Top Social

Dereotlu Peynirli Pankek

3/09/2018
Haftasonuna adım adım yaklaşırken, kahvaltılık bir tarif vermek istedim. Aslında blogda daha önce yayınladığım ve deneyen herkes tarafından çok beğenilen pankek tarifimi kullandım ama bir iki eklemeyle farklı bir lezzete büründü.

Bizim evde her c.tesi ve pazar, krep-waffle-pankek üçlüsünden biri mutlaka oluyor, Gökçe dönemsel olarak birine takıyor ve sürekli aynı şeyi istiyor. Son 1-2 aydır krep takıntısı var, içine tahin pekmez sürüp yiyor. Ben artık bıktım, genellikle yememeyi tercih ediyorum :)) Geçen haftasonu patatesli omlet yiyip krep istemeyince dedim ki epeydir yapmadım bugün de pankek yapayım. Biraz değişik olsun diye peynir ve dereotu ilave ettim. Siz maydanoz da koyabilirsiniz dereotu yerine güzel olur.


Bu arada geçen hafta fotoları instagramda paylaşınca tabaklarım epey ilgi gördü. O yüzden merak eden olursa diye yazayım, son dönem en favori tabak çanakçım Pink & More dan aldım, küçük pasta tabakları 9,90 tl. Sürekli 4 lü ya da 2'li farklı desende tabaklar alıyorum :))) Bu seri yeni çıktı, el boyaması olmasına rağmen ömür boyu makinada yıkama garantisi var. Zaten elde yıkanması gereken bişey almıyorum eve, hiç uğraşamam :)))

Şimdi hemen tarifi yazıyorum, umarım siz de seversiniz. Paylaşımlarınızı instagram'da @ozgeninoltasi ni etiketleyerek yapabilirsiniz. 



print recipe

Dereotlu Peynirli Pankek
Klasik pankek tarifime beyaz peynir ve dereotu ekledim. Harika bir lezzet ortaya çıktı.
Malzemeler
1 su bardağından 1 parmak eksik süt 1 adet yumurta 1 su bardağı beyaz un 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker (İsterseniz koymayabilirsiniz) 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı Bir parça beyaz peynir 1-2 tutam dereotu
Hazırlanışı
1) İlk önce bir tavada tereyağınızı eritin, kenarda soğumaya bırakın.2) Bir kasede, un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın3) Diğer tarafta süt, yumurta ve şekeri çırpın. Soğumuş tereyağını da yavaşça ekleyerek çırpmaya devam edin.4) Unlu karışımı, sıvı karışıma ekleyin, çırpın.5) Son olarak istediğiniz oranda beyaz peyniri ve kıyılmış dereotunu ilave edip kaşıkla karıştırın.6) Yapışmaz bir tavaya bir iki damla sıvıyağ döküp peçeteyle her tarafına yayın. Küçük bir kepçe ile pankek hamurundan tavaya döküp önlü arkalı pişirin.
2 yorum on "Dereotlu Peynirli Pankek"
  1. İlk defa pankek yaptım nefis oldu, teşekkürler tarif için:)

    YanıtlaSil