Top Social

Şehriyeli Yayla Çorbası

6/05/2017
Bizim evde yayla çorbası en sık pişen çorbadır, çünkü Gökçe'ye ne zaman, hangi çorbayı yapayım diye sorsam cevap bellidir; naneli çorba :) Hal böyle olunca sık sık yapıyorum, ama arada farklılıklar da katmıyor değilim. 

Dün yine, hangi çorba soruma aynı cevabı alınca, kalktım bir yayla çorbası yapayım dedim. Evde yasmin ve basmati dışında pirinç yoktu, kırık pirinç alayım deyip hep unutuyorum, bir de pirincin haşlanmasını beklemek zor geldi, dedim bu sefer şehriyeli yapayım. Normalde arpa şehriyeyle de yapıyorum da evde kalmamış, tel şehriyeyle yaptım. O kadar lezzetli oldu ki, Gökçe 2 tabak dolusu içti.
Öyle olunca hemen fotoğraflayıp tarifini de ekleyeyim bloga dedim, siz de farklı yayla çorbası yapmak isterseniz deneyebilirsiniz. Bence pirinçle yapılandan daha lezzetli oluyor sanki. Bakalım siz ne düşüneceksiniz.



print recipe

Şehriyeli Yayla Çorba
Malzemeler
1 çay bardağı tel şehriye (Küçük boy çay bardağı olacak) 4 su bardağı su 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı tereyağ 2 tatlı kaşığı nane
Hazırlanışı
1.Öncelikle tencereye 3 bardak su koyup kaynatın, kaynayan suya şehriyelerinizi ekleyip arada karıştırın2.Diğer tarafta mikserle yoğurt, 1 su bardağı su, yumurta, un, tuz ve limon suyunu çırpın3.Şehriyeler yumuşayınca, çorbanın suyundan bir iki kepçe alıp yoğurtlu karışıma koyun (buna temperleme diyoruz, direkt çorbaya dökersek yumurta ve yoğurt kesilir pütür pütür bir çorba olur)4.Ilık hale gelen karışımı yavaşça çorbaya ekleyin, karıştırmaya devam edin. Altını kısıp 5 dk pişirin unun çiğ tadı gitsin. (Bu sırada çok koyu olursa sıcak su ekleyebilirsiniz)5.Küçük bir tavada tereyağını eritin, naneyi ekleyip biraz karıştırın (Nane yanmasın dikkat)6.Naneyi çorbaya döküp karıştırın 2 dk pişirip ocaktan alın.

Post Comment
Yorum Gönder