Top Social

Tadı Damağımda Kalan Filmlerden Biri...

12/18/2015

Haftasonuna saatler kala, yeni bir tarif veremesem de harika bir film önerisi yapıcam. Çok lezzetli bir film olduğunu söyleyebilirim :)

Geçtiğimiz C.tesi Gökçe öğle uykusunu 3 saate uzatınca benim de film izleme şansım oldu, kalkıp bir kaç yeni tarif deneyebilirdim ama bu sefer tercihimi film izlemekten yana kullandım. Filmin konusu da yemek üzerine olunca keyfim ikiye katlandı.

The Hundred-Foot Journey filmi, ismi Türkçe'ye çevrildiğinde "Yüz Adımlık Yolculuk" olması gerekirken, ülkemizde Eylül.2014'de "Aşk Tarifi" adıyla vizyona girmiş, Richard C.Morais'in aynı adlı romanından uyarlanmış bir film.


Şimdi kısaca konusundan bahsedicem, kilit noktaları anlatmayacağım için rahatça okuyabilirsiniz :)

Kadam ailesi, Mumbai'de dededen kalma restoranlarını işleten bir Hint ailesi. Hassan Kadam ailenin en yeteneklisi, daha küçük yaşta yemek yapmaya duyduğu ilgi ve annesinin desteğiyle mutfakta harikalar yaratıyor. Bir gün büyük bir trajedi sonucu, ailece ülkeyi terkedip, Avrupa'da bir restoran açma hayaliyle yola çıkıyorlar. Kader aileyi Fransa'nın sevimli bir kasabasına getiriyor. (Kesinlikle hayran kaldım ve keşke orada yaşasam dedim :)


Baba Kadam o kadar dik kafalı ve inatçı ki, kasabadaki Michelin yıldızlı restoranın tam karşısındaki, büyük arazi içindeki eski bir restoranı ailenin tüm itirazlarına karşın satın alıyor ve olaylar gelişiyor :)

Bir tarafta Helen Mirren'ın oynadığı Madame Mallory'nin Michelin yıldızlı gösterişli Fransız Restoranı diğer tarafta Hindistan'ı Fransa'ya taşımış pırıltılı, ışıltılı, abartılı Hint Restoranı. Ve ortada Hassan Kadam'ın yemek konusundaki yeteneği... Tatlı bir rekabet ve eğlenceye hazır olun.

Filmi seveceğimi tahmin ediyordum da bu kadar seveceğimi düşünmemiştim. Çok ama çok güzel, tam bir aile filmi diyebilirim. 2 saat sürüyor ama nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Sonunda insanın yüzünde kocaman bir gülümseme bırakan filmler vardır ya işte tam da öyle...
7 yorum on "Tadı Damağımda Kalan Filmlerden Biri..."
  1. Ben de film öenerisi bakıyordum bunu izleyeyim madem:)

    YanıtlaSil
  2. Çok büyük keyifle izlediğim filmlerden biriydi. Paylaşıp hatırlattığınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. merak ettim bende izleyeceğim :) sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Cok begendim, tesekkurler..

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten harika bir filmdi. Tadı benim de damağımda kaldı. :)

    YanıtlaSil
  6. Özge hanım merhaba , oltanıza yeni takıldım :) paylaşımlarınız çok keyifli artık sık sık buradayım.

    YanıtlaSil