Top Social

Gökçe'nin Filmleri (Sevdiğimiz Animasyon Filmler)

11/10/2016

Uzun zamandır takipçim olanlar bilirler eskiden sık sık izlediğim filmlerle ilgili yazılar yazardım. Gökçe doğduktan sonra bu yazılar yok denecek kadar azaldı, çünkü film izlemek için kesintisiz kendime ait 2,5 saat yaratmak epey güçleşti :) Arada boşluk bulduğumda da, daha kısa olduğu için yabancı dizileri tercih ediyorum. 

Bununla birlikte, Gökçe 2 yaşına geldikten sonra animasyon film arşivim epey genişledi, ben bazı alışkanlıkların çocukluktan başlayarak edinildiğine inanıyorum, kitap okumak, film izlemek gibi. Ve Gökçe'nin de film kültürü olsun çabasındayım. O yüzden bol bol yeni animasyonlarla tanıştırıyorum onu.

Bu yazıyla hem diğer annelere fikir vermek hem de Gökçe'ye bir anı bırakmak istedim. 2 senede izlediği filmleri yazdım. Siz de yorumlarda çocuklarınızın sevdiği animasyonları ve önerilerinizi paylaşırsanız çok mutlu oluruz.



KAYIP BALIK NEMO (FINDING NEMO)


Tabii ki bir çok çocuk gibi Gökçe'nin de ilk animasyon filmiydi ama sonuna kadar izlemek kısmet olmadı, hüsranla sonuçlandı :) 2 yaşını biraz geçmişti, artık kısa çizgi filmlerden normal filmlere geçelim dedim ve Nemo'yu açtım, ilk açtığımda biraz izledi 10 dk kadar, hoşuna gitti, sonra 3.izlemede anne nemonun babası nerde dedi, ben de Nemo kayboldu ya onu arıyorlar dedim. Önce Gökçe'nin dudağı büküldü, sonra katıla katıla ağlamaya başladı. Evet biraz etkileniyor filmlerden doğrudur :) O günden sonra uzun zaman izlemedik nemoyu.

KARLAR ÜLKESİ (FROZEN)


Nemo yüzünden ağlarken ben onu avutmak için gel başka film açalım diye bilgisayarı aldım, internette filmlere bakarken Karlar Ülkesini gördü "bu bu" deyince açtık. Bir kaç hafta önce arkadaşa gittiğimizde kızı ile beraber Karlar Ülkesi yapbozu yapmışlardı, Karakterleri oradan tanıdı sanırım.

İşte Karlar Ülkesi o gün bugündür, neredeyse 2 senedir hayatımızın tam ortasında :)) O gün filmi açtım ve epeyce bir süre izledi, sonrasında her akşam işten geldiğimde elsa'yı aç diye geliyordu ve her gün izliyordu. Sonra izleme sıklığı düştü ama filme ve karakterlere olan aşkı devam ediyor.

Filmde her ne varsa çocukları anında etkisi altına alıyor, zaten kızınız varsa muhtemelen siz de çoktan tanışmışsınız Elsa ve Anna ile :) Benim filmdeki favorim kardan adam Olaf.

YUKARI BAK (UP)

Karlar ülkesi aşkı tam gaz devam ederken, ben de seveceği yeni filmler önermeye başlamıştım, ama Gökçe alışkanlıkları konusunda o kadar takıntılı ki, yeni şeyleri kolay kabul etmiyor. Neyse ki bir gün iyi anına denk geldi, yeni film önerimi kabul etti. Ben de uzun zaman önce izleyip çok sevdiğim Yukarı Bak filmini açtım ve bingo. Tahmin ettiğim gibi Gökçe çok sevdi.

Yukarı Bak filmini izlemediyseniz size de tavsiye ediyorum, film çocukken macera sevdaları nedeniyle yolları kesişen Ellie ve Carl'ın hikayesini anlatıyor, Elli'nin tek hayali bir filmde gördüğü Cennet Şelalelerine gidebilmektir. Ancak hayat şartları buna imkan vermez. Ellie ve Carl evlenirler, yaşlanırlar ve sonunda Ellie ölür (Neyse ki Gökçe bu kısmı çok anlamadığı için ağlamıyor :)) Carl da yaşlanmıştır ve ölmeden önce Ellie'nin hayalini yerine getirmek için herşeyi yapacaktır.

Filmde Carl'ın evini balonlarla uçurma sahnesi tüm çocukların ilgisini çekecektir. Ben her sefer yüzümde gülümsemeyle izliyorum.

TERSYÜZ (INSIDE OUT)

Bir gün şirkette animasyon filmlerden konuşurken bir arkadaşım önerdi, çocukların değil büyüklerin de bayılacağı bir film dedi. Hemen bir iki fragman izledim ve tamam dedim bunu izlemeliyiz. Gökçe'ye yine iyi bir anında kabul ettirip izlettim, en başında bebekli sahne oluşu işimi kolaylaştırdı, hemen ilgisini çekti. Ve epey bir süre favori filmimiz oldu. (Film hakkında detaylı yazım için tıklayın)

Bu film sayesinde Gökçe duyguları öğrendi (Neşe, üzüntü, tiksinti, öfke ve korku) sonrasında filmin aktivite kitabını aldım ve buradaki alıştırmalar sayesinde iyice pekiştirdik. Mesela üzüntü nasıl olur dediğimde yüzünü üzgün yapıyor, neler seni üzer dediğimde anlatıyordu. Çok faydalandık diyebilirim. Yalnız burada da Neşe ve Bingbong'un bir sahnesi var izleyenler hatırlar, bir çukura düşüyorlar ve Neşe çıkıyor Bingbong kalıyor, işte o sahnede yine böğüre böğüre ağladı Gökçe, zor ikna ettim, sonradan kurtaracaklar onu falan diyerek :))

SHREK

Bir gün okul çıkışı annemde otururken televizyonda rastlamışlar Shrek 3 filmine. Hiç aklıma gelmezdi seveceği, resmen Shrek hayranı oldu. Hala aklına geldikçe açtırır izler. Shrek karakterini o kadar seviyor ki ıspanaklı pankeki Shrek'in en sevdiği pankek diye yediriyorum :)))

Filmin bu bölümünde Shrek ve Fiona'nın çocukları oluyor, genel olarak önerir miyim filmi emin değilim, Gökçe'nin filmden öğrendiği bir kaç argo kelime oldu, oha gibi mesela. O yüzden biraz sakıncalı olabilir.

ZOOTROPOLİS: HAYVANLAR ŞEHRİ (ZOOTOPIA)

Son dönemde Tersyüz'den sonra en sevdiğim animasyon Zootopia oldu. Hatta bir c.tesi akşamı hadi dedim ailece izleyelim. Televizyona bağladık bilgisayarı ve izlemeye başladık, sonra Gökçe izlerken uyuyakaldı ve biz izlemeye devam ettik. Çok keyifliydi. Gökçe ertesi gün uyanınca ama ben filmi izleyemedim dedi :) Açtım izledi ve polis tavşanın maceraları da en sevdikleri arasına girdi.

Zootopia, konusuyla dikkat çeken bir film. Film, evrim geçirerek modern bir uygarlıkta yaşamaya başlayan hayvanların dünyasında geçiyor. Artık yırtıcı hayvanlar diğerlerine zarar vermiyor herkes dostluk içinde yaşıyor. Ancak hala küçük hayvanların bazı işleri yapması normal dışı olarak gözüküyor. İşte böyle bir ortamda Judy Hopps ismindeki tavşan, çocukluk hayali olan Polis akademisine giriyor, tüm engellere rağmen başarıyla mezun oluyor ve Zootropolis'in ilk polis tavşanı olarak göreve başlıyor.

Gökçe filmlerden replikler ezberleyip arada kullanıyor, bir gün "sonra ne mi olur nalları dikersin" dediğinde ağzım açık kalakaldım :)) Yine aynı dönem bir avm otoparkına arabayı park edip indik. "Öğlene kadar tam 200 park cezası" dedi, tabii ki yine filmden alıntı.

Bu filmi de hem çocuklara hem büyüklere tavsiye ediyorum, birlikte keyifle izlenecek bir film.

KAYIP BALIK DORY (FINDING DORY)

Bu film Gökçe'nin sinemada ilk izlediği film olarak kişisel tarihimize işlendi. Son dönem heryerde reklamını gördüğü için izlemek istedi. Hatta avm'lere gidince, hangi filmler gelmiş diye afişlere bakıyoruz alışkanlık şeklinde, yine öyle bir günde afişi gördü, sinemada izleyelim o zaman dedim ve bu fikre bayıldı :)

Biraz merak biraz heyecanla sinemaya gittik, ben çok sıkıldım çünkü nemoyu da çok severek izlemiyorum, o arama bulamama durumları uzadıkça canım sıkılıyor. Gökçe sonuna kadar dayandı ama ara ara sıkıldığını fark ettim. Zaten Nemo'yu da öyle çok fanatik şekilde izlemedi hiç bir zaman. Yine de bir çok çocuk çok seviyor, denemek lazım.


KARMAKARIŞIK (TANGLED)

Bu da son keşfimiz olan film :) Aslında bir Rapunzel hikayesi kendisi. Ama bazı yerleri klasik Rapunzel masalından farklı. Bence çok güzel, şahsen keyifle izledim. Gökçe de bayılıyor izlemeye. Bu arada benim kız büyülü ormanmış, cadı masalıymış gibi şeylere bayılıyor o yüzden bu filmi seveceğini tahmin etmiştim aslında, yanılmadım. Zaten ilgi alanlarına göre film seçimi yaptığınızda, genellikle yanılmıyorsunuz.


2 yorum on "Gökçe'nin Filmleri (Sevdiğimiz Animasyon Filmler)"
  1. yemek sever olarak benim bayıldığım, kardeşimle izlediğim bir animasyon, Ratatuy'u tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Ben Ratatuy'a bayılıyorum, yemek aşığı Gökçe'nin de bayılacağına eminim ama bir türlü izlemeye ikna edemedim :)) Sıradaki film o olacak inşallah.

      Sil