir mama yemesi.

Malzemeler
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı mısır unu/yulaf unu (Mısır unuyla ya da tam buğday unuyla yapıyorum)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tutam ince doğranmış ıspanak (Ben Iglo Ispanak kullanıyorum, çok pratik oluyor)
  • 1 tatlı kaşığı Muratbey Sürmeli Peynir (veya labne peyniri)
Hazırlanışı
  • Tereyağını küçük bir tencerede eritin, üzerine mısır ununu ilave edin, tel çırpıcı ile karıştırarak biraz kavurun.
  • Üzerine sütü ilave edip, topaklaşmaması için çırpıcı ile hızlı hızlı karıştırın
  • Kaynayıp kıvamı koyulaşmaya başlayınca ıspanakları ilave edin (Iglo kullanacaksanız dolaptan çıkardığınız gibi buzuyla birlikte atabilirsiniz)
  • Kısık ateşte ıspanaklar pişene kadar arada karıştırarak pişirin (Çok koyulaşırsa süt ekleyebilirsiniz istediğiniz kadar)
  • Ispanaklar pişince altını kapatın ve Muratbey Sürmeli Peynir ekleyip karıştırın.
  • Biraz da tuz ilave ederek lezzet verebilirsiniz (1 yaşından sonra az da olsa tuz vermeye başlıyoruz)
  • Daha sonra rondodan geçirip afiyetle bebeğinize yedirebilirsiniz.
* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız, şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.
* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız, şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
4 yorum on "Minik Gurmeler İçin Ispanaklı Bebek Maması"
  1. Sadece bebekler icin mi? :) Ispanak, peynir, sut... mmm bence ispanakli nefis corbaya benziyor bu :) Ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, gerçekten çok lezzetli. Kıvamı çorbadan daha koyu muhallebi gibi, o yüzden ıspanaklı beşamel sos gibi oluyor. Ben çok sevdim :)

      Sil
  2. tarifleri deneyecem kızıma şimdiden teşekkürler,benim kızım 11,5 aylık gece uzun süre tok tutacak bir öneriniz var mı peki.çok sık acıkıyor ve ben çok bitgin düşüyorum bu yüzden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, uzun süre tok tutması için tahıl ağırlıklı mamalar yedirebilirsiniz. Ben 15 aylık olana kadar akşamları kaşık maması denilen tahıllı mamalardan yedirdim. Artık onları yemek istemediği için normal yemek veriyorum.

      Sil