Top Social

İki Renkli Kolay Kek

7/12/2017
Annelerin klasik kekleri vardır ya hani, misafir geleceği zaman akıldan yapıverirler, 3 yumurta 1 bardak süt diye gider malzemeler :) İşte benim hiç öyle bir tarifim yok, klasik sade kek hiç yapmadığım bir şey. İlla ki içinde farklı bir şeyler olmalı, hiç bir şey olmasa limon eklerim limonlu kek olur.

Haftasonu temizlik yaptım, sonra arkadaşımla kızını çağırdım, gelin çay içelim diye. Gelirken börek alayım ben dedi. O zaman ben de bir kek çırpayım dedim, tek ihtiyacım olan basit bir kek tarifiydi. Alengirli bir şeyle uğraşamayacak kadar yorgundum. İki renkli kek yapayım da, çocuklar da kakaoya tav olup yerler belki dedim. Annemin bir tarifi vardı onu yaptım. 

Önce hamuru az gibi geldi bana, ama gayet güzel kabardı ve puf puf bir kek oldu. Basitliğinden beklenmeyecek kadar lezzetliydi. 
Ertesi gün, kalan kekin fotoğrafını çektim, bloga ekleyeyim de, belki basit, evdeki malzemeyle 10 dakikada hazır olacak bir kek arayan olursa bunu yapıp yerken de beni anar dedim:) 



print recipe

İki Renkli Kolay Kek
Malzemeler
3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi (yoksa 1 paket vanilin) 2 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı
1) Öncelikle yumurtaları ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın, rengi açık sarıya dönüşecek.2) Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.3) Üstüne un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip çırpın. 4) Karışımı ikiye bölün bir yarısına kakao ekleyip çırpın. 5) Kullanacağınız kek kalıbını yağlayın ve un serpip elinizle vurarak her tarafına yayılmasını sağlayın, fazla unu dökün. Bu işlemi kek yaparken tüm kalıplarınıza uygulayabilirsiniz, böylece kek kalıba yapışmadan kolayca çıkar. 6) Kalıba önce beyaz kek karışımının yarısını dökün üstüne kakaolu kek karışımının yarısını, sonra yine beyaz ve kakaolu şeklinde bitirin. 7) Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kekinizi 30 dk kadar pişirin, arada içine bakın pişmişse çıkarın. (Çok fzzla tutarsanız hem üstü kurur hem de içi nemli ve yumuşak olmaz)

4 yorum on "İki Renkli Kolay Kek"
  1. Nefis görünüyor canım. Görüntüsü ben gayet nemli bir kek oldum. Siz Özge ablama bakmayın diyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaaa alemsin :))) Valla ertesi güne kalınca da çok güzel oldu çayla, haksızlık etmiyim kendisine :)) Öpüyorum çok.

      Sil
  2. Yumurtasız yapılan lezzetli bir kek tarifi bulursan her daim yapar ve seni anarım Özge :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim muzlu muffin tarifinde 1 yumurta var, onu tamamen yumurtasız dene bence güzel olacaktır. Çünkü yumurta yerine olgun muz ezilip konulabilir diye yazıyor bir çok yerde. Ama benim de aklımda olsun öyle bir tarif yapayım yumurta yiyemeyenler için :)

      Sil