Top Social

Savoyer Bisküvi Hamurundan Pankek Pasta

9/08/2016

Önceki gün, halk arasında kedidili bisküvi olarak da bilinen savoyer bisküvi tarifi vermiştim. İşte bugün vereceğim tarif de savoyer hamuru arta kalınca bir anda uydurduğum bir pasta :) 

Şöyle ki; bisküvi yapmak için, hamuru iki tepsiye paylaştırdım, geriye biraz hamur kaldı, şimdi 3-4 bisküvi için bir tepsi daha fırına vermeyeyim dedim, tam atmak üzereydim ki aa kıvamı pankeke çok benziyor diye düşündüm ve o anda aklımda bu pastacık belirdi. Denemeye değer diyerek işe giriştim :)

Sırf bunu yapmak için savoyer hamuru yapmakla uğraşılmaz ama eğer bisküvi yaparken hamur artarsa yan ürün olarak bu şekilde değerlendirebilirsiniz:) Bu arada ben savoyer yaparken limon kabuğu ve limon suyu kullandığım için limon aromalı oldu pankekler, dolayısıyla yaban mersini ile çok yakıştı. 


Yalnız tadı biraz şekerli geldi bana tek başına yemek hoşuma gitmedi, krema koyunca tadı dengelendi, meyvenin ekşiliği de gelince gayet uyumlu oldu. Ben fotoğraf için biraz fazla krema koydum içiniz bayılabilir yerken, siz o kadar abartmayın kremayı :) 

Bu arada yemek kremasından krem şanti yapmayı daha önce hiç becerememiştim, bu sefer söylendiği gibi, kremayı 10 dakika kadar dondurucuya attım, çırpacağım cam kaseyi de dondurucuda soğuttum. Fark eder mi bilmiyorum ama Sek marka krema vardı onunla yaptım ve gerçekten biraz mikserle çırpınca kremşanti kıvamına ulaştı. Siz hazır kremşanti de kullanabilirsiniz.

Meyve olarak dondurucuya yaban mersini ve böğürtlen atmıştım onları kullandım, çilek, vişne v.s. gibi meyvelerle de harika olur.

Bu arada malzemelerin ölçüsünü vermiyorum, dediğim gibi artan hamurla yapacağımız için siz ne kadar hamur ayırdıysanız onlardan pankek yapıp, kremayı kabartarak üzerlerine süreceksiniz. İster benim gibi küçük bir pasta yapın isterseniz daha çok hamur ayırıp 3-4 küçük pasta yapın size kalmış.

İnternette araştırdım daha önce benim gibi düşünüp böyle bir deneme yapan olmamış, bakalım hoşunuza gidecek mi bu fikir çok merak ediyorum :) Eğer denerseniz, instagramda @ozgeninoltasi hesabımı etiketleyerek #ozgeninoltasi hashtagiyle yorumunuzu paylaşırsanız çok sevinirim.

Malzemeler


Hazırlanışı

  • Bisküvi hamurunu yapışmaz tavaya küçük kepçeyle döküp biraz yayın ve önünü arkasını pişirerek pankekleri hazırlayın. (Ben aşağıdaki papilla pankek tavasını kullandım minik minik oldular, tek kişilik pasta hazırladım, siz daha büyük pankekler yapıp daha büyük pasta hazırlayabilirsiniz)

  • Pankekleri pişirirken kremayı dondurucuya atın 10-15 dk soğusun. Aynı şekilde çırpacağınız cam veya metal kaseyi de 10 dk dondurucuda soğutun.
  • Pankekler pişince kremayı kaseye koyup mikserle krem şanti kıvamı alana kadar çırpın. Tatlandırmak isterseniz vanilya da katabilirsiniz kremaya. Ama pankekler şekerli olduğu için ayrıca pudra şekeri eklemedim.
  • Daha sonra bir kat pankek üstüne krema ve meyve üstüne pankek şeklinde dizerek servis edebilirsiniz.


Post Comment
Yorum Gönder