Top Social

Kupta Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

6/20/2017

Eşimin en sevdiği tatlılardan biri kemalpaşa tatlısı, kendisinin benim yaptığım keklerle, böreklerle arası yoktur. Tadına bile bakmaz diyebilirim. Onun tercihi klasik şerbetli tatlılar. Benim de genelde aklıma bile gelmez onları yapmak. Hatta çok canı isteyince, bakarım elinde 1 paket kemalpaşa 1 kg şekerle gelmiş, ee o zaman yapmak şart olur tabii :)

Haftasonu kardeşimle eşi ve annemler geldi iftara, dedim ki tatlı olarak kemalpaşa yapayım, hem kolay hem de herkes seviyor. Ama içime sindi mi, sinmedi, at şekerli suya pişir, bu da tatlı mı yahu dedim. Arada görüyordum internette muhallebili kemalpaşa yapıyorlardı. Saçma olur mu nasıl olur derken, 4 kup yaptım çeşit olsun diye.

Muhallebisini internette bulduğum bir tarife eklemeler yaparak değiştirdim, kendi damak tadıma göre. Normalde bu tatlıyı, tepsiye kemalpaşaları dizip üstüne muhallebiyi dökerek yapıyorlar, sonra ters çevirip keserek ikram ediyorlar. Dolayısıyla sert bir muhallebi oluyor, çok akışkan değil. Siz ununu daha da azaltabilirsiniz. Ben ekstradan yumurta sarısı ve krema ekledim. Yumurta şart değil, beyazını kullanmıştım elimde sarısı vardı, ziyan olmasın diye ekledim. Ama krema bence mutlaka eklenmeli, lezzet katıyor ve un kokusunu alıyor.

Bu arada muhallebiye çok az şeker koydum sonuçta kemalpaşa yeterince tatlı, muhallebi onun tadını hafifletsin istedim. Yiyenlerden geçer not aldı, farklı bir tatlı yapayım derseniz deneyebilirsiniz. Sütlü ve şerbetli tatlının bir karışımı oluyor.

Biz 6 kişiydik ben yarım paket kemalpaşayı pişirdim (25 tane), 8 tanesini kullandım 4 tane kup için ve yarım kg sütle muhallebi yaptım. Tepsiye dizerek yapacaksanız yarım paket kemalpaşa için yarım kg sütten yaptığınız muhallebi üstlerini kapatmaya yetecektir.

Not: Kemalpaşanın lezzeti kaliteli olmasıyla çok ilgili. Her markanınki iyi olmuyor, geçenlerde eşim bir tane almış gelmiş, hangi markaydı hatırlamıyorum ama hem tadı kötüydü hem de hiç yumuşamadı. Sonra Migrostan aldım o çok iyi çıktı, geçen yaptığımı da mahalledeki yufkacıdan aldım o da iyiydi. Markalarına bakıp yazıcam ilk fırsatta. Sizin de marka öneriniz varsa lütfen yorum olarak yazın :)


print recipe

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı
Malzemeler
Yarım Paket (25 adet) Kemalpaşa (Üzerindeki tarife göre pişirilmiş) 1/2 kg süt 3 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tepeleme un 1 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası 1 yemek kaşığı hindistan cevizi 1 yumurta sarısı (gerekli değil) 1/2 paket krema 1 paket vanilin
Hazırlanışı
1) Kemalpaşa tatlısını pakette yazan tarife göre pişirin. Ben yarım paket için yarım kg su ve 400 gr toz şeker kullandım. Su ve şekeri ocağa alıp şeker eriyince kemalpaşaları attım, arada karıştırarak yumuşayana kadar pişirdim, bir tabağa aldım ve soğuttum.2) Muhallebiyi hazırlamak için krema ve vanilin haricindeki malzemeleri bir tencereye koyun, orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.3) Koyulaşınca ocaktan alın içine yarım paket krema ve vanilini ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpın.4) Daha sonra kupların dibine biraz muhallebi koyun üstüne bir kemalpaşa, üstüne tekrar muhallebi dökün ve en üste bir kemalpaşa daha koyun.5) Tepside yapacaksanız, borcama kemalpaşaları dizin üstüne muhallebiyi döküp yayın. Soğuması için dolaba koyun. Soğuyunca ters çevirip keserek ikram edebilirsiniz.

1 yorum on "Kupta Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı"