Top Social

Temel Krep Tarifi

1/08/2015
Krep nasıl yapılır


İlk kez kreple tanıştığımda sanırım 7-8 yaşlarındaydım. Annemin Ankara'da yaşayan halası bize kalmaya gelmişti, hep adı geçerdi de ilk kez o zaman tanışmıştık kendisiyle. Çocuğu yoktu ama çocuklarla arası inanılmaz iyiydi. Anlattığı hikayeler, yaptığı taklitlerle hemen kalbimizi fethetmişti.

Tam bir Cumhuriyet kadınıydı, emekli bankacıydı ve gelişmiş bir mutfak kültürü vardı. Nurlar içinde yatsın.... Bir sabah kahvaltıda krep yapmıştı bize, bayılmıştık. Türkan Halam'dan sonra krep bizim mutfağın vazgeçilmezi olmuştu.


Bugün vereceğim tarif de hem tatlı hem de tuzlu tariflerinize temel olacak bir krep tarifi. İster reçelle ister peynirle yiyin. İsterseniz içine tavuk koyup beşamel sosla fırına verin. Sizin hayal gücünüze kalmış...



print recipe

Temel Krep Tarifi
İncecik kenarlı nefis bir krep tarifi.
Malzemeler
1 su bardağı süt 1 yumurta 2/3 su bardağı un 1 yemek kaşığı erimiş tereyağ 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
1) Tüm malzemeyi güzelce çırpın. Ancak tereyağını eklemeden önce ılınmasını bekleyin, yumurtaları pişirmesin.2) Hazırladığınız krep hamurunu 2-8 saat arası dolapta dinlendirin (akşamdan hazırlayıp dolaba atın sabah pişirirsiniz)3) Yapışmaz bir tavaya bir iki damla ayçiçek yağı damlatıp, kağıt havluyla her yerine sürün. (Tereyağ pişirirken yanıp krebi karartıyor) 4) 1 kepçe krep hamurunu döküp tavaya yaydırın. Bir yüzü kızarınca diğer yüzünü çevirip pişirin ve bir tabağa alın. (Yaklaşık 8 krep çıkıyor) .

12 yorum on "Temel Krep Tarifi"
  1. Ellerinize sağlık...Bizim evde çok yapılır krep yalnız biz Rumeli göçmenleri krep yerine "akıtma" deriz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamze Hanım, benim dedelerim de Bulgaristan göçmeni. Bizde de cizleme vardır. Ama o maya kullanılarak yapılır ve tek yüzü pişirilir. Bayılırım ben :)

      Sil
    2. Aaa biz de Bulgaristan göçmeniz duymadım ama cizlemeyi.Bu akşam eve gidince soracam mutlaka :)

      Sil
    3. Ben bayılırım cizlemeye, trakyada öyle diyorlar ama yöresel olarak adı değişir mi bilmem. Bizim oralar dışında bir yerde görmedim zaten :) İlk fırsatta tam tarifini bulup bloga koyucam :)

      Sil
  2. Özgecim ellerine sağlık, nefis görünüyorlar...;)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık :) Nasıl canım çekti şimdi kalkıp yapsam mı ki? Yanına da peynir - domates :D Benim yaptığım daha farklı anında yapabiliyorsun ama bunu da denemek lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Aslında vaktiniz yoksa bunu da hemen yapıp yiyebilirsiniz, ama dolapta bekletince daha iyi oluyor.

      Sil
  4. 6 ay Paris'te yaşamış biri olarak bu krep tarifinin onlarınkiyle yarışacağını söyleyebilirim. Harika olmasında akşamdan yapıp dolaba atma herhalde çok etkili oldu. Tarif için Sağolun:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo böyle güzel bir yorum almak beni çok mutlu etti :) Fransızlarla yarışamam tabii krep konusunda ama yanına yaklaşabildiysem ne mutlu :)

      Sil
  5. Burada 2/3 derken bir su bardağının 3te 2si mı demek istediniz?

    YanıtlaSil