Top Social

Nohut Yemeği (Etsiz)

5/30/2017

Ramazanda keklere böreklere ara verip biraz ana yemek yayınlayayım dedim :) Nohut yemeği bizim evde sıklıkla pişer, çünkü ailenin 3 ferdinin de severek yediği nadir yemeklerdendir. Özellikle evdeki minik epey yemek seçtiği için nohut, mercimek gibi sevdiği yemekleri sık pişiriyorum.

Bu arada ben genellikle bakliyatları etsiz ve kıymasız, bol soğanla pişiriyorum. Hem kolay geliyor kıyma kavurmakla uğraşmıyorum, hem de gayet lezzetli oluyor. 

Tarifte verdiğim üzere, fasulye ve nohutu düdüklü tencerede pişiriyorum, normal tencerede epey zor pişer diye düşünüyorum, hiç denemedim. Genelde o kadar bol vakit kalmıyor işten gelip yemek pişirmeye :)


Yemeğin lezzetini etkileyen en önemli faktör tabii ki malzemenin kendisi, eğer nohutunuz da lezzetliyse sonuç şahane oluyor. Ben son 3 seferdir Makarna Lütfen'den aldığım organik nohutu kullanıyorum bariz lezzet farkı vardı normal market ürünlerine göre. Tek sıkıntısı çok uzun sürdü pişirmesi, 45 dakikadan fazla pişirdim düdüklüde :)) Ama sonuç çok iyiydi. Pişirme süresi nohuta göre değişeceği için ben tarifte yarım saat süre veriyorum, genelde bu süre yeterli oluyor, Baktınız pişmemiş bir 15 dk daha pişirin. 

Aslında bakliyatlar kışa daha çok yakışıyor ama havalar da kışı aratmayacak durumda, o yüzden yağmurlu serin havada iyi gider :)



print recipe

Nohut Yemeği (Etsiz)
Malzemeler
1 su bardağı nohut 1 adet orta boy soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ Tuz Sıcak su
Hazırlanışı
1. Nohutları bir gece önceden üzerini geçecek kadar suya koyun, ertesi gün suyunu süzüp yıkayın.2. Düdüklü tencereye sıvıyağ koyun üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun.3. Üstüne salçaları ekleyip onları da kavurun.4. Son olarak nohutları ekleyin, üzerine çıkacak kadar sıcak su ve tuzunu da ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın 30 dk kadar pişirin. (Üstte dediğim gibi açıp bakın hala diriyse bir 10-15 dk daha pişirin)

2 yorum on "Nohut Yemeği (Etsiz)"
  1. Ellerine sağlık canım. Bizim evde de çok sevilir nohut. Minik kuzuya da şifa olsun.

    YanıtlaSil