Top Social

Ev Yapımı Çikolatalı Puding

6/28/2017

Öncelikle herkesin geçmiş bayramını kutluyorum. Allah nice bayramlara ermek nasip etsin inşallah. Biz bu bayram İstanbul'dan ayrılmamayı tercih ettik. 4 gün için yolda çile çekmek yerine, ailemizle olalım istedik. O yüzden, evde olunca bir kaç yeni deneme yapıp fotoğraf çekme fırsatım oldu :)

Instagram'da takip ediyorsanız, bayram çikolatalarımızı Gökçe'yle birlikte evde hazırladığımızı görmüşsünüzdür :) Aslında hazır kuvertür çikolata alıp erittik ve fındık v.s. koyarak kalıba döktük, çok büyük bir şey değil belki ama Gökçe çok mutlu oldu. Hediye paketi yapıp, büyüklere bayramlaşmaya giderken götürdük. Bunları ben yaptım diye herkese söyledi gururla :)

İşte bu amaçla aldığım çikolatalardan bir miktar artınca, ben de gerçek çikolatalı puding yapayım istedim. Özellikle kıvamı biraz yumuşak tuttum ki, Gökçe şu marketten aldığı hazır pudinglere benzetsin :) Beni çok kandıramasa da arada anneanne ve babaanneyi kandırıp alıyor maalesef.

Bu arada fotoğraftaki para çikolataları kullandık biz, normalde sert kalıp şeklinde kuvertür çikolata satılıyor ama bıçakla kesmesi ve eritmesi daha zahmetli. Bir de bir markanın bu şekilde para çikolatası çıkmış, onun da fiyatı çok fazla geldi. Ben bunları Kahve Dünyasından yarım kilosu 20tl ye aldım, bitteri ve sütlüsü var. Kesinlikle bir reklam anlaşmam yok kendileriyle, arayanlar varsa yardımım olsun dedim :)

Tarifi de yemek.com dan buldum ve aynı şekilde yaptım, sonuç tam da istediğim gibiydi. Gökçe çok fazla yemedi ama 2 tanesini ben bayılarak yedim. Sıcak çikolata tadında bir puding oldu. Ben sütlü çikolata ile yaptım ama bitterle daha iyi olacağını düşünüyorum. Bu şekilde biraz tatlı oldu :)

Hemen tarife geçeyim, denerseniz instagramda @ozgeninoltasi olarak beni etiketleyerek paylaşabilirsiniz.




print recipe

Çikolatalı Puding
Malzemeler
3 su bardağı süt (700 gr) 1/4 su bardağı mısır nişastası (30 gr) 1/2 su bardağı toz şeker (100 gr) 170 gr bitter çikolata 1 çay kaşığı vanilya özütü (yoksa 1 paket vanilin) 1/2 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
1) Bir tencerenin içine nişasta, şeker ve tuzu koyun, üzerine sütü ekleyip bir taraftan da çırpın (tel çırpıcıyla)2) Topak kalmayana kadar çırpıp daha sonra ocağa alın, orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak pişirin.3) 10 dk kadar sonra hafif koyulaşmaya başlayacak, içine çikolataları ekleyip karıştırarak eritin, 3-4 dakika da bu şekilde pişirin. (aşırı koyu olmayacak, dolapta zaten biraz daha donuyor) 4) Vanilya özütü kullanacaksanız ekleyip karıştırın ve ocaktan alın5) Servis kaplarınıza paylaştırıp buzdolabına koyun, soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz. (İlk sıcaklıkları geçince üstlerini streç filmle kapatın ki kabuk olmasın)

Post Comment
Yorum Gönder