Top Social

Mantarlı Kaşarlı Tava Böreği

6/12/2017
Uzun zamandır tarifini vermek istediğim nefis bir börek bu. Bir arkadaşım bana çaya gelirken yapıp getirmişti kışın. Kendim yapmadığım için detayları ve püf noktalarını bilmiyordum ve o şekilde yayınlayamazdım. Ramazan öncesi bir c.tesi beni davet etti, o zaman dedim, mantarlı böreği yapalım birlikte, hem ben de görmüş olurum böylece. Zaten tadı da damağımda kalmıştı :)

Hatta yaparken videoya da çektim ki, anlatması zor olursa videodan izleyebilirsiniz. Öncelikle, bir tava böreği olması dolayısıyla çok pratik, yufkaları ıslatarak koyduğumuz için de su böreği gibi yumuşacık. Mantar ve kaşarın nefis birlikteliğinden söz etmiyorum bile, zaten hayal edebiliyorsunuzdur.


Ben şahsen bu böreğe bayıldım. Size de mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Normalde tava böreği hiç yapmam ama bundan sonra sık sık yapıcam sanırım. Eğer denerseniz instagramda @ozgeninoltasi olarak beni etiketlemeyi unutmayın :)

Arkadaşım yaparken ben de son anda akıl edip videoya çektim :) Tavaya yufkayı nasıl dizdiğini görebilirsiniz.



print recipe

Mantarlı Kaşarlı Tava Böreği
Malzemeler
3 adet yufka2 su bardağı kaşar rendesi;1 paket (400 gr) mantar;2-3 yemek kaşığı krema;3 adet yumurta;1 bardak su1/2 su bardağı sıvı yağ;
Hazırlanışı
1. Önce mantarların kabuğunu soyup ince ince doğrayın, yapışmaz bir tavaya mantarları koyup yüksek ateşte karıştırarak kavurun (Isı yüksek olunca mantarlar su salmıyor)2. Üstüne kremayı ekleyip biraz pişirin ve altını kapatın.3. Diğer tarafta çukur bir kapta 3 yumurta, 1 bardak su ve sıvıyağı çırpın4. 1,5 yufkayı iri parçalar halinde bölüp yumurtalı karışıma batırıp büyük bir teflon tavanın (28-30 cm civarında) tabanına yerleştirin.5. Üstüne mantarları yayın, onun üstüne de kaşarları serpin6. Kalan 1,5 yufkayı yine parçalayıp yumurtalı karışıma batırıp süzerek üste yerleştirin7. Kapağını kapatarak, kısık ateşte alt tarafını pişirin, daha sonra bir tabak yardımıyla çevirerek diğer tarafını da iyice pişirin8. Daha sonra ocaktan alıp dilimleyerek afiyetle yiyebilirsiniz.
4 yorum on "Mantarlı Kaşarlı Tava Böreği"
  1. Canım nefis görünüyor. Mantarın krema ile birleşimine bayılırım zaten. Birde yufka ve kaşarla buluşturmuşsun. Imhhh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, çok lezzetli oluyor gerçekten :)

      Sil
  2. Tava böreğini ben sık sık yaparım. O yüzden bu böreği de yapmak istiyorum. Sevgiler. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsiniz, mantarla gerçekten şahane oluyor, sevgiler...

      Sil