Top Social

Çilekli Limonata

6/24/2014
cilekli limonata
Özge'nin Oltası'nda bir yaz geleneği haline geldi, her sene bir limonata tarifi vermişim blog açıldığından beri :) Bu sene de geleneği bozmak istemedim.

Haftasonu uzun zamandır aklımda olan çilekli limonatayı yaptım, sonucu çok hoşuma gitti. Vakit kaybetmeden paylaşmak istedim, çilek mevsimi geçmeden siz de yapın soğuk soğuk için.

cilekli limonata

Çilek özellikle çok dayanan bir meyve olmadığı için, yumuşayan çilekleri ben rondoya atıp püre haline getiriyorum. Daha sonra muffinlerde, muhallebilerde falan kullanıyorum. İşte çilekli limonata da, yumuşamış çilekleri değerlendirmek için güzel bir alternatif.

Ben aşağıda kendi yaptığım yöntemi yazdım, ama sizin sürekli yaptığınız bir limonata tarifi varsa, çilek püresini azıcık şekerle pişirip limonatanıza ekleyerek de yapabilirsiniz. Aşağıdaki tarif bana pratik geldiği için böyle yapıyorum.

cilekli limonata


Çilekli Limonata




Çilekli Limonata

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  5-6 bardak
Kategori:  içecek
Anahtar Kelime:  limonata, çilekli limonata, çilekli içecek
 -

Malzemeler:
4 limon
1 su bardağı dolusu çilek püresi (Rondodan çekilmiş çilek)
1/2 litre su
1 su bardağı şeker
3 bardak soğuk su
Hazırlanışı:
  • Öncelikle tencereye çilek püresini koyun, üstüne limon kabuklarını incecik rendeleyin, toz şekeri ve yarım litre suyu ekleyip orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın, kaynamaya başlayınca ocaktan alın
  • Soğuduktan sonra süzgeçten geçirin.
  • Kabuklarını rendelediğiniz limonların suyunu sıkın ve süzgeçten geçirdiğiniz karışıma ekleyin
  • Üzerine 3 su bardağı soğuk suyu da ilave ederek afiyetle için
  • 6 yorum on "Çilekli Limonata"
    1. geçen gün etkinlik için gittiğimiz bir mekanda arkadaşlar tattı ve hoşlarına gitmedi. o günden beri aklımda benim de denemek. senin reçetenle ben de deniycem bir ara. bu sabah bende de çilekli bir tarif var bu arada :))) sevgiler canım

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Yasemin'cim bu tarif benim sıklıkla kullandığım limonata tarifiydi, çilek kısmını kendim uydurdum ama sonucu hoşuma gitti :) Sen de bir dene bakalım sevecek misin. Senin tarifin de süpermiş, çok değişik olmuş çilekli semizotu salatası, denemek lazım :) Sevgiler...

        Sil
    2. Çilekli limonata benim en favori limonata tarifim. Çilek mevsimi açılır açılmaz her gelen misafirime baş ikramım, şuana kadar beğenmeyen kimse de olmadı. Çilek ve limon ikilisi nasıl beğenilmez ki? :)

      Ellerine emeklerine sağlık Özgecim.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Çok teşekkürler, gerçekten limonataya en yakışan meyve çilek :) Benim de yaz boy dolabımdan limonata eksik olmaz. Yaz sıcaklarında en güzel giden içecek kesinlikle.

        Sevgiler...

        Sil
    3. Çilekli limonatayı hiç denememiştim. Eline sağlık. Bu arada geçenlerde karpuzlu limonata içme fırsatım oldu, baya iyiydi... Sevgiler,

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Teşekkür ederim, ben de karpuzlu hiç duymamıştım. Onu da deneyeyim bari :) Merak ettim şimdi. Sevgiler...

        Sil