Top Social

Limonlu Kurabiye

8/09/2017
limonlu kurabiye
Yazın limonlu tarifler denemeyi çok seviyorum, sıcakta tatlı şeyler ağır gelse de içine limon girince iş değişiyor sanki :) Son dönem biraz tembelleştim, her yaz oluyor bu bana, sıcaklardan kolumu bile kaldırmak istemiyorum, bir üşengeçlik çöküyor. Yine de geçen haftasonu bir gayretle kalktım, bir süredir canım kurabiye istiyordu, dedim limonlu kurabiyeyi deneyeyim. 

Epeyce tarif karıştırdım, ama konu kurabiye olunca, sonucun nasıl olacağını tarifi okuyup anlayamıyorum, kıyır kıyır ağızda dağılacak mı, sert mi olacak falan gibi sorulara cevap bulmam için denemek gerekiyor :)

Bu yaptığım kurabiye tam da istediğim gibi bisküvi benzeri bir şey oldu, ağız kamaştıracak kadar değil ama limonlu olduğu anlaşılacak miktarda limon tadı var. Kıvamı ısırınca ağızda dağılan değil de Amerikalıların Chewy diye tabir ettiği gibi oldu, nasıl kıvam ki o derseniz, ofiste tadan arkadaşlarım sayesinde buldum cevabı, acıbadem kurabiyesi gibi :)) Yiyen 2-3 kişi de aynı şeyi söyledi, acıbadem kurabiyesi gibi olmuş dedi, hani böyle ısırınca biraz yumuşak ve yapışkan gibidir, iyi çiğnemeniz gerekir ya onun gibi işte :)
Yapması çok kolay bir kurabiye, ben çok sevdim açıkçası. Bundan sonra da sıkça yaparım. Hatta farklı aromalar da katabilirim, portakallısı ve tarçınlısını denemeyi düşünüyorum mesela.

Bu arada şekeri biraz fazla gibi geldi bana siz de benim gibi çok tatlı sevmiyorsanız ölçüyü yarım bardağa indirip deneyebilirsiniz. Bir de tepsiye minik toplar halinde diziyoruz, aşağıda tarifte de yazdım, arada boşluk bırakın mutlaka çünkü çok yayılacaklar. Benim işime Gökçe karışıp, biraz daha sıkıştır anne, bunları da koyalım tepsiye deyince, benimkiler birbirine yapışıp kare kare bir hal aldı, o yüzden fotoda sanki kenarları tırtıklanmış gibi gözüküyor :))


print recipe

Limonlu Kurabiye
Malzemeler
1+1/3 Su Bardağı Un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 110 gr oda sıcaklığında tereyağ (ya da margarin) 3/4 su bardağı toz şeker 1 adet yumurta 1 limon kabuğu rendesi (Büyük bir limon ya da 2 küçük limon) 2 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
1.Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını derin bir kaba koyun, üzerine toz şekeri ve rendelenmiş limon kabuklarını ekleyip mikserle çırparak krema haline getirin. (Benim yağ tam yumuşamamış parça parça oldu ben de elimle yoğurur gibi yaptım, elimin ısısıyla eridi) 2.Yumurta ve limon suyunu ekleyip çırpın3. Son olarak un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip düşük devirde mikserle çırpın. Sonradan elinizle de toparlayabilirsiniz.4. Epey yumuşak bir hamur olacak. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinize, 1 tatlı kaşığı dolusu hamur alıp elinizle top yaparak dizin. (Çok küçük gibi gelecek ama yayılınca boyutları iyi oluyor)5. Bu arada boşluklar bırakarak dizin yoksa benimkiler gibi yayılınca birbirine yapışıp, yuvarlaktan çok kare şekline gelebilir.6. Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırına koyun, kenarları pembeleşene kadar 15 dk civarında pişirin. Fırından alırken sanki yumuşakmış gibi gelecek ama fırından çıkarınca sertleşiyorlar.

4 yorum on "Limonlu Kurabiye"
  1. Yaptigim en guzel kurabiyelerden biri oldu.ellerine saglik ozge.filiz sivisoglu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh çok mutlu oldum afiyet bal olsun :) Sevgiler...

      Sil
  2. çok lezzetli bir kurabiye.sadece şeker biraz fazla geldi bana herkesin damak tadı farklı tabi.teşekkürler

    YanıtlaSil