Top Social

Domates ve Kekikli Tost

7/09/2015
domatesli kekikli tost, denemeden geçmeyin
Her şey bitti tost tarifi mi veriyorsun demeyin nolur :) Aslında yazmayacaktım ama o kadar güzel bir lezzet ki benim gibi siz de daha önce denemediyseniz bir deneyin istedim.

Aslında bu şöyle ortaya çıktı; eski ofiste sabah ne yesem diye düşünürken, arkadaşım Marmaris Büfe'den tost söyleyeceğim ben dedi, bana da aynısından dedim. O da domates peynir ve kekikli tost sipariş etmiş. Ne yalan söyleyeyim bir bu kadar daha yaşasam aklıma gelmezdi tosta kekik eklemek :) Ama nasıl güzel olmuş, nasıl yakışmış, resmen kendimden geçtim yerken :) Tabii hemen haftasonu kahvaltıda evde de denedim. Bu ara en favori kahvaltı seçeneğim bu tost oldu diyebilirim.

domates peynir kekikli tost

Temel malzemeler beyaz peynir. domates ve kekik olmazsa olmaz, ama siz lezzeti artırmak için farklı ilaveler yapabilirsiniz. Mesela çeşnili zeytinyağ kullanabilirsiniz. Ben elimde varsa sarımsak çeşnili zeytinyağ kullanıyorum. Siz de zeytinyağına bir kaç diş sarımsak atarak evde hazırlayabilirsiniz.

Bazen ayrıca kaşar peynir de ekliyorum son kata, ama şart da değil. Beyaz peynir yerine tulum peyniri de yakışır bu arada.

Malzemeler
  • 2 dilim tost ekmeği
  • 1 parça beyaz peynir
  • Dilimlenmiş domates
  • Zeytinyağ
  • Kekik
  • İsterseniz ince 1 dilim kaşar (Şart değil)
Hazırlanışı
  • Tost ekmeğinin üstüne önce beyaz peyniri koyun, sonra dilimlediğiniz domatesleri üzerine dizin (Evde cherry domates olduğu için ben onu kullandım siz büyük dilimler de koyabilirsiniz)
  • Domateslerin üzerine azıcık zeytinyağ gezdirin
  • Üstüne bolca kekik serpin
  • En son kaşar dilimi ekleyin
  • Diğer ekmeği üzerine kapatıp tost makinesinde pişirin
  • Çıkınca afiyetle yiyebilirsiniz :)

Not: Fotoğraflar 08.11.2019 tarihinde güncellenmiştir.
4 yorum on "Domates ve Kekikli Tost"
  1. Valla öyle güzel tarif etmissinki,yarin sabah yapacagim,hem bayat dilim ekmeklerime de iyi gelir:)) Tesekkürler canim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oh ne güzel, şimdiden afiyet olsun :) Bayat ekmekleri değerlendirmek için tost en güzel yöntem bence de :)

      Sil
  2. Geçen sene Bozcaada'ya gittiğimde, son gün Çınaraltı'nda bir tost yemiştim içinde beyaz peynir kekik ve ev yapımı biber salçası vardı. Bir yıl boyunca sürekli aynı malzemelerle yapıp yok ama böyle değildi diye üzüldüm, ama pes etmedim, bu tost benim favori kurtarıcım oldu bazı sabahlar :) Sonra bu sene yine gittim ve adaya adım atar atmaz o tosttan yedim. İşin kötüsü onun da aynı lezzeti yok gibi geldi bana (büyük ihtimalle ilk yediğimde o kadar açtım ki, aklımda lezzetini bir yıl boyunca olabilecek en güzel şeyle eş tuttum :)) Okuyunca onu hatırladım ve şu an sabah olsun diye dua ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, çok mutlu oldum böyle bir anıyı canlandırdığım için :) İnsan çok açken yediği şeyler çok lezzetli geliyor, bana da oluyor bazen sonrasında aynı tadı alamıyorum. Umarım bu tost hayalindeki lezzete yakındır :) Sevgiler...

      Sil