Top Social

Çikolatalı Beze Sandviçleri

4/12/2018

Son yayınladığım palmiye kurabiyelerin ardından, yine 2 malzemeli bir tarifle devam ediyorum. Geçtiğimiz hafta yaptığım karadutlu muhallebide 2 yumurta sarısı kullanınca, kalan beyazlarla da beze yapayım dedim. Hem kolay oluyor hem de bayatlamadığı için gidip gelip atıştırıyor insan :) 

Daha önce Gökçe'nin 3 yaş doğumgünü için hazırladığım bezelerin tarifini vermiştim blogda, bu sefer Peggy Porschen'in kitabındaki tarifi yapayım dedim.
Benim blogdaki tarifte sadece toz şeker kullanılmıştı, bunda ise yarı yarıya toz şeker ve pudra şekeri birlikte kullanılıyor. Kıvam ve tat olarak fark var mıydı derseniz, diğerini yapalı epey zaman olduğu için pek hatırlayamıyorum. Ama bu sefer yaptıklarıma yiyen herkes bayıldı. Ben de tekrar yapacak olursam bu şekilde yaparım.

Bezeleri sade şekilde paylaşmak yerine, biraz farklılık katmak istedim ve pinterestte beze tariflerine bakarken gördüğüm gibi aralarına erimiş çikolata koyup şekere buladım (Sanki yeterince zararlı değilmiş gibi :))))
Erimiş çikolata ile uğraşmak biraz zor iş, her yerinize bulaşıyor, ya da bende bir sıkıntı var, ellerimi bulaştırmadan yapamıyorum. Akışkan haldeyken bezeleri batırmak lazım. Yoksa çikolata donmaya başlarsa olmuyor. 4-5 sandviç yaptıktan sonra pes edip bezelerin üzerine gelişigüzel çikolata akıttım, o şekilde de çok güzel oldular. 
Bu arada fark ettiyseniz bezelerin ne boyutu ne şekli birbirine çok benzemiyor, tam tepsiye sıkarken Gökçe'ye yakalandım, ben de yapıcam diye olaya giriş yapınca sonuç böyle oldu :) Siz eminim daha güzel yapabilirsiniz.

Renklendirmek için evdeki gıda boyalarından damlattım biraz ama tabii ki şart değil, beyaz da gayet şık oluyorlar. 
Sizin de sarısını kullanıp ne yapacağınızı bilemediğiniz yumurta aklarınız varsa dondurucuya atıp, istediğiniz zaman çözdürüp beze yapabilirsiniz. Ben dondurucuyu denemedim ama o şekilde saklanabiliyormuş aklınızda olsun. Eğer pudra şekeriniz yoksa tamamını toz şekerle de yapabilirsiniz. Ancak mutlaka mutfak tartısına ihtiyacınız olacak. Bezede ölçü 1 e 2 şeker. Yani 1 ölçü yumurta akı için 2 ölçü şeker kullanmanız gerekiyor.



print recipe

Çikolatalı Beze Sandviçleri
Yumurta aklarını değerlendirmek için harika bir tariftir beze. Üstelik 2 malzemeyle şipşak hazır oluyorlar.
Malzemeler
75 gr yumurta akı (yaklaşık 2 yumurta) 75 gr toz şeker 75 gr pudra şekeri 100 gr çikolata süslemek için şeker
Hazırlanışı
1) Öncelikle yumurta aklarını çırpma kabına koyup önce orta sonra hızlı devirde sertleşene kadar çırpın. 2) Yumurta akları kabarıp sertleşince, toz şekeri yemek kaşığı ile bir kaşık bir kaşık ilave ederek çırpmaya devam edin.3) Son olarak pudra şekerini eleyerek ekleyin. Peggy Porschen spatulayla katlayarak karıştırın diyordu ama ben o şekilde yapamadım mikserle çırparak yumurta akına yedirdim. Kıvamı macun gibi olacak.4) Eğer gıda boyası kullanacaksanız bu aşamada içine damlatıp spatulayla iyice karıştırarak renklendirebilirsiniz.5) Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye krema sıkma torbası yardımıyla bezeleri sıkın. Önceden 100 derece ısınmış fırına atın. Sertleşene kadar pişirin 1 saat kadar. Sık sık kontrol edin, üstleri kızarmaya başlamasın.6) Fırından çıkarıp tezgahta soğumaya bırakın. 7) Diğer tarafta çikolatayı benmari usulü eritin (Bir tencereye 2 parmak su koyup kaynatın üstüne başka bir kap oturtup çikolatayı koyun, karıştırarak erimesini sağlayın)8) Çikolatanın sıcaklığı geçince bezelerden birini biraz çikolataya batırıp diğerini üstüne kapatın kenarını şekere bulayıp yağlı kağıda dizin. Hatta direkt dolaba koyun hemen donsun.

2 yorum on "Çikolatalı Beze Sandviçleri"
  1. Tek kelimeyle bayıldım. Fotoğraflar o kadar rengarenk ve göz alıcı ki beze gibi harika bir tatlıya daha da bir albeni katmış. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil