Top Social

Türkiye'de İlk ve Tek Organik Keçi Sütünden Üretilen Bebek ve Devam Sütü

6/12/2015

Bugün size harika bir markadan bahsedicem, Alman menşeili 104 yıllık geçmişe sahip Töpfer markasını, Hürriyet Bumerang'ın daveti sayesinde tanıdım ve size de tanıtmak için sabırsızlanıyorum.

Töpfer anne ve bebekler için kozmetikten gıdaya doğal ürünler üreten, çok köklü bir Alman firması, Türkiye'ye geçtiğimiz yılın başında Hiper Farma sayesinde giriş yapıyor. En heyecan verici ürünü Türkiye'de bir ilk olan Organik Keçi sütünden üretilen bebek ve devam sütleri. 

Biz de devam sütlerini detaylı tanımak için Hiper Farma'nın ürün müdürü Sinem Hanım ile biraraya geldik. Kahvaltı boyunca aklımıza gelen tüm sorularla kendisini sıkıştırdık ve içimize sinen cevaplar aldık.


Öncelikle şunu söylemek isterim ki, eğer imkanı varsa bir anne ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslemeli bebeğini, bunda hepimiz hemfikiriz zaten. Ama bazı durumlar var ki, anneden veya bebekten kaynaklı, devam sütüne ihtiyaç duyulabiliyor. İşte o zaman aileler, organik ve anne sütüne en yakın devam sütünü kullanmak istiyor.

Töpfer tam da böyle durumlar için anne sütüne en yakın 2.süt olan (ilki eşek sütü) keçi sütünden devam sütü üretmeye karar veriyor. Avusturya'da Saanen keçilerinin yetiştirildiği organik çiftliklerden tamamen organik keçi sütlerini alarak Güney Almanya'daki 104 yıllık tesisinde üretime başlıyor. 

Ürünlerin organik sertifikası bağımsız denetleme kuruluşu BCS tarafından veriliyor, hem Töpfer hem de Hiper Farma İlaç Firması BCS tarafından denetleniyor.

Ürünün kutusu üzerinde göreceğiniz  "BIO" "Organik Tarım" ve "ÖKO Garantie" logoları da ürünün organik olduğunun bir kanıtı 

Ürün, sadece Eczanelerden temin edilebiliyor, keçi sütü inek sütü kadar kolay ve bol bulunan bir süt olmadığı için marketlere dağılacak kadar bol üretim yapılmıyor, sadece ürünü gerçekten bilerek talep edenler için eczanelerde bulunuyormuş. (Eczanenizde yoksa bile ecza deposundan getirtebilir, depolarda mevcutmuş)

Peki neden Keçi Sütü Devam Sütü kullanmalıyım derseniz;


Büyüme ve Gelişmeye destek olur;
Keçi sütü bazlı ürünler, Bebek ve Devam Sütü Tebliği kriterlerine göre hazırlandığında anne sütünün sağladığı büyüme ve gelişme özelliklerine benzer özellikler gösterir. Aynı zamanda içeriğindeki Omega3 ve Omega6 sayesinde zihinsel gelişime katkı sağlar
Kolay Sindirilebilir;
Keçi sütü yapısındaki yağ kürecikleri inek sütüne göre daha küçüktür ve bu yüzden daha kolay sindirilebilir. Aynı zamanda özel protein yapısı sayesinde (düşük alfa-s1-kazein oranı ve kolay sindirilebilir betalaktoglobulin) daha rahat parçalanır ve böylece daha rahat sindirilir.
Bağırsak Sağlığı ve Bağışıklık Sistemine Destek Olur;
Keçi sütü yüksek oranda içerdiği doğal nükleotitler sayesinde anne sütüne oldukça yakındır, böylece bağırsak florasını düzenlemede ve bağırsak sağlığını desteklemede etkilidir. Keçi sütünde yer alan laktoferrin bağışıklık sistemi fonksiyonlarının düzenlenmesinde önemli rol oynar.
Alerji Riski Düşük;
İnek sütü alerjisi sebebiyle devam sütü kullanamayan bebekler için alternatif olarak ve en önemlisi mutlaka doktora danışılarak keçi sütü devam sütleri kullanılabilir. 


Gökçe artık 2 yaşını geçti ve bizim devam sütü maceramız çoktan bitti, zaten ben 26 ay emzirdiğim için, devam sütü çok da yer almadı hayatımızda. Ama eğer ihtiyacım olsaydı kesinlikle güvenle ve huzurla tercih ederdim Töpfer'i. Doğal olduğu için diğer mamalardaki gibi yapay bir tat yerine mis gibi süt kokusu alıyorsunuz. Bizzat denedim :)

Aslında o gün çok daha fazla şey konuştuk, detaylı bilgiler aldık ancak uzun uzun yazmak yerine size özet olarak vermek istedim. Bundan sonra konuyla ilgili her sorunuzu bana iletin, ben de Sinem Hanımdan bilgi alıp sizinle paylaşayım.

Böylesi güzel ürünleri Türkiye'ye getirdikleri için ayrıca Hiper Farma'ya teşekkür ederim. Televizyonda denk gelmediyseniz, aşağıda reklam filmlerini de paylaşmak isterim sizinle

3 yorum on "Türkiye'de İlk ve Tek Organik Keçi Sütünden Üretilen Bebek ve Devam Sütü"
  1. bu mama gercekten güvenilir mi golden goat 1 kullanıyorum bU mamayı cogu eczaneye sormustum hicbiride bilmediklerini söyledi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim içime sindi o yüzden de gönül rahatlığıyla tavsiye yazısı yazdım. Hiperfarma'nın internet sitesinden iletişim bilgilerine ulaşarak, nereden temin edebileceğinizi öğrenebilirsiniz. Ben bu firmanın immun44 ve tusiben gibi bitkisel ilaçlarını da kızım için kullanıyorum. Çok memnunum.

      Sil