Top Social

4 Malzemeyle Çikolatalı Dondurma (Makinesiz)

6/07/2016

Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum, Allah oruç tutan herkese yardımcı olsun, hayırlısıyla bayrama ermek nasip etsin inşallah...

Gönül isterdi ki size her gün iftar menüleri hazırlayıp paylaşayım ama maalesef, hem iş hem blog, bir de üstüne Gökçe olunca her gün 3 çeşit yemek yapıp paylaşmak imkansız oluyor :) Eh madem iftar menüsü veremiyorum, bu sıcak yaz gününde iftardan sonra tatlı yerine ikram edebileceğiniz bir dondurma tarifi vereyim o zaman. Üstelik sadece 4 malzemeyle 10 dakikada hazırlayıp dolaba atabilirsiniz.

Bu tarifi, geçen yıl verdiğim çilekli dondurmadan esinlenerek oluşturdum, tamamıyla bana ait bir tarif diyebilirim. Sonuç harika oldu, hatta denemek için az yapmıştım, dün yendi bitti bile :) 

Dondurma için epey tarif inceliyorum, kiminde yumurta sarısı kullanılıyor, kiminde condensed milk denilen yoğunlaştırılmış süt ki Türkiye'de bulunamıyor. Ben daha pratik, herkesin kolayca yapabileceği bir tarif olsun istedim. 


Tarifteki beyaz çikolata yerine herhangi bir çikolata kullanabilirsiniz ya da hiç kullanmaya da bilirsiniz, ben elimin altında olduğu için, aroma versin diye kullandım. Beyaz çikolatanın kendine has bir kokusu var, pasta kremalarına da çok yakışıyor bu sebeple. Eğer çikolata kullanmazsanız 3 malzemeli bir dondurma tarifiniz olacak :)

Sonuç olarak size tavsiyem, çilekli ve çikolatalı dondurma tariflerimi mutlaka deneyin. Dondurma yapmanın bu kadar kolay oluşuna şaşıracaksınız. Denemelerinizi ve yorumlarınızı, instagramda @ozgeninoltasi ni mention ederek ve #ozgeninoltasi hashtagiyle paylaşırsanız çok sevinirim :)

Aşağıdaki ölçülerle az miktarda dondurma çıkıyor, 2 kişiye yetecek kadar diyebilirim, yaklaşık 6-7 top gibi. İsterseniz denemek için bu ölçüde yapın, beğenirseniz sonraki sefere 2 ölçü yaparsınız.




print recipe

Çikolatalı Dondurma
Makinesiz ve sadece 4 malzemeyle kolayca yapabileceğiniz bir dondurma
Malzemeler
1 kutu yemek kreması (200 gr) 75 gr beyaz kuvertür çikolata 3 yemek kaşığı pudra şekeri 2 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı
1) Öncelikle benmari usulü çikolatanızı eritin (Büyük bir tencerede su kaynatıp, üzerine suya değmeyecek şekilde bir kase oturtup içine çikolatayı koyarak, suyun buharıyla eritiyoruz)2) 1 kutu soğuk kremayı bir kabın içine boşaltıp mikserle 2-3 dakika çırparak kabartın. 3) Kremanın üzerine pudra şekeri ve kakao ekleyip çırpmaya devam edin 4) Son olarak erittiğiniz ve ilk sıcaklığı geçmiş olan çikolatayı da ekleyip karıştırın.(İsterseniz içine minik parça çikolata da ekleyip karıştırabilirsiniz) 5) Daha sonra buzluğa koyabileceğiniz bir kaba boşaltıp dondurucuya atın. 15 dakikada bir buzluktan çıkarıp şöyle bir karıştırın ki buzlanma yapmasın (5-6 kez karıştırma işlemini yaptıktan sonra tamamen donmak üzere bırakın)6)İyice donduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
8 yorum on "4 Malzemeyle Çikolatalı Dondurma (Makinesiz)"
  1. Merhaba, bitter filan yerine acaba neden beyaz çikolata kullanıyoruz? merak ettim:)) cevabınız için şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitter ya da sütlü çikolata da olur, ya da hiç çikolata koymadan da olur. Ben evde beyaz çikolata olduğu için lezzet versin diye kullandım :)

      Sil
  2. Acaba krema yerine ev yapimi sut kaymagi kullansak olur mu yine?Cok fazla katki maddesi var ya kremalarda.Ve tatlandirmak icin bal koysak?

    YanıtlaSil
  3. Sizin tarifi denedim ve vayildim.Cocuk icin biraz daha saglikli olsun diye cikokata katmadim, ev kaymagi ve tatlandirmak icin hurmayi pure haline getirip kullandim .Bir cay kasigi da salep ekledim .Fena daolmadi.Ama daha az oldu tabiki.Hazir kaymaklarla denemeyin cok yag yag oluyor 😯

    YanıtlaSil
  4. merhaba, çubuklu dondurma kalıplarında denemek istiyorum. ilk basta dondurma kalıplarına döküp öyle mi dondurmalı yoksa geniş kapta dondurup karıştırıp dondurup en son mu kalıplara döksek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Direkt dondurma kalibina döküp dondurun. Zaten çubukta olunca yumuşak olmasına gerek yok

      Sil