Top Social

Çıtır Kadayıflı Muhallebi

3/29/2016
kadayıflı tatlı

Bu tarifi çoğu kişi biliyordur belki ama hala denemeyenler varsa diye yazmak istedim. Bu blogu aynı zamanda tarif defteri gibi kullandığım için, bir kenarda durması iyi olur :) Ben ilk kez 4-5 sene önce kız kardeşimde yedim bu tatlıyı, o zamana kadar da hiç görmemiştim. O kadar hoşuma gitti ki, sonra çok kez kendim de yaptım. 

En güzel yanı çok hafif bir tatlı oluşu. Üzerine serptiğimiz cevizle kavrulmuş kadayıflar hem lezzet katıyor hem de yerken çok keyifli oluyor. Yapması kolay ancak kadayıfı küçük küçük kesmek ve kavurmak biraz uğraştırıyor. Tabii onun da hazırı varmış, ben yeni keşfettim, bizim yufkacıda pakette kesilmiş ve kavrulmuş şekilde kadayıf satılıyordu, işte aradığım şey bu dedim ve hemen aldım :)

Bu arada kadayıflı muhallebi aslında borcam gibi büyük bir kaba alta ve üste kadayıf, araya muhallebi koyarak yapılıyor ve dilim dilim servis ediliyor. Bu şekilde görüntü, kadayıf arası muhallebi gibi oluyor. Ama ben tek kişilik kuplarda sunmayı daha çok seviyorum, o yüzden böyle hazırladım.

Daha önce denemediyseniz tavsiye ederim, denemelerinizi instagramda #ozgeninoltasi etiketiyle paylaşabilirsiniz.

Malzemeler
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kahve fincanı nişasta
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema (200 gr)

  • 1 su bardağı küçük doğranmış tel kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı
  • Öncelikle kadayıflı kısmı hazırlamak gerekiyor, eğer benim dediğim gibi kırpılmış ve kavrulmuş olarak aldıysanız, tereyağını, 3 kaşık şekeri cevizi ve kadayıfı aynı anda yapışmayan tavaya koyup şeker eriyene kadar karıştırarak kavurun. 
  • Eğer çiğ (beyaz uzun uzun) kadayıf aldıysanız öncelikle bir mutfak makası ya da bıçak yardımıyla minik minik doğrayın, tereyağıyla birlikte tavaya koyun renkleri hafif dönene kadar kavurun, sonra şekeri ve cevizi ekleyip birlikte biraz daha kavurun.Çıtır çıtır olacaklar. Sonra ocağı kapatıp bir tarafta soğumak üzere bırakın.
  • Muhallebi için vanilya ve krema dışındaki tüm malzemeyi tencereye koyup orta ateşte karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın.
  • İçine vanilya ve kremayı ekleyip 2-3 dk mikserle çırpın. 
  • Daha sonra isterseniz kare bir borcama isterseniz tek kişilik kuplara en alta biraz kadayıftan koyup üstüne muhallebiyi dökün ve en üste yine kadayıf serpin. 
  • Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Not: Ben sunum şık olsun diye ortaya da kadayıf serptim ama bu şekilde çok fazla oluyor, sadece tabanına ve en üste serpmek daha iyi.





12 yorum on "Çıtır Kadayıflı Muhallebi"
  1. Merhaba Özge Hanım,

    Tarifinizi bu haftasonu denedim geröekten çok güzel oldu :) muahallebinin kıvamı süper oldu (eşim çok şekerli sevmiyor) alta ve üste kadayıf karışımından koydum. Yazın çilek ve vişne mevsiminde onlardan sos yaparak da deneyeceğim .. Ellerinize sağlık.. Sitenizi takip ediyorum ve tariflerini devamını bekliyorum.. Hoşçakalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler yorumunuz için, beğenmenize sevindim. Dediğiniz gibi aynı muhallebi farklı soslar da da harika olur. Sevgiler...

      Sil
  2. Merhaba Ozge Hanim..Bu tarifi krema kullanmadan hazırlama şansımız var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bu kadar lezzetli olmayacaktır krema kullanmazsanız. Bence mutlaka kullanın.

      Sil
  3. Muhallebi icin bir bardak sekeri kadayif icin de 3 kasik sekeri mi kullaniyoruz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evt aynen o şekilde olacak :) Ben açıklamayı düzeltip daha detaylı yazıcam :)

      Sil
  4. Tarifi yaptım, süper oldu!!! En kısa zamanda tekrar yapacağım için size bir sorum var. Kadayıfı kavurma kısmı bitince biraz durunca kaskatı oldu. Acaba ben mi yanlış yaptım, yoksa normal mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim :) Afiyet olsun, kadayıfı biraz daha az kavurursan çok fazla sertleşmez. Ama zaten çıtır olmasını istediğimiz için bir sıkıntı yok.

      Sil
  5. Merhaba çok güzel görünüyor 4 kup mu çıktı verdiğiniz ölçülerle?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, 6 tane çıkıyor bu ölçülerle.

      Sil
  6. Favori tariflerimizden oldu. Teşekkür ederiz. Hem pratik hem de çok lezzetli

    YanıtlaSil