Top Social

Şipşak Yılbaşı Kurabiyeleri

12/27/2017

Baktım ki tüm yemek bloggerları zencefilli kurabiyeler paylaşıyor, ben de dayanamadım, eski yıllarda paylaştığım tariflere farklı bir tarif ekleyeyim dedim. Pazar günü hava yağışlı, evin miniği hasta olunca kurabiye yapıp süslemek güzel bir etkinlik oldu :) 

Ben klasik gingerbread cookie tariflerine bakmadan, dokusunu çok sevdiğim kamuflaj kurabiyelerimi uyarlayarak yaptım bu kurabiyeleri. İçine 1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi koyduğum için, tarçın ve zencefilden ziyade, keçiboynuzu aroması geliyordu yerken, ama yiyenler çok beğendi diyebilirim. 


Siz keçiboynuzunun aromasını sevmiyorsanız, farklı bir pekmez koyabilirsiniz, burada amaç kurabiyelere biraz renk vermek. Beyaz kalsın fark etmez derseniz hiç kullanmayabilirsiniz de. (O zaman şeker miktarını yarım su bardağına çıkarmalısınız)

Bu kurabiyenin en sevdiğim yanı, az malzemeyle çabucak hazır olması, öyle dolapta bekletme gibi bir derdi de yok, hazırlayıp şekiller çıkarın, tepsiye koyup pişirin, sonuç şahane, dışı kıtır içi hafif yumuşak bir kurabiye oluyor.

Süslemesi için önce instagramda severek takip ettiğim @kıvırcıksef in royal icing tarifini yaptım, ben biraz bekletince kıvamı bozuldu sulandı, ya da tam tutturamadım, bazılarını onunla süsledim ama sonra elimin altında Dr.Oetker süsleme glazürleri vardı, onlarla devam ettim. Süsleme konusunda çok becerikli değilim, krema torbasına bir şey doldurup sıkmak beni yoruyor, her yerime krema bulaştırmayı başarıyorum :)) O yüzden cupcake süslemesi de pek yapmıyorum fark etmişsinizdir :)

Bir de ben bu tarifte ayrı ayrı zencefil ve tarçın kullanmak yerine elimin altında hazır olan balkabaklı kek baharatını kullandım. Siz de dilerseniz o şekilde yapabilirsiniz.

Neyse hemen tarife geçiyorum; c.tesi yapıp evi mis gibi kokutmak istersiniz belki.



print recipe

Yılbaşı Kurabiyeleri
Tarçınlı, zencefilli yılbaşı kurabiyeleri. (20-25 adet)
Malzemeler
60 gr tereyağ (Oda sıcaklığında) 1 adet yumurta 1/3 su bardağı pudra şekeri 1 yemek kaşığı pekmez (ben keçiboynuzu pekmezi kullandım) 1,5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tarçın 1/2 tatlı kaşığı zencefil
Hazırlanışı
1) Tereyağ, yumurta, şeker ve pekmezi çukur bir kapta mikserle çırpın (Ya da elinizle iyice birbirine girene kadar mıncıklayın)2) Üstüne un, kabartma tozu, zencefil ve tarçın ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. (ele yapışmayacak, vıcık vıcık değil ama yumuşak bir hamur olacak)3) Hamuru iki yağlı kağıt arasına koyup, yarım santim kalınlığında açın, kalıpla şekiller kesin ve tepsiye dizin. 4) 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. (hafif yumuşak gibi olacak ama çıkınca kendiliğinden sertleşecek. Eğer tam sert olana kadar fırında tutarsanız çıkınca kaskatı olur yiyemezsiniz)5) Üstüne ister pudra şekeri serpip isterseniz dilediğiniz şekilde süsleyerek ikram edebilirsiniz.
Post Comment
Yorum Gönder