Top Social

Reyhan Şerbeti Denilen Nefis İçecek

7/18/2014

İki hafta kadar önce kız kardeşim facebook'ta paylaşmış Reyhan Şerbeti yaptım diye, ilk kez ondan duydum, hemen tarifini ver ben de yapıcam diye yapıştım yakasına :) Ertesi gün bir baktım bloglardan birinde Reyhan Şerbeti var. Sonra arka arkaya bir kaç yerde daha karşılaştım. Demek ki dedim bu ara pek moda bu içecek. 


Bana çok da mantıklı gelmemişti, Reyhan dediğimiz şey fesleğenin mor yapraklı olanı. Yani böylesi keskin kokulu bir ottan bu derece lezzetli bir içecek olacağı aklıma bile gelmezdi.

Bir kere, tadından önce rengine vuruluyor insan, fotoğrafta tam yansıtamadım ama çok değişik, pembe bir rengi var. Ben fotoğrafı çekene kadar dolapta biraz bekledi rengi koyulaştı da ilk yaptığımda bildiğiniz pembe pembeydi :)

Tadını da tarif etmek isterdim ama şuna benziyor diyemeyeceğim kadar kendine has bir tadı var. Bence bir deneyip tadın. Eşim pek sevmedi ama benim çok hoşuma gitti. 

Sevme sebeplerimden biri de yapılışının aşırı derecede kolay olması, herşeyi karıştırıp dolaba atıyorsunuz, ertesi güne hazır oluyor.

Bu arada karanfil ve kabuk tarçın da koyulabiliyormuş, o şekilde yapmak isterseniz diğer Reyhan Şerbeti tarifim için tıklayın

print recipe

Reyhan Şerbeti
5 dakikada hazırlayıp dolaba atın, mis kokulu reyhan şerbetiniz soğuyunca afiyetle için
Malzemeler
1 demet reyhan otu 1 su bardağı toz şeker 3 limon 1,5 lt. kaynar su
Hazırlanışı
1) Reyhanın yapraklarını yıkayıp bir tencereye veya sürahiye koyun 2) Limonları iyice yıkayıp dörde bölerek onları da ekleyin 3) Üzerine toz şekeri ve kaynar suyu ekleyip karıştırarak şekeri eritin. 4) Tencere veya sürahinin kapağını kapatarak buzdolabına kaldırın, bir gece beklesin ki rengini ve tadını salsın. Ertesi gün afiyetle içebilirsiniz
11 yorum on "Reyhan Şerbeti Denilen Nefis İçecek"
  1. Aaaa. Akşam bende yaptım ama benim tarif biraz daha değişik. Bu akşam iftarda bakacağım tadına 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım değişik tarifler var, bu benim verdiğim tarif çok pratik, o yüzden hoşuma gitti. Seninki de güzel olmuştur mutlaka. Afiyet olsun.

      Sil
  2. Son günlerde sıkça karşılaştığım bir tarif :) Rengi çok hoş, tadını da merak ediyorum ... Denenecekler listeme attım ben bu şerbeti... Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten son dönemde sık sık karşılaşır olduk :) Lezzeti de çok hoş, denemeniz lazım.

      Sil
  3. Canım ellerıne saglık..görunumu harıka..yapımıda cok kolaymış denemek lazım ..ıyı ramazanlar canım

    YanıtlaSil
  4. selamlar ben reyhan kendim yetiştiriyorum ama benimkiler yeşil yapraklı ondan yapsam acaba rengi pembe olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yeşil olanların fesleğen olması lazım. Bu şerbet reyhanla yapılıyor, yoksa rengi bu şekilde olmaz.

      Sil
  5. yok fesleğen değil. Reyhanin iki çeşidi var bir mor yapraklı birde yeşil yapraklı.fesleğenimde var o başka biliyorum.yinede saol

    YanıtlaSil
  6. Geçen yazdan beri benim de favori içeceğim. Twitterda yazışmıştık ben kaynatarak yapiyorum böylece daha kısa sürede hazır oluyor. Hazırlaması 10 dakka sürüyor sonra hızlıca soğutup 2,5-3 saat içinde servise hazır hale gelebiliyor. Bir dahaki sefere onu da denersin belki :)
    Bu arada benim usulun tarifi http://kukishand.com/tag/reyhan-serbeti/
    Öperim,
    Evrim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de bu yaz favorim oldu, geçen gün yaptım bir sürahi, eşim sevmiyor hepsini ben içtim :)) Senin usule de baktım ben o da mantıklı ama ben zaten gökçe'yi uyutunca akşam yapıyorum dolaba atıyorum ertesi gün içiyorum :) Kolay geliyor, ocakla falan uğraşmıyorum ya :)) Ben de öperim çok.

      Sil